GMail

Lepo je sve to oko G-mail, ali je mnogo zanimljivije sledeće :

GMail Drive

Gigabajt prostora, koliko GMail nudi svojim korisnicima, zaista je velika količina za smeštanje podataka. Danac Bjarke Viksoe je smislio sjajan način da taj prostor upotrebi na alternativan način. Uz pomoć malog programa koji se instalira na računar s Windowsom, u listi diskova će vam se pojaviti GMail Drive koji će vam nakon popunjavanja korisničkog imena i lozinke za GMail omogućiti da svoje fajlove držite na „Internet” disku.

Sami fajlovi se čuvaju u obliku atačmenta e-mail poruke, dok se u zaglavlju poruke čuva ime i dužina fajla. Sistem nije u potpunosti savršen (imena fajlova mogu biti dugačka do 40 karaktera, komunikacija nije kriptovana) i još uvek se nalazi u eksperimentalnoj fazi, ali svakako može da posluži bolje nego zastarele diskete ili fleš memorije koje uvek možete negde da zaboravite (čak i ako im visi oko vrata, često se dešava da nakon priključenja na računar ljudi zaborave na svoju memoriju).

http://www.aimlesswords.com/images/gmailfs_104.zip
 
Gmail imam vec pet meseci pozivnice sam podelio kolegama tako da nije rec o pozivnicama vec o problemu.Dakle nece da salje i da prima vece fajlove u atachu,kao i zip. i exe. fajlove.Ti veci fajlovi su oko 100 KB pa mozete misliti kako je to onda smesno sta bi radio sa 10MB kao yahoo.
Sa tekstom nema problema.Molio bih vas ako neko ima isti problem ili jos bolje resenje da napise sta da radim da nije neko podesavanje u pitanju ili je ipak zbog beta verzije.
Samo da napomenem koristim gmail samo kao web mail
 
pa ja svakodevno saljem i primam zip fajlove od 100kb - 3MB...i sve je ok...samo sto je to spakovan txt fajl. A jes, exe nece da salje, pa taj problem resavam tako sto mu samo promenim extenziju :)
 

Back
Top