Zujanje racunara u toku igranja browser igara i online igara

US MARSHAL

Zainteresovan član
Poruka
319
Hitno mi treba pomoc oko ovoga :D
Kao sto sam napisao u naslovu teme kad pokrenem neku browser igru ili ovako neku instaliranu isto za online igranje ili bilo koju pocne racunar da mi zuji i to neprestano dok je ne ugasim :D Ne znam sta je to pa ako neko moze da mi pomogne da znam da mi nesto ne crkne od komponenata ako igram i taj zvuk sto izlazi iz kucista je prejako zujanje koje bas smeta usima :D Molim da mi neko pomogne i hvala

Verovatno se na perajuma kulera nahvatala prašina.
Otvori i očisti ga.
Isto to ako imaš poseban kuler za grafičku.
Bolje se hladi ako mu skineš bočni lim.
A još bolje ako dodaš još jedan kuler (oko 5€)
Ako je baš pun prašine izduvaj ga usisivačem
okrenutim naopako prema ploči.
90% ti je ovo rešenje problema

Da duvam usisivacem od dole? :D
A i kako ja da izvadim kuler to mi nije jasno jer imam na kucistu od napred svetleci kuler otvoreno mi je kao napred sa rupicama jedno mesto i tu je svetleci kuler :D A i kako ja da poskidam kulere samo mi to nije jasno ima li sta da se odvrce ili samo ovako skinem i molim te jos jednom da mi objasnis kako? :D Hvala u napred

Ne da vadiš.
Ni slučajno. Njima treba nekakva pasta kad se postavljaju. dakle NIŠTA NE SKIDATI
pošto nisi obučen za to.
Skini bočni lim i duvaj usisivačem naopako,
ne sa strane kojom usisava nego suprotnom.
A prvo pažljivo očisti nahvatanu prašinu sa peraja kulera.
Onaj najveći, iza napajanja je sigurno dostupan.
A jeli ti računar za XP platformu ili ova nova čudovišta za
Windows 7 i 8 ?

Poslednja izmena:
Ne da vadiš.
Ni slučajno. Njima treba nekakva pasta kad se postavljaju. dakle NIŠTA NE SKIDATI
pošto nisi obučen za to.
Skini bočni lim i duvaj usisivačem naopako,
ne sa strane kojom usisava nego suprotnom.
A prvo pažljivo očisti nahvatanu prašinu sa peraja kulera.
Onaj najveći, iza napajanja je sigurno dostupan.
A jeli ti računar za XP platformu ili ova nova čudovišta za
Windows 7 i 8 ?

Win 7 mi je :D Nego mislis na onaj mali otvor na cevi sto kad se zapusi usisivac sto se otvori to da udje vazduha mislis li na to da otvorim ili ne znam kako suprotnom stranom da duvam u kuler :D I to naravno radim kada je racunar ugasen :D Pa mi pojasni jos malo kako to da uradim jer stvarno ne kontam kako :D

Win 7 mi je :D Nego mislis na onaj mali otvor na cevi sto kad se zapusi usisivac sto se otvori to da udje vazduha mislis li na to da otvorim ili ne znam kako suprotnom stranom da duvam u kuler :D I to naravno radim kada je racunar ugasen :D Pa mi pojasni jos malo kako to da uradim jer stvarno ne kontam kako :D

Moraš da kupiš usisivač koji ima mogućnost i da duva, a ne samo usisava.:mrgreen:

Ja to radim kompresorom. Malo iz daljeg, da ne bi oduvao i neki kondanzator i obavezno nečim blokiram, rukom ili olovkom ako su zaštićeni rešetkom, ventilatore da ih vazduh ne zavrti brže nego što podnose.

Kupi pumpu za biciklo i udri, imaš ručnu, imaš nožnu, imaš električnu, ma šta ti duša želi :)

Komprimovani vazduh u spreju sa cevčicom za teže pristupačna mesta.

druckluftspray.jpg

Back