Zvezda "petardom" bacila Štutgart na kolena!

Silas protiv bivšeg kluba​

"Silas je kvalitetan i dobar igrač i sigurno da može da pokaže maksimum. Nadam se da će biti bolji nego na prethodnim utakmicama. On je kasnije došao, treba da se prilagodi, nije to baš tako lako. Očekujem da će nam pomoći, imam pozitivno mišljenje o njemu. A i ako odigra dobro nadam se da će dobiti povratnu kartu za Štutgart."

Šta mora ekipa da uradi da dođe do pozitivnog rezultata?​

"Mi moramo da podignemo igru, to nije ništa novo. Moramo da smanjimo greške koje imamo. Dosta smo analizirali, to su greške koje nama ne donose neke probleme u domaćem prvenstvu, ali u Ligi šampiona… To nisu velike greške, ali igrati na najvišem nivou protiv igrača koji to ne praštaju. Svaki poklon je dobrodošao. Samim tim moramo da smanjimo broj grešaka, a mislim da smo u ova četiri kola dosta ispoklanjali, te se nadam da ćemo biti koncentrisaniji. Moramo da izađemo sa puno samopouzdanja, ne znam zbog čega imamo strah nekada, ja sam trener, preuzimam odgovornost. Ali, žao mi je ako vidim u njima strah. Poštovanje prema protivnika, ali ne vidim zašto bismo se plašili. Biće pun stadion, ne igrate puno puta ovakve utakmice. Nema razlike za plašenje, utreniran si, imaš samopouzdanja."

Pitanje za Elšnika – da li je vreme da vidimo njegov gol?​

"Meni bi puno značilo da dam taj gol u Ligi šampiona, ali je više bitno da ekipa pobedi. Nije važno ko će dati gol, protiv Barselone je poništen iz ofsajda. Ako bude prilike, sigurno ću pokašati. Ne koristimo dovoljno udarce sa 25 metara, jer na taj način možeš da ugroziš gol. Na nama je da imamo poverenje u sebe. Da ne komplikujemo previše."

Motiv više za Silasa?​

"Sigurno su bili neki planovi trenera, ja to ne znam… Silas nije bio u planu. Ali, čim je na pozajmici kod nas, voleo bih da odigra dobro, svim srcem. Mi smo tražili takav model, Silas ima još mnogo prostora za napredak. Ne mogu da kažem da se ne trudi, za igrače po karakteru je teže to prilagođavanje. Ne verujem da bi Silas nešto lično radio. U rosteru imam 27 igrača koje cenim, poštujem. Ali samo 11 može da igra. To ne znači da je neko precrtan. Na Silasu je da pokaže da zaslužuje dres Štutgarta. Ali voleo bih, pre svega, da dokaže da nosi dres Crvene zvezde, da bude najbolji igrač, ima taj potencijal i on to želi. To ako mu bude karta povratka ili ostanka ovde, to ćemo videti na kraju sezone."

Izjave trenera​

"U rosteru imam 27 igrača koje cenim, poštujem. Ali samo 11 može da igra. To ne znači da je neko precrtan. Mi moramo da podignemo igru, to nije ništa novo. Moramo da smanjimo greške koje imamo. Dosta smo analizirali, to su greške koje nama ne donose neke probleme u domaćem prvenstvu, ali u Ligi šampiona…", rekao je, pored ostalog, Vladan Milojević.
"Kada pogledamo tabelu srpske lige tu se vidi da je Zvezda veliki lider. Ne bi trebalo da se varamo tabelom Lige šampiona, igrali su protiv nekih najboljih timova Evrope. Inter, Barselona, Monako, Benfika… Možemo da razumemo zašto Zvezda nije osvojila nijedan bod, zato vrlo dobro znamo da ćemo igrati sa jakim protivnikom, naročito kada igra kod kuće", rekao je, pored ostalog, Sebastijan Henes.

davaj sastave!

alo komentatorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Stižu

Poznati sastavi!​

Crvena zvezda: Guteša – Seol, Điga, Spajić, Mimović – Krunić, Elšnik – Silas, Maksimović, Milson – Endiaje
Štutgart: Nibel – Stencel, Ruol, Šabo, Mitelštat – Karazor, Stiler – Vangoman, Milo, Fuhrih – Demirović

Vladan Milojević o izboru golmana:​

"Problem je sa golmanom. Glazer stvarno neće moći. Očekujemo ga za nekih 10 dana da će se vratiti", rekao je Milojević.
"Opredelili smo se za Gutešu, bez obzira što je i Marko dobar golman. Imao je povredu protiv OFK Beograda kada nije branio. U pauzi je dosta pauzirao. Guteša je naše dete, iz omladinske škole, vredan je, radi. To je za svaku pohvalu. Pohvalićemo se da dobro radimo. Imamo poverenje u sve igrače i ovog puta smo se opredelili da šansu damo mladom Guteši".

Back