фудбалска утакмица албанија-СРБИЈА, више од игре

Bajagu sam smatrao normalnim pevacem i Beogradjaninom.
Vremenom je odradio neke poteze pa sam pored muzicara poceo da ga tretiram i kao Beogradjanina sugradjanina, iako sebe ne smatram Beogradjaninom jer je to pezurativna kategorija kad ostali nisu kao Bajaga.
A posle ovoga ga smatram jos vise razumnim i pametnim covekom.
Nit je pateticar kako ga smatraju zbog ljubavi prema BG, nit je blenta kakvog ga smatraju jer su mu tekstovi jasni i vragolasti, vickasti i dovitljivi, a ne poetski depresivni...

Plus za gest Bajage...
 
Isto kao i Čedi Jovanoviću iz perioda dok je nosio majicu sa frontom, ili Biljani Srbljanović koja se zaklinjala u srpstvo i četništvo. A tek o Vučićevim interpretatorskim performansama bi nekoliko knjiga moglo da se napiše...

Znači da su oni evaluirali u pozitivnom smjeru , a ta Žigon u negativnom ..
 
Grobari-Niksic-u-Albaniji-Albasan-arena-2-670x665.jpg
 
dobro jutro muski, sto si takav hejter od ranog jutra?
naslov i te kako ima veze sa temom
ovo su reci iz bajagine pesme koji je odbio da ucestvuje ne `koncertu pomirenja` ukoliko ne bude placen 30k eu
a i u sam naslov se odnosi na - koliki to biser treba da budes, pa da pravis promociju profesionalnog i licnog imena, poput filipa pata i slicnih na ovakvim manifestacijama
gde je nestao patriotizam u ljudima kad se prodaju za ovako nakaradno postavljene ideje
srbija koja je silovana na stadionu gde je u sred prestonice razvijena albanska zastava salje svoje umetnike na koncert pomirenja???
za mene je to zbogom pameti
ne komentarisem odluku uefe na stetu srbije, ni to sto reprezentacija mora da ide da odigra utakmicu
komentarisem zabavljace koji se odazivaju ovako sumanutoj ideji - ides da pevas za koga i za sta? ides da pevas kome? manipulatorima i provokatorima?

Da je bio režimski pjevač ko četnik Bora Đorđević pa obrno ćurak bilo bi logike da mu zamjeraš ..
Pošto je Bajaga bio o sebi pri sebi, nema šta da mu zamjeriš , samo se nisu našli oko cijene nastupa i to je to ..
 
"Utakmica Albanija - Srbija se ipak igra, Grobari navodno došli u Elbasan
Susret između Albanije i Srbije ipak će biti odigran, odlučeno je na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici UEFA-e i Fudbalskih saveza obje zemlje.

Meč Albanija - Srbija se igra od 20:45 sati u Elbasanu, a atmosfera je već sada, skoro šest sati pred meč, usijana.

Manja grupa Grobara iz Nikšića se na Facebooku pohvalila dolaskom u grad koji je od 12 sati skoro potpuno zatvoren za obične građane.

Oni su okačili fotografiju pored Elbasan Arene, gdje su razvili zastavu "Grobari Nikšić", no autentičnost slike još nije potvrđena. U svakom slučaju, pitanje je kako će ući na utakmicu jer karata odavno nema, a pogotovo neće moći ući sa tom zastavom.

No, neće samo zastava Grobara biti zabranjena. Albanski mediji otkrivaju da nijedan simbol osim čisto albanskog, zastave, kape, dresa, neće biti dozvoljen na stadionu u Elbasanu. Dakle, strogo su zabranjeni simboli Velike Albanije, Kosova, ali i UČK imena za koja se špekulisalo da bi se mogla naći na tribinama tokom meča.

U skladu s utakmicom visokog rizika, albanska policija je u punom sastavu u Elbasanu. Iznad grada kruže helikopteri, a navijače još ne puštaju ka stadionu.

Koliko ovaj meč znači Albancima pokazuje i naslovnica dnevnih novina Koha Jone ("Naše vrijeme"), na kojoj piše "Danas, utakmica života!".

I srbijanski mediji su u prvi plan u današnjim izdanjima izbacili ovu utakmicu iako ona rezultatski ne znači ama baš ništa. "Kakvi budete danas, bit ćete dovijeka", "Više od igre!", "Dokažite da vrijedite"... samo su neki od naslova.

Ipak, jedna pozitivna priča stiže iz Švicarske. Na fotografiji koja je mnoge oduševila su dvije djevojke, jedna u srbijanskoj nošnji, druga u crvenoj haljini, a zajedno drže srbijansku i albansku zastavu.

Što se tiče navijačkih rekvizita, Albanci su najavili razvijanje ogromne zastave Albanije preko čitave tribine, a među navijačkim materijalima koji se prodaju u Elbasanu posebnu pažnju privlači majica na kojoj je čuveni dron koji nosi zastavu Velike Albanije.

Inače, za sve one koji nemaju kartu bit će organizovano gledanje utakmice u Elbasanu i Tirani. "
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ut...gra-grobari-navodno-dosli-u-elbasan/151008091
 
ја се надам да ће све остати само на провокацијама...

Мада са тим племеном (Шиптарима) никад ниси начисто. И ја се надам да ће све остати на нивоу провокација, али не би ме зачудило да се десе и горе ствари.
 
фафане опет си побегао из лазе

- - - - - - - - - -

бајага је клошар са путовницом;)
бтв бора чорба је цар:cool:

Fafane , jel ti to nije pravo zbog srbijanski i republika srpska ..
Sad ću ja tebi da objasnim , nejma veze što si bježao sa časova , u vas to svakako ne predaju ..
U pjesmi Aleksija Branka Radičevića imaš stihove : "Srbijanče, ognju živi, Ko se tebi jos ne divi!"
On je to pisao u vrijeme kad su Crnogorci bili srpske vjere , pa su se onda razlikovali Srbijanci i Crnogorci , a svi srpske vjere ..
U to vrijeme vi u BiH ste bili grko-pravoslavci , još niste bili srpske vjere ..
A sad pošto ste srpske vjere smeta vam što su građani Srbije Srbijanci , htjeli biste da ste svi Srbi ,
međutim ti si bh Srbin iliti Bosanac :)

P.S.
S onom grivom Bora bi mogao da bude car džungle :)
A Bajaga vazda izgledao pristojno ..
 
Poslednja izmena:
Iz Srbijanije su Srbijanci, iz Srbije su Srbi.

Онда је ова традициојонална песма вероватно говорила о грађанима и грађанкама Србијаније. Него ти ниси чуо за ову глазбу пошто слушаш само Томбсона.

 

Back
Top