MilgredBulf
Aktivan član
- Poruka
- 1.143
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim, ako je isti djavo, da uradim te plasticne... jos i jeftinije dodju.
Ajde ti meni posalji par fotografija zuba i ortopan snimak na privatne poruke.
hocu, danas sam ih bas uradio!
Ja imam jedno glupavo pitanjce...
Zasto se stavlja onaj obruc oko zuba pri plombiranju?
Naime s tim cudom se mucim svaki put jer me uzasno iziritira, boli gore od bilo kakvog zahvata i zivela sam u ubedjenju da svima pri plombiranju stavljaju te obrucice dok pre koji dan , kada sam to pricala drugarici, nisam dobila odgovor " kakav crni obruc oko zuba" ?
XD
Zajednickim razmisljanjem smo smislile da je to mzoda zato sto imam dosta zbijene zubice ali eto, nadam se da ne zamerate, bas me kopkalo sada da saznam![]()
"Boli" me dovoljno slabo da uglavnom ne primjecujem, ali ako se smijem ili pokusam da otvorim jace vilicu/slazem grimase, onda osjecam nekakvo zatezanje i peckanje sa dozom nedefinisanog bola... predpostavljam da to znaci da me ne bole zubi nego zlostavljene desniNicanje umnjaka zna da boli a i ne mora. Umnjaci znaju da bole i iz drugih razloga npr. perikoronitis. Sto se tice vadjenja umnjaka koji ne mogu da izniknu iz nekog razloga tu se tacno zna kako se postavlja indikacija za njihovo vadjenje a vadjenje je u najvecem broju slucajeva rutinsko hirusko i bez vecih komplikacija, komplikacije kao sto je otok se ocekuju. Ja licno nisam za to da se odma vata za noz cim se na snimku vidi impaktirani umnjak, ako je miran, ako ne boli, ako ne gura druge zube ili ako ne ugrozava organizam ili pak ako ne remeti ortodontsku terapiju ne treba ga dirati kao ni jedan drugi impaktirani zub prosto za tim nema potrebe.
Ispitaj nekim antiseptikom (Hibideks , Hexoral, Ozosept) i treba da bude u redu eventualno ako se stvorio dzep pa ako je neki perikoronitis da se to ocisti.
Na dalje treba uraditi snimak da se vidi kako leze i da li imaju gde da niknu. Ako nemaju gde da niknu a boli onda je najbolje da se vade. Jer na zalost upala moze da se smiri ali ce kad tad da se vrati ponovo i tako u krug.
Imam svjeze 22, valjda nije previse ... nadam seEvo jednog laičkog komentara, iz iskustva:
Navodno, kad umnjaci počnu kasno da rastu, posle valjda 24.godine, uglavnom se vade, jer remete uspostavljeni niz zuba. Meni su rano izrasli, u nekih 15-16 godina i nisam ih ni osetila, samo su mi odjednom bila puna usta zuba, ali moja sestra je morala da ih vadi čim su se "probudili", jer su dosta kasno krenuli. Iz perioda kad su mojim vršnjacima nicali znam da je bol bila različita - neki su izostajali iz škole/sa faksa par dana, neki su gutali lekiće i funkcionisali, neki su mogli prosto da otrpe. Znači, baš šareno.
Kupovinom nekog od preparata za tzv. ''kućno beljenje zuba'', o čemu informacije možeš dobiti u apoteci. Iako ne preporučujem ovaj način beljenja zuba.Zdravo svima, mozda je postavljeno negde pitanje ali nemogu da nadjem, pa bi opet postavio...
Kako mogu kuci da izbelim zube, tj. u kucnoj varijanti, da ne dajem pare na razne skupe preparate i odlaske kod zubara..
hvala unapred
Kupovinom nekog od preparata za tzv. ''kućno beljenje zuba'', o čemu informacije možeš dobiti u apoteci. Iako ne preporučujem ovaj način beljenja zuba.![]()
Pa mozes valjda sam sodom bikarbonom.