Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bronowicki częścią transferowej ofensywy Crvenej A A A

Prezydent Crvenej Zvezdy Belgrad, doskonały kiedyś pomocnik zespołu "Plavich", Dragan Stojković, potwierdza na łamach oficjalnego serwisu klubu zainteresowanie Grzegorzem Bronowickim, reprezentacyjnym obrońcą Legii. - Jeśli chodzi o tego piłkarza, to negocjacje trwają i mam nadzieję, że wkrótce zaowocują transferem.

Popularny "Bronek" to tylko jeden z wielu piłkarzy sprowadzanych w ostatnim czasie do stolicy Serbii. Stojković informuje, że do niedzieli piłkarzami "Czerwonej Gwiazdy" zostaną ekwadorski napastnik Franklin Mago Salas i argentyński atakujący Hernan Barcos. - Robimy wszystko, by solidnie wzmocnić skład. - podkreśla prezydent. - Okienko transferowe jest otwarte do końca sierpnia i do tego czasu postaramy się zrealizować nasz plan wzmocnień.

Defensor Legii jest więc częścią sporych zakupów, mających na celu atak na fazę grupową Ligi Mistrzów. Crvena Zvezda, podobnie jak mistrz Polski, zaczyna rywalizację od drugiej rundy eliminacji. Różnica polega na tym, że mistrzowie Serbii są na tym etapie rywalizacji rozstawieni i zagrają ze zwyciezcą dwumeczu Pobeda Prileb (Macedonia) - FC Levadia Tallin (Estonia). Z Legią, wobec kary nałożonej przez UEFA, Bronowicki w pucharach nie zagrałby najprawdopodobniej przez dwa sezony. Z drużyną serbską, o ile transfer dojdzie do skutku, od razu przyjdzie mu walczyć o udział w najbardziej prestiżowych rozgrywkach europejskich.

DELIJE HN:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: добро кажеш!

Па уз помоћ руског,мало српског није тоешко барем разумети пољски :lol: :lol: :lol:

Отприлике кже се,да је Звезда показала интересовање за овог играча,да ће највероватније Пољак прећи у Звезду,да га је контовктирао Пикси,основни подаци о нашим квалификацијама...то је са њиховог сајта.
Поздрав

Kastiljo, Milovanović i Basta pred odlaskom

* Od Dragan Štikovac
* Objavljeno Danas
* Analize
* Ocenjivanje: Neocenjeno

Crvena zvezda bi lako mogla ovog leta da ostane bez nekih od ponajboljih fudbalera. Dejan Milovanović je bio pred potpisom za italijanski Napoli, međutim loša plata koju je ponudio klub podno Vezuva odbila je kapitena crveno-belih, koji će za sada ostati u klubu. Ipak, postoje još neke ponude za Milovanovića, a Zvezda trenutno vaga koju će da prihvati.

Slična situacija je i sa Dušanom Bastom, koga traže Levante i Bazel, a poslednji klub koji se javio je berlinska Herta. Nemački klub je želeo mladog reprezentativca Srbije i pre dve sezone, međutim tada je dobio samo Pantelića. Sada je situacije drugačija, jer je Basta izrazio želju da karijeru nastavi u inostranstvu, te bi do dogovora moglo da dođe.

Najbliži odlasku je ipak Segundo Kastiljo. Ekvadorac je pobudio interesovanje torinskog Juventusa tokom prošle sezone, te je "stara dama" veoma zainteresovana da izbori potpis Kastilja do kraja prelaznog roka. Kako sada stvari stoje, stameni fudbaler sredine terena će odigrati kvalifikacije za Ligu šampiona sa Zvezdom, a potom potpisati za Juve.

U slučaju odlaska pomenutih fudbalera, postavlja se pitanje sa kojim timom će crveno-beli pokušati da izbore Ligu šampiona.

Tada bi sastav šampiona Srbije mogao da izgleda ovako:

Ranđelović - Bronovicki (igra podjednako dobro i na desnom boku), Gaj, Tutorić, Anđelković - Koroman, Lukaš, Molina, Trišović (eventualno Zoran Tošić) - Salas i Barkos.

Molina je po svemu sudeći angažovan kako bi zamenio Milovanovića, jer Zvezda ima još i odlične Milijaša, Trajkovića, Burzanovića.. na sredini terena. Teško je verovati da će crveno-beli pustiti i Bastu pre decembra, te bi tada angažovali desnog beka koji bi se tokom zimskih priprema uklopio u tim.

Zadržavanje Kastilja spada u domen teorije, obzirom da njegov ugovor drži menadžerska agencija, a da šampion Srbije ima pravo na njega samo do kraja avgusta, odnosno tačno godinu dana od kako je stigao na Marakanu. Ipak, Portugalac Lukaš bi trebao biti prava zamena, jer je niz godina igrao na mestu zadnjeg veznog. Ne treba zaboraviti da Lukaš može uspešno da igra čak i po boku, kako u defanzivi tako i u veznom redu.

Logičan splet okolnosti bi mogao biti sledeći: Milovanović odlazi čim Zvezda odluči kome da ga proda, Kastiljo zadnjih dana avgusta, a Basta u decembru. Zamene su praktično već angažovane (Bronovicki, Molina i Lukaš) te bi crveno-beli tek idućeg leta, kada bi imali celu ekipu na okupu, uz poneko pojačanje tokom zime, bili konkurentni za ulazak u Ligu šampiona.

Ipak, sve su ovo samo nagađanja. Do kraja prelaznog roka ostalo je mesec i po dana, i jasno je da se spisak pojačanja na Marakani neće zaustaviti sa ovim imenima. Odlazak Baste povući će i verovatni dolazak Riste Lakića iz Podgorice, a Kastilja i Milovanovića dolazak jednog iskusnog defanzivnog veziste. Pregovori su u toku, a o kojim fudbalerima je reč - znaju samo Piksi i Stevan Stojanović.

Jedino što bi trebalo da zabrinjava čelnike Zvezde, jeste što posle odlaska praktično poslednjih izdanaka omladinske škole, koja je u prvom timu do pre godinu dana dala više od pola sastava, neće biti ekstra talenata koji će moći da se prodaju za veliki novac. Da li smo blizu vremenu kada će jedan naš klub moći da se finansira od ulaznica, sponzora i tv prava, a da bude konkurentan evropskim klubovima, ili su čelnici Crvene zvezde pojurili "grlom u jagode", ostaje nam da vidimo.

Који би клуб желели у 3.колу?
Са леве стране су могући противници у 3. колу.
Поз

Prilozi

• 4msrdhi.jpg
    4msrdhi.jpg
    64,1 KB · Pregleda: 16
Jofre Guerrón??? Koji nam je sad pa taj???
http://www.cre.com.ec/Desktop.aspx?Id=283&e=98490

Evo i na engleskom:
12/07/2007 | 15:03

Jofre Guerrón also could go to the Red Star
Quito (CRE). -
The leadership of University Sport League of Quito (LDU-Q) would look for the possibility of reaching an agreement with the Red Star of Serb to tie in the rows the Ecuadorian forward Joffre Guerrón.

He himself player presented, in declarations for televising Channel One, the possibility that exists to play in the Red Star, club that he has to the mediocampista “Tricolor”, Second Castle, and recently he contracted the forward Franklin Rooms.

“That way they showed to me that there is a possibility of leaving, I am calm working of the best way, the important thing is that that way they have communicated good things we hope to me to have occurs in these next days”, said Guerrón.

“Yes, if or all the supply has been sent, whatever is going away to win, or all that, but the truth that still I cannot be totally safe of that because until is not the concrete things or not can think”, finalized Guerrón.

By: Carlos Luis Duarte

Salas: SA ZVEZDOM U LIGU ŠAMPIONA!

Neće nam biti lako, ali ubeđen sam da uz malo sreće možemo do najjačeg takmičenja, rekao Ekvadorac po dolasku u Beograd

Ekvadorski napadač Frenklin Salas, jedan od trojice Južnoamerikanaca koji će danas potpisati za Crvenu zvezdu (osim njega stižu Argentinac Markos i Kolumbijac Molina), odmah po dolasku u Beograd najavio je napad na Ligu šampiona!

Fudbaler od koga se očekuje da u crveno-belom dresu trese mreže rekao je da i te kako dobro zna gde je došao i da je presrećan što će igrati u istom timu sa zemljakom Kastiljom.

- Naravno da sam čuo za Zvezdu. Znam da je u pitanju najtrofejniji srpski klub, koji žarko želi da uđe u Ligu šampiona. Neće nam biti lako, ali ne smemo da odustanemo. Treba da idemo korak po korak i ubeđen sam da je sve moguće.

Prošle godine sam gledao Zvezdine utakmice protiv Milana, tada se nije moglo dalje, ali možda sada budemo bolje sreće. Osim toga, tada sam video da tim može mnogo da napreduje jer ima zaista talentovane fudbalere - rekao je Salas juče oko 13 časova po dolasku na aerodrom "Nikola Tesla".

Stojanović: Danas dolazi i Bronovicki

Sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović sačekao je na aerodromu "Nikola Tesla" Ekvadorca Salasa i potvrdio da će crveno-beli danas potpisati ugovor sa njim, ali i sa još dvojicom Južnoamerikanaca.
- Kolumbijac Molina stigao je u subotu uveče, a sinoć kasno trebalo je da dođe Argentinac Barkos. Sa njim u istom avionu trebalo bi da bude i Sekundo Kastiljo. Takođe, mogu da vam potvrdim da smo sve dogovorili sa Poljakom Bronovickim i njega danas očekujemo u Beogradu. Trebalo bi već sutra da i on potpiše ugovor - objasnio je Stojanović.

Na pitanje šta zna o Srbiji, Ekvadorac, koji je prema nezvaničnim informacijama plaćen oko 700.000 evra, rekao je:

- Iskreno, ne znam mnogo. Znam samo da je zemlja poslednjih godina imala dosta problema. Međutim, moj posao je fudbal i siguran sam da ja neću imati nikakvih problema.

Omaleni golgeter nije bio u sastavu reprezentacije Ekvadora na Kopa Amerika. Naime, on je zbog povrede propustio Mundijal u Nemačkoj, a posle toga šansu su dobili neki drugi igrači. Ipak, ako u Crvenoj zvezdi pokaže sve što zna, sigurno je da će se vratiti u reprezentaciju, pogotovo zbog činjenice da će igrati zajedno sa standardnim članom selekcije Ekvadora Sekundom Kastiljom i da će biti na oku selektora.

- Kastiljo i ja se dugo poznajem i lagao bih kada bih vam rekao da on nije zaslužan za moj dolazak u Crvenu zvezdu. Pričali smo, dao mi je dosta saveta i nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja. Sekundo je, koliko čujem, postavio visoke standarde jer je odigrao fenomenalnu sezonu.

Frenklina Salasa je odmah zadesio i prvi maler, pošto se ispostavilo da su njegovi koferi negde zalutali, pa je on, u društvu Zvezdinog sportskog direktora Stevana Stojanovića, sa "rukama u džepovima" sa aerodroma otišao na "Marakanu".

Dajte nam Fener!
Sa ovim pojačanjima mislim da bismo bili egal sa Zikovom ekipom. Nedavno sam rekao da nikome neće biti lako protiv nas, a sa ovim pojačanjima bih se ispravio i rekao da će sada svima biti baš teško, poručuje Đurovski
Foto

GLAS JAVNOSTI U AUSTRIJI - GORAN BOŽANOVIĆ

BAD TACMANSDORF - Zanimljiva slika u subotu uveče ispred hotela Avita. Dok je ekspedicija Crvene zvezde pristizala na drugu fazu priprema, tako je Fenerbahče napuštao mesto boravka i tom prilikom pomešali su se igrači oba tima, koji bi mogli da se sticajem žreba nađu jedni naspram drugih u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. U svoj toj gunguli susreli su se i treneri Boško Đurovski i Ziko, srdačno se pozdravili i podsetili nekadašnjeg megdana Brazil - Ostatak sveta u Udinama.

- Poznao me je, setio se. Bila je to lepa uspomena, pun stadion. Za Ostatak sveta igrali smo ja, Piksi, Radmilo Mihajlović, Prudom, Ruđer, Gerec... a za čuvenu generaciju Brazila Ziko, Žunior, Kareka, Renato, Dunga, Falkao - podseća se Đurovski.

Kako je krenulo može se desiti da ponovo ukrstite koplja, ali kao treneri Zvezde i Fenerbahčea i to za plasman u Ligu šampiona.

- Baš bih voleo, što da ne. S ovim pojačanjima mislim da bi bio egal. Ponavljam, bilo bi dobro izbeći one četiri ekipe sa vrha liste, plus Verder. Ima nade, ambicije su sada malo porasle, ali ne treba biti preveliki optimista. Nedavno sam rekao da nikome neće biti lako protiv nas, a sa ovim pojačanjima bih se ispravio i rekao da će sada svima biti baš teško.
Konkurencija nikada jača, pogotovo između stranaca i domaćih igrača, pa može doći i do kontraefekta.

- Kao trener ne plašim se toga, pitanje animoziteta je više za igrače. Ekipa je ta koja bira jedanaest najboljih. Kada se vratimo unazad i setimo se Georgijeva, koji je odličan igrač, ali ekipa ga nije prihvatila. Mnogo obećavao, malo davao. Gaja i Kastilja su primili i navijači, Ekvadorca su proglasili najboljeg igrača. Zato ponavljam, svako se nameće, a ekipa prihvata igrača, nikako suprotno.
Triagonal u Bergamu daće pravu sliku srpskog šampiona.

- Narednih deset dana radićemo osnovne stvari. Pravi test biće u Bergamu. Kako ćemo igrati prvo i treće poluvreme i to sedam dana pre početka kvalifikacija za Ligu šampiona, vodićemo dve ekipe, pa neka se pokažu na tim utakmicama. Baš i mene interesuje kako će to izgledati - zaključio je Đurovski.

PROMOCIJA JUŽNOAMERIKANACA

Zvezda je juče ujutro odradila prvi trening na kome je prisustvovalo 19 igrača. Koroman je izostao zbog lakše povrede članka, dok su u Bad Tacmansdorf stigli Milovanović i Banović (kasnili zbog svadbe Nikole Žigića). Danas uveče se očekuju Basta (svadba Boška Jankovića), kao i pojačanja Argentinac Barkos, Ekvadorac Salas, Kolumbijac Molina, koji će popodne i zvanično biti promovisani u Medija centru na "Marakani", a možda im se priključi i Poljak Bronovicki.

STIŽE PALASIO IZ HONDURASA

Zvezda je definitivno postala Legija stranaca pošto na probu dolazi vezista Olimpije i reprezentativac Hondurasa Vilson Palasio.
- Upustiću se u ovu avanturu i pokušaću da iskoristim priliku. Ovo je ono što sam želeo, na sve gledam sa pozitivne strane i nadam se da će se završiti dobro za mene - rekao je Palasio pre puta za Beograd.

Wilson Palacios (born 29 July 1984) is a Honduran football Midfielder, who currently plays for CD Olimpia. He is brother with Milton Palacios, Jerry Palacios, Johnny Palacios and Edwin Palacios. Palacios along with his brothers started their soccer career with Club Deportivo Victoria, from which after were all transferred to Olimpia. Wilson Palacios is a very talented soccer player and its rumored that on next months he will be transferred to a European club with a value that is considered of 1.5 million dollars. He is most remember for scoring a goal from half-court against Marathón in the final minutes of the game in 2006. :roll: :roll: :roll:
foto_2004_feb_29_a.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back