Звезди европски модел
Фудбалери првака тријумфално завршили први део зимских припрема у Шпанији са три победе против реномираних ривала, уз гол разлику 7:2
Фудбалски првак је тријумфално завршио први део зимских припремама у на југу Пиринејског полуострва. Фудбалери Звезде имали су максимални учинак, савладавши прво у Марбељи првака Украјине Шахтјор (2:1), потом у својој бази Естепони швајцарски Луцерн (3:1) и напослетку, поново у Марбељи, руски Зенит (2:0). Дакле, крајњи биланс „црвено-белих” против реномираних противника је импресиван: три меча-три победе, уз гол разлику 7:2.
Шеф стручног штаба Душан Бајевић није крио задовољство након треће узастопне победе, овај пут против, у прошлогодишњем шампионату, четвртопласираног тима у све јачој руској лиги.
– Задовољан сам што смо завршили први део припрема са још једном победом. Оно што ме више радује од резултата јесте рад, залагање и однос играча према обавезама. Сигурно је да можемо још боље да играмо. Имамо доста времена и надам се да ћемо до почетка пролећног дела сезоне отклонити све недостатке. Тек смо на половини припремног периода и досадашњи резултати нас не смеју опустити, већ би требало додатно да нас мотивишу – истакао је Бајевић.
Резервни голман Саша Радивојевић је на утакмици са Зенитом показао да на њега убудуће мора озбиљније да се рачуна. На почетку другог полувремена одбранио је пенал турском репрезентативцу Фатиху Текеу, који је претходно скривио над истим играчем.
– Доказали смо да смо у успону форме и да можемо да савладамо врхунске европске тимове као што су Шахтјор и Зенит. Знали смо да Руси имају квалитетну екипу, предвођену сјајним нападачем Аршавином, али наша одбрана је беспрекорно функционисала. С обзиром да сам начинио пенал, једини начин да се искупим био је да га одбраним. Ударци са беле тачке су лутрија, чекао сам до последњег тренутка да играч Зенита упути ударац и на срећу кренуо сам на праву страну. Одбрањени пенал нам је свакако улио додатно самопоуздање, али смо и пре и после њега били убеђени да можемо да победимо – казао је Радивојевић.
Велики терет у Звездиној одбрани на мечу са Зенитом изнео је све поузданији високи штопер Небојша Јоксимовић:
– Знали смо да само дисциплинованом и пожртвованом игром можемо да парирамо веоам јакој руској екипи. Свели смо грешке на минимум, сјајно смо сарађивали на терену и свако је испунио свој задатак. Мени је веома битно да сам 90 минута одиграо на високом нивоу, али је најважнија остварена победа. Донекле смо се осветили за поразе од пре две и по године у Купу Уефе. Међутим, никако не би смели да се занесемо, јер су ово ипак пријатељске утакмице. Прави изазови нас тек очекују и морамо их дочекати спремни.
Фудбалере и чланове стручног штаба Црвене звезде посетио је у хотелу „Палас” и градоначелник Естепоне Антонио Баријентос. То је први пут да је Баријентос лично поздравио један спортски тим који се припремао у овом малом градићу недалеко од Марбеље. Експедиција „црвено-белих” вратила се синоћ у Београд авионом немачке компаније „Луфтханза”.