Zvali su ih „Američki Led Cepelin“ još 1970. godine.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.925
Grupu CACTUS osmislili su krajem 1969. godine bivši članovi grupe Vanilla Fudge, basista Tim Bogert i bubnjar Karmajn Apis, nakon što su planovi za udruživanje sa gitaristom Džefom Bekom otkazani kada je Bek doživeo saobraćajnu nesreću i bio je van muzičke scene više od godinu dana.

Početkom 1970. godine, Bogert i Apis su doveli bluz gitaristu Džima Makartija iz benda Mitch Ryder's Detroit Wheels and the Buddy Miles Express, i pevača Rastija Deja (rođenog kao Rasel Edvard Dejvidson) iz benda Amboy Dukes.

1755116124771.png

WOW..... u beskrajnim "Vucic/SNS" temama na ovom "Vucic/SNS" forumu, skoro da nisam ni video ovu Senseievu temu o grupi Kaktus..... @Sensei..Gde si se njih samo setio. Imam njihove prve dve ploce iz 70-tih, ali takodje mnogo volim i slusam Vanilla Fudge. Predpostavljam da je u pitanju tezak zvuk Hamond orgulja u muzici Vanila Fadz.....Ali Kaktus nije daleko. Volim njihove rane ploce iz 70-tih jer ima MNOGO bluza u njima. 'Bro Bill" je tipican bluz primer. Nakon ove tvoje teme malo sam proguglao i vidim da je Appice jos uvek aktivan i svira. Na zalost, Bogert je preminuo pre nekih desetak godina, ali Karmin jos uvek lupa bubnjeve sto nisam znao. "Beck, Bogert, Appice" je fenomenalan album. Obozavam ga i steta sto njih trojica nisu vise uradili. Nisam siguran za povezanost sa Led Cepelin, jer Led Cepelin su bili predgrupa Vanili Fadz, pa nisam siguran da bi Kaktus trebao biti nazivan americkim Led Zepelinima....ali da ne "cepidlacim".
Inace mngogi ne znaju da je Kim Wild megahit "Keep Me Hanging On", zapravo Vanlla Fudge megahit, sto je zapravo originalni "The Supremes" megahit......

Back