Blogovi

Izraslo je momče ko zeleni bor pa pustilo brk kao noćca mrk Gledala ga djeva zadivljena sva pitala se ona da l obraz zažari kada garav brk cjelov spusti mek na rumeni obraz kako li je tek.... A stasito momče čita misli djevi pa joj onda veli: Oj mladjahna djevo Ne plasi se mrka brka ni cjelova mog neg' mi rumen obraz daj da te mrki brk odvede u raj...
Bernardinci, stenci - http://www.bernardinac.co.cc Bernardinac je ponos Švajcarske, ali pored svoje matične zemlje, ovaj plemeniti i impozantni pas, čija težina često prelazi 100 kilograma zbog svoje ljepote, simpatičnog tužnog pogleda i izuzetne dobroćudnosti, uživa ugled širom sveta I ZBOG TOGA ŠTO SE U DANAŠNJE VREME POKAZAO KAO IZUZETNO ODAN I DOBAR PAS KAO ČUVAR! Osim toga, to je izuzetan pas koji se koristi za pronalaženje i spašavanje zalutalih, promrzlih i snežnom lavinom zatrpanih ljudi u planinskim masivima. O porijeklu Bernardinca postoje različita mišljenja, ali najpribližnije istini je ono koje kaže da Bernardinac vodi poreklo od stare tibetske doge, koja je još 2000g. pre Krista nastanjivala vrhove Himalaja i koja je...
KORISNI SAVJETI i ono što niste znali o kafi... # Kada kupujete parfem, ponesite sa sobom kafu i pomirišite ju nakon svakog mirisanja parfema kako bi neutralizovali mirise u vašem nosu! # Ako talog kafe raspršite oko vrtnih biljaka, puževi ih neće žvakati! # Kada dodate mješavinu taloga kafe i šećera u saksiju i redovno zalijevate, to će pomoći obnavljanju kućnih biljaka koje su požutile. # U decembru 2001., Brazil je proizveo mirisnu poštansku marku kako bi promovisao svoju kafu – miris traje od 3 do 5 godina. # Revolucije su se planirale u kafićima, i to Francuska i Američka revolucija. # Drvo kafe živi od 50 do 70 godina. # Postoji oko 9.000 različitih ukusa Arabica kafe. # Prženjem kafa poveća masu za 18.60%. # Sva kafa za sva...
V O D O L I  J A
V O D O L I J A , to sam ja... Vodolija je jedanaesti znak Zodijaka. Pripada vazdušnim znacima, a obuhvata period od 21. januara do 19. februara. Vladar ovog zodijačkog znaka je planeta Uran, koja važi za planetu iznenadnih promena, a Vodolijama je dala buntovnički karakter i snažnu želju da menjaju svet. Pre otkrića Urana, Vodolijom je vladala planeta Saturn, koja im je u to vreme davala sklonost ka melanholiji. Vodolije su ljudi budućnosti. Za njih važi mišljenje da su bar 50 godina ispred svog vremena. Preziru tradiciju (baš kao i Blizanci), i osećaju da su svi stari običaji pogrešni i da je celom svetu potrebna drastična izmena. Željni su revolucija, u težnji da naprave svet boljim mestom za život. Izvanredna inteligencija i...
Dok koracam pravo, desi se da zastanem Pa pogledam preko svog ramena Tamo, prostranstvo jedno ugledam I ostanem zatecena Iza mene stari grad od kamena Ka njemu vodi uvek ista putanja U njemu je leto prepuno sarenih mirisa I u jednom uglu dva lica nasmejana To smo se smejali ti i ja I sada se mogu setiti zbog cega i kada To smo se mi jednom voleli do samog beskraja Jednom, i vise nikada U zidinama tog staroga grada jos uvek ziva su secanja Na one trenutke kada si bio moj i bila sam tvoja Na one noci koje smo sanjali pod vedrim nebom I to nam je bilo sasvim dovoljno, jer smo imali jedno drugo Dok gledam preko svog ramena, vidim proteze se uska ulica Njena stara ,istrosena kaldrma cuva prve korake koje sam sa tobom napravila I bila...
Ljudi obično ne zadovoljavaju lako svoje težnje, motive i porive. Tokom svog života često dolaze u situacije u kojima ne mogu u potpunosti ili čak, ne mogu uopšte da ih zadovolje. U takvim situacijama ljudi bivaju nezadovoljni, u rascepu između željenog i ostvarenog, u konfliktu sa sobom samima... Manje smetnje i manje prepreke se relativno lako savlađuju, ali kad naiđu teže, onda dolazi do frustracije i do različitih posledica takvog stanja. U današnje vreme svi smo izloženi frustracijama. Manjim ili većim, u zavisnosti od disproporcije između onoga čemu težimo i onoga što smo ostvarili. Frustracije su očito neminovne. Jedino što možemo da učinimo je da prilagodimo svoje ponašanje takvim situacijama. Dakle, prilagođavanje je jedini...
I dok koracas u crnoj sexy spavacici, Crne mrezaste carapice i halteri, Svakim korakom sve blize i blize meni, Zelim da te uzmem k'sebi, Moje srce lupa ubrzano, Zelim tvoje telo, Zeljno dodira tvog, Dok se spustas dole, Dok mi diras po mestima zabranjenim, Dok me prosto prozdires pogdgledom pohotnim, Ne interesuje me tvoje srce, Ne treba mi tvoje razumevanje Ne treba mi tvoja saosecajnost, Ne treba mi tvoja gracioznost, Sada zelim samo da te uzimam deo po deo, Celu noc ti i ja dok se nasa tela u exstazi uvijaju, Zelim da te nasadim na sebe, Zelim da "treperis" zbog mene, Ovog puta zelim samo da te posedujem. R
Nasmej se novom jutru i kada svane sivo i nek mu odmah pozli i bude veoma krivo što mu se tako drsko smeješ po sred lica i što umesto njega vidiš igru veselih ptica sunce u krošnji lipa i žubor potoka čuješ a njega tako sivog uopšte ne primećuješ i nedaš svoje misli da ti u sivo boji jer u očima tvojim vedriji vidik postoji Milan Višnjić
KUCNI U PONOC ČAŠU
Veceras bi mi jedino Desanka pomogla… Da opisem ovo svoje stanje Osecam se vrelo Sve u meni zove Na ljubavnu igru Pozovi na ples I zavrti me kao čigru Srce je moje veceras Spremno i da stane Ako mi kosu zamrsiš I izbrišeš stare rane Gori mi telo Čula se otvorila Sećam se šta sam nekad Sebi govorila: -Nikad više neću Zaljubljena biti!- A ovo što osećam Ne mogu sakriti Kucni u ponoć čašu Pomisli na moje oči Želim te celog ove noći!
Ја нисам песма, ја сам само вапај душе рањене... Не треба мени похвала... Довољно је да неко прочита и разуме тај крик... Не, ја нисам поезија, само сам плач срца усамљеног... А сузе кад слију се низ образ нестају али доносе олакшање... ----------------------------------------- ово је можда најбоља "дефиниција" мог писања...
Ja samo želim da dotaknem nebo, letim sa pticama, osetim hladan dah vetra što šiba nas po licima. Želim da trčim kroz polja, osetim kapi rose na stopalima, plešem na kiši mokre haljine i zamršenih uvojaka. Hoću da se u noći kupam na reci, svitanja dočekam na obalama, tihi vetar i pesak na usnama. Želim leptira u svojoj kosi i mrave što mi gmižu po rukama, zrake sunca na svom licu, ptice na prozoru što mi poju pesmu za dobro jutro!
ZAVISI KAKO TKO!!! MOJ BRAT JE U NORVESKOJ 10.G. I RADI KAO DOKTOR OPSTE PRAKSE PRIVATNO. GODISNJA ZARADA POSLE POREZA MU JE OKO 200000 EVRA, A POSTO SE NADA DA CE ZA KOJI MESEC POSTATI I SPECIJALISTA OPSTE PRAKSE NADA SE DA CE MU PRIMANJA DA SE POVECAJU OKO 20%. TJ 240-250 HILJADA EVRA. A IMA KOLEGA KOJI NECE DA BUDU PRIVATNICI JER SE BOJE DA CE IM SVE PUKNUTI AKO PLACAJU LOKAL I SEKRETARICU I AKO SE U POCETKU ZADUZE ZA LISTU PACIJENATA( OKO 100 HILJADA PROSEK). ON TO VEC OTPLATIO POSLE 2.G. RADA. POSTO SMATRA DA IMA DOVOLJNO NOVCA, NE ZELI DA RADI PUNO PA TAKO RADI DEZURSTVO MAKS 1-2 PUTA U 1.MESECU. SVE STO RADI ZARADI OD 08.00-16.00 RADNIM DANOM OD PONEDELJKA DO PETKA.:ok:
БЕЛИ АНЂЕО ИЗ МИЛЕШЕВЕ за Т. Н. Посетилац из будућности сам је себе насликао на зиду моје пролазности да би је на вечност привикао. У мојим грудима оставио ехо душе своје, додиром белине таму мојих мисли расточио, израстао у свитање на дну зене моје.
Back