Salas:" Oprostio sam se sa setom, ali i radošću"
Ekvadorac Frenklin Salas se danas pozdravio sa doskorašnjim saigračima iz kluba LDU Kito, i otisnuo put Beograda, odakle će posle potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom nastaviti put Austrije, gde će se pridružiti novim klupskim drugovima na završnim pripremama za novu sezonu.
Pregovori oko prelaska Salasa u redove srpskog šampiona bili su veoma zatvoreni, te je i sam fudbaler iznenađen brzinom kojom su završeni. Ipak, ostao je pribran:
"Treba iskoristiti situaciju, proživeti je, i uživati u njoj. Želim da dam svoj maksimum, jer Zvezda me je zapazila dok sam u dobroj formi, ali tako moram nastaviti i dokazati se kao igrač u novoj zemlji."
"Želeo bih u Srbiji da budem dostojan predstavnik Ekvadora i ekvadorskog fudbala. Ekvador se karakteriše borbenim ljudima, pa su takvi i fudbaleri - u potpunosti se predaju poslu koji rade, te se nadam da ću biti dobar ambasador svoje zemlje svojim naporom i žrtvom," ističe Salas i dodaje u poslednjem intervjuu za ekvadorske medije pred ulazak u avion:
"Nadam se da ću slediti primer drugih fudbalera iz svoje zemlje, dokazati se i tako otvoriti "vrata" i drugima."
Otprilike u isto vreme kada i "El mago", trenutno drugoplasirani strelac prvenstva Ekvadora iza Ivana Kaviedesa, put Beograda krenuli su i Kolumbijac Molina te Argentinac Barkos. Kolonija južnoamerikanaca na Marakani postaje sve veća.
www.sportskevesti.net