Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vladimir Jugović kaže za Press da će jednog dana sigurno biti trener Crvene zvezde! Ipak, legendarni as crveno-belih iz Barija i Tokija, inače trenutno član Upravnog odbora našeg najtrofejnijeg kluba, poručuje da trenutno nije u mogućnosti da se prihvati novog izazova jer još uvek nema trenersku licencu.

Odmah po odlasku Dušana Bajevića mnogi su kao njegovog naslednika videli baš nekadašnjeg asa Sampdorije, Lacija, Atletika iz Madrida, Intera i Monaka. Ipak, on nigde ne žuri i tek ima u planu da završi višu trenersku školu.

- Nema dileme, jednog dana voleo bih da radim kao šef stručnog štaba Crvene zvezde. Međutim, još nisam završio trenersku školu, ali verujte da ne žurim, jer imam dosta vremena za sve planove u životu. Zbog svega što sam ostvario, sebe smatram delom Zvezde i svi mi moramo da pomognemo klubu. To je prioritet, a potpuno je nevažno da li ću ja trenersku karijeru započeti na „Marakani” ili negde drugde. Nema potrebe da se u ovom momentu bavimo imenima, odnosno izborom novog trenera. Ljudi u klubu su svesni da moraju mirno da analiziraju situaciju i pronađu pravo rešenje - kaže Jugović, koji se trenutno nalazi na skijanju u Austriji.

On ističe da ne želi da bude Zvezdin Miroslav Đukić, jer je klub sa „Marakane” isuviše veliki da bi „prepisivao” od komšija iz Humske.

- Crvena zvezda je najveći klub sa ovih prostora i ne vidim nijedan razlog zašto bi kopirala Partizan. U redu, crno-beli su bili u teškoj situaciji i morali su nešto da menjaju. Međutim, to nikako ne znači da bi Zvezda trebalo da se ugleda na njih. Neka bude jasno, mene Partizan ne zanima. Mi i dalje držimo lidersku poziciju sa šest bodova prednosti. Takođe, imamo dobre igrače i moramo učiniti sve da ih dignemo iz letargije. Momci moraju da shvate da igraju za veliki klub - smatra Vladimir Jugović.

Gubitak osam bodova u prolećnom delu sezone, prema Jugovićevom mišljenju, ne predstavlja „smak sveta”. On smatra da crveno-beli imaju kvalitet za titulu i sami odlučuju o svojoj sudbini.

- Zaista mi je žao što se sve ovo izdešavalo posle meča sa Vojvodinom. Loše je to i za navijače, ali i za imidž kluba. Međutim, sa fudbalske strane nije strašno kad izgubiš dve utakmice i oko toga ne bi trebalo dizati tenziju. Pa, to se dešava i najvećim evropskim klubovima Lionu, Bajernu i Realu - zaključio je Jugović.

----------------------------------------------------------
Boško se ne boji izazova

Predsednik Dragan Stojković poverenje je (zasad) ukazao Bajevićevom asistentu Bošku Đurovskom. Na jučerašnjem treningu bilo je primetno da se Đurovski trudio da u rad sa ekipom unese neke nove elemente - zonski presing, pritisak na protivničkoj polovini (na igrača koji ima loptu), a posebnu pažnju obratio je na agresivnost celog tima. Očigledno je da se on ne boji izazova i da veruje u ono što radi, takođe i igrači su u odnosu sa njim mnogo opušteniji. Nepisano je pravilo da u većini slučajeva promena trenera donosi pomak u igri i rezultatu. Kako će biti u slučaju Crvene zvezde, znaće se već sutra, posle gostovanja Čukaričkom u četvrtfinalu Lav kupa Srbije.

Rainbow Six:
Može da dođe bilo ko, al' ovo šta se dešava nikako ne navodi na utisak o svijetloj budućnosti i skoroj evropskoj afirmaciji!!!

ne slazem se... :D

pazi,ako bosko igra(korisniji je) i poveze odbranu, :idea:
a pixet na sredini terena :D ..mozda vam fali samo jedan spic
..npr, bajevic :D ..davao je on golove,..
...a da ne pricam jugovic i binic 8)

ps. a koroman trener :lol: ..navikao covek na klupu,sto da ne?

Tardeli novi trener Crvene zvezde?

14. 03. - Poznati italijanski fudbalski strucnjak Marko Tardeli bice novi trener Crvene zvezde, prenose "Vecernje novosti".
Tardeli (52), koji je sa reprezentacijom Italije osvojio Svetsko prvenstvo 1982. godine u Spaniji, je trenutno clan Administrativnog borda Juventusa.
Tardeli je vodio reprezentaciju Italije do 16 godina, da bi dve godine kasnije postao asistent Cezarea Maldinija u mladoj selekciji "azura".
On je potom trenirao Komo, Cezenu, mladu reprezentaciju Italije, Inter, Bari, selekciju Egipta i Areco.
Tardeli je u igrackoj karijeri nastupao za Pizu, Komo, Juventus, Inter i svajcarski Sent Galen.

Ko je ovaj i kakav je?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back