Zvezda "slomila" Baskoniju; Laso: Bili smo tu do kraja; Sferopulos: Još je rano da bih bio ponosan

Džoel Bolomboj:​

"Srećno smo zbog pobede. Nije perfektno veče, imamo još mnogo stvari da popravimo. Drago mi je da mogu da igram na način na koji umem. Dobro je izaći na teren sa ovakvom energijom. Srećni smo pobedom."

Šta treba da se popravi?

"Mnogo stvari, pogotovo u napadu. Postojali su trenuci kada nismo znali šta da odigramo. Ali, već se oseća poboljšanje."

1728504274613.png

Ajzea Kenan:​

"Osećaj je dobar. Prva utakmica kod kuće, morali smo da pokažemo stav. Nikada ih ne uzimamo zdravo za gotovo."

Glavni cilj?

"Da izađemo na teren sa mišlju da moramo da odigramo dobro u odbrani sa ekipom koja igra dobro u tranziciji."

"Imao sam sjajnu energiju. Verujem kada budemo igrali pred ovim navijačima da ćemo dati svoj maksimum."

Janis Sferopulos:​

"Još je rano da bih bio ponosan. Srećni smo što smo dobili ovu utakmicu, prvu kod kuće. Kontrolisali smo je od starta. Baskonija je dobar tim, nisu odustajali. Borili su se do kraja. Pravili smo prave odluke. Čuvali smo loptu, igrali čvrsto. Čestitam igračima."

"Navijači su nam mnogo pomogli. Ispunili su dvoranu. Drago mi je da smo im doneli sreću. Idemo utakmicu po utakmicu."

Kako Laso poredi Zvezdu i Partizan?​

"Razumem pitanje, ipak smo u Beogradu. To su potpuno drugačija dva tima. Partizan je potpuno nov tim, sa novim igračima fizikalnim na svim pozicijama. Izbalansirane su ekipe, vrlo bi loše bilo da kažem da je Partizan bolji ili da je Zvezda bolja. Ne znači ništa što smo jedne pobedili, a od drugih izgubili, poštujem oba tima. Moj tim mora da bude spreman da igra sa njima"

Ognjen Dobrić posle pobede:​

"Dobra utakmica odradili smo odličan posao posebno u odbrani. Mislim da smo se dobro spremili i ispoštovali sve, a sve je funkcionisali onako kako smo se dogovorili i vredno smo radili za to. Odlično je izgledalo i ostvarili smo pobedu što je jako bitno"

Hauard je bio bez šuta do kraja 3. četvrtine.

"To nam je bio plan, postavili smo takvu odbranu i držali se toga. Ja sam tu, čuvam njega, ali to je zasluga tima. Nismo mu dali da diše, da uđe u ritam, jer je to igrač koji može za 20 minuta da da 30 poena i ekipa je odradila dobar posao na njemu. To je jedan od ključeva"

Da li je Zvezda bila na vrhu tabele?

"Ne znam, imali smo dobrih startova i stvarno ne znam da li smo ikada imali 2-0. Među najboljima smo"

Na pitanje Petra Tadića kako je bilo igrati u punoj Areni, rekao je:

"Uvek je posebno. Videli ste kako su nas bodrili ,pratili su nas na terenu, disali su kako smo i mi disali i zato ekipa izgleda sve bolje i bolje"

Back