Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
На своју веру на своју земљу поносан сам ја, за један град на балкану и клуб у њему живим ја, за те црвено беле боје које волим ја, срце своје и целог себе Звезди дајем ја...
Лепо је бити уз тебе партизане, јер ти играш поред Маракане, комшије твоје прваци су света, увек си други и то ти не смета...
Сумњају неки да бодримо погрешан тим , и мрзе нас зато што увек смо сњим, а Себер и даље одјекује том, навијачком песмом најбољом, рачунајте на нас...

Офсајд – не, пенал – да
Председник Судијске комисије ФС Србије Богољуб Степановић задовољан арбитражом у 129. дербију: „Четворка на европском нивоу”. Делевић: „Битне одлуке – по Правилима”

Био је дерби који треба што пре заборавити. Легендарни чувар мреже Партизана Милутин Шошкић, дуго година тренер у репрезентацији САД (на Светском првенству у Немачкој члан стручног штаба), који одавно није посматрао дуел комшија, пред ТВ камером СОС канала рече:

– Жалосно, слабо... Нула од дербија.

То је истина. И то горка. Можда никад гори дерби, ниједан појединац није одскочио. О томе мало ко хоће отворено да говори! Сад су се окомили на главног судију Дејана Филиповића и помоћника крај западне аут линије Николу Томичића.

Као: они су скројили резултат! Готово сви у глас из Партизана мисле (и говоре) исто. Чак и председник др Ненад Поповић, који је журним корацима прексиоћ напустио централну ложу. Он неће да коментарише: „Постоје људи који су за то задужени”, рекао је у пролазу.

Позвали смо најважнијег – председника Судијске комисије Богољуба Степановића. С судијским експертима (З. Петровић, Радоман, Јокић, Жути, Симић) је и одлучио да Филиповићу повери вођење дуела Црвене звезде и Партизана.

–Хоћу прво да кажем да нисмо случајно одредили Филиповића да буде главни арбитар – чули смо од Степановића. –Недавно је у Италији водио две квалификационе утакмице омладинаца до 17 година за Првенство Европе и на обе је добио изврсне оцене – по 8,5. Према томе, нетачно је да наш нови интернационалац досад није судио ван границе наше земље како су појединци пронели глас.

–Били сте на утакмци. Какав је ваш утисак?

– Филиповић је судио врло добро. Њему су одлично помагали интернационални махачи Никола Томичић и Радован Степановић. У нас је незабележено како је своју дужност обавио Дејан Делевић у улози четвртог арбитра. Није му ништа промакло. Држао је обе клупе, али и оне техничке, под контролом. Све је урадио на највишем европском нивоу.

– Генерална оцена суђења?

– Судијска четворка је била на висини задатка.

– Наводно је споран офсајд који је претходио пеналу?

– Ја сам своје виђење казао. О појединостима ће се изјаснити инспектор Грујица Томић. Понављам: задовољан сам арбитражом.

Директан учесник дербија, судија који је досад водио четири првенствена и један куп дуел Црвене звезде и Партизана, Дејан Деливић не слаже се с појединцима који мисле да Филиповић није добро делио правду.

– Могу да причају и пишу шта хоће, али две битне одлуке донете су по Правилима игре. Касније смо на ТВ снимку видели да офсајд није постојао јер су двојица играча Партизана закаснила да изађу, док је прекршај Бајића над Пуровићем био такав да је Филиповић исправно досудио казнени ударац.

То каже Дејан Делевић који у јуну одлази у заслужену пензију. Још је додао:

– Све сам учинио као четврти судија да Филиповићу омогућим услове да добро суди. Мислим да је успешно водио дерби.

Један члан Судијске комисије ФС Србије, који из објективних разлога није желео да у поменемо име, замера Филиповићу да је код дисциплинских мера, нарочито приговора и протеста играча, учинио низ грешака – морао је да покаже више картона.
–На ТВ снимку сам видео да офсајд није постојао, а да је Филиповић исправно поступио код досуђивања казненог ударца.

INTERVJU: Ognjen Koroman

DOSTA SU SE KURČILI

Tukao sam se s Lomićem jer sam hteo da mu stavim do znanja da na Marakani ne mogu da se ponašaju kako hoće
Ognjen Koroman, fudbaler Crvene zvezde, ne poriče da se po završetku derbija potukao sa igračem Partizana Markom Lomićem, ali u razgovoru za Kurir kaže da je levi bek rivala iz Humske prvi nasrnuo na njega. Uz incident sa Markom Lomićem, Ognjen Koroman imao je i konflikt sa Milanom Smiljanićem.

Pored dosta psovki i koškanja sa mladim kapitenom Partizana, omaleni Zvezdin as tvrdi da nema ništa protiv njega, da ga poštuje kao protivnika i da bi voleo da ga ima kao saigrača na Marakani.

Zašto ste se potukli s Markom Lomićem?
- Lomić je prvi nasrnuo na mene i to može da se vidi na TV snimku. Morao sam da mu uzvratim, mada moram da istaknem da protiv njega, kao ni protiv bilo kog momka iz Partizana, nemam ništa lično. Udario mi je šamar i morao sam da mu vratim. Nisam ga ni dobro zakačio, ali moram da ponovim da je prvi počeo.

Očekujete li da ćete biti sankcionisani zbog tuče?
- Snosiću posledice zbog Lomića, znam to veoma dobro. Uvek sam govorio realno i iskreno. Ništa ne krijem. Verovatno će da ospe drvlje i kamenje po meni, ali čvrsto stojim iza svojih reči.

Zašto je bilo toliko grubosti u igri na derbiju?
- Na prošlom derbiju dozvolili smo im da se kurčevito ponašaju i sada su mislili da će im to opet proći. Sada smo im pokazali zube, što nisu očekivali. Moraju da shvate da tako više ne mogu da se ponašaju na Marakani.

Možete li to da objasnite?
- Ovo je naša kuća i ja kao Zvezdino dete ne mogu da dozvolim da nas ovde vređaju, psuju i omalovažavaju. Njihov golman, za koga i ne znam kako se zove, udario je glavom Tutorića. Strašno, za tako nešto morao je da bude isključen.

Kazna

Ognjen Koroman po treći put u prolećnoj sezoni doći će pod udar disciplinskog sudije Meridian Superlige. Protiv Zvezdinog fudbalera biće pokrenut postupak zbog nasrtaja na Marka Lomića koji se dogodio na kraju meča sa Partizanom. Koroman je prethodna dva puta bio novčano kažnjavan, a ako mu se dokaže krivica na derbiju, očekuje ga vremenska suspenzija. Sankciju očekuju i pomoćni treneri Partizana Rade Zalad i Aleksandar Stanojević koji su prijavljeni zbog vređanja sudije.

Sukobili ste se i s Milanom Smiljanićem.
- S njim sa tokom meča stalno imao verbalna prepucavanja. Bilo je psovanja, ne krijem, ali to je sve u žaru borbe na terenu. Smiljanić ima svoj stil ponašanja i to mi se sviđa.

Zašto ste se prepirali s njim?
- Meni je to tako zanimljivo, a znam da i on to voli. Tako se praznimo obojica, a motivišemo i saigrače. Hteo sam da se dogovorim s Nađom da nešto veštački napravimo, ali ovo sa Smiljanićem ispalo je baš dobro.

Pucali ste penal, ali opet niste dali gol na derbiju.
- Kada sam uzeo loptu kod penala, već sam video sebe na severu sa Delijama. Pričao sam sa Šavijom (vođa Zvezdinih navijača - prim. nov.) posle Bežanije i mnogo mi znači podrška navijača, koji su me aplauzom ispratili posle tog meča.

Kako ste se osećali posle neiskorišćenog penala?
- U Rusiji sam igrao pet godina i nisam promašio nijedan jedanaesterac, a ovde sam pogrešio čim sam uzeo loptu.

Jeste li zbog toga razbili staklo na vratima svlačionice?
- Bio sam mnogo besan i ljut pa sam nogom šutnuo u vrata. Dobro je što se nisam povredio.

Hoćete li platiti štetu?
- Naravno da ću da platim. Neću valjda da dozvolim da mi bude promaja u kući. (smeh)

Pantić u gipsu

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pantić odgledao je relaksirajući trening svojih saigrača na Marakani, na koji je došao na štakama i nogom u zavojima. Posle detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno je da nema preloma i da ga čeka dvonedeljna pauza.
- Prošao sam sve preglede i, da kucnem u drvo, sve se završilo dobro s obzirom na prvobitne prognoze. Nema naprsnuća, ni preloma. Oštećeni su samo ligamenti zgloba. Sleduje mi terapija i mirovanje, a lekari mi kažu da bih na teren mogao kroz 14 dana - rekao je Pantić.

Torrente-BG:
Ajde da to kazu navijaci Vojvodine,OFK-e,Zemuna,Hajduka K.,Smedereva..ali kad to kazu navijaci partizana onda je to i vise nego smesno.

Kao što znamo u nameštaljki učestvuju najmanje dvoje. Pa zašto OFK, Hajduk K. Smederevo da se bune, kad svesno nameste vama u korist(ne uvek, ali često)???
Jedino ne verujem da je Vojvodina nameštala, ipak oni imaju veću navjačku grupu, sumnjam da bi to trpeli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back