Zdravo svima!
Od danas sam zvanicni clan ovog foruma, pa mozda i zalutali!

Ako je tako, unapred izvinjenje svima, i ako mozete da me uputite na pravi naziv foruma!
Pitanje je za stomatologa:
Na desnima, iznad gornje desne petice mi se pojavio mali otok, koji je vec par dana ne prolazi. Prvobitno sam mislila da je iritacija novom pastom, grubom cetkicom, ali sada se vec pribojavam da je nesto ozbiljnije. Ta petica je inace plombirana, nema karijesa na njoj, kao ni na ostalim zubima ( poslednja kontrola uradjena pre 3 meseca u BGu).
Zub me ne boli, reaguje malo na bas ledenu vodu, ali inace ne. Otok me boli na dodir.Spomenucu da je otok prisutan samo sa spoljasnje strane desnih.
Pod dodirom, otok najvise boli u nekom srednjem predelu desnih, ne toliko ni prema samoj ivici sa zubom ( mada osjetljiviji je taj predio), a ne ni prema samom korenu.
Iscitala sam dosta toga o gangreni, gingivitisu, paradentozi,...poprilicno sam isprepadana jer ovo je prvi put za mene, da imam neki problem sa desnima.Inace, zube perem posle svakog jela, koristim konac, vodicu za ispiranje usta,ishrana je redovna i uravnotezena.
Jedino mozda "dijagnosticki" bitno je da sam na severu Nemacke, pa otud i cesto izlozena vetrovima, kao i prehladjena.
Uzgred, stara sam 26 godina, i otezavajuca okolnost za mene je upravo to sto sam trenutno u Nemackoj,pa sam suzdrzana o "letenja" kod stomatologa ovde, mada bi to mozda i bilo najbolje.
Molim vas pomagajteeee!!!