ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
radim zube 8 prednjih svi su bruseni pa me zanima da li neko zna jer sam u dilemi da li je bolje solo ili povezane krune tj. zubar mi je savjetovao dva povezana i tako sledeca dva itd. molim vas pomozite mi i dajte mi neki odgovor

Vec sam pisala ovde,dijagnoza paradentoza,tj pocetni stadijum paradentitis,valjda se tako kaze.Idem na tretmane,skidam kamenac,ispiram usta sa vodicom,izbacila hranu koja mi smeta ma sve kako doktorka kaze.Sad slusam ali godinama nisam,imam zube,par povadjenih,ono "prosecno" stanje.Problem je u tome da mi se od kad tretiram zube gore desno predzadnji zub pravi problem.Sve je bilo regularno,desni upaljene na toj strani,doktorka tretirala,upala se malo povuce malo dodje,inace cela usta su mi bila upaljena samo je to mesto kriticno.I tretiram ja to,tretiram znaci sve kako mi je receno,gledam na ogledalce zubi ok sa par minimalnih tackica na tom delu,znaci nikakav ozbiljan kvar.I sad...dok sam prala zube osetila sam par puta tu bol ja reko ono mora tako,i vidim da mi se deo na donjem delu zuba odlomio.Zanima me kako je to moguce jer je zub bio zdrav,jedino sam imala puno kamenca,i jel taj kamenac povukao deo zuba sa sobom ili?I da ako nisam pomenula dok perem zube pljujem nesto slicno slajmu samo kao voda,da li je moguce da mi se to sve cisti?Ovo za razlog pucanja zuba me najvise zanima hvala unapred.

Pozdrav, imam nekoliko pitanja za zubara ako ih ima ovde :)

Imam 19 godina i nazalost nisam vodio dovoljno brige o zubima(nisam nosio dovoljno dugo protezu), i sad me muce kompleksi :)

Naime, izmedju ostalog dva prednja zuba su mi kriva, ustvari cela gornja vilica mi je takva ali najvise mi smetaju 2 prednja zuba koja nisu u ravni(jer se oni prvi vide), sad meni zubari kazu da moram da izvadim umnjake i stavim protezu, hoce li mi to pomoci i je li bolno vadjenje zuba(nisam nikad vadio zube kod zubara :( ) ? Ako ce mi pomoci, koliko ce trebati vremena otprilike da ih ispravim, uz redovno nosenje proteze?

I jos nesto, imam upaljene desni dosta i koristim Ozosept da isperem usta, pomaze mi dosta, medjutim stvaraju se naslage dosta i kamenac, pa me interesuje koliko cesto je normalno da se radi ciscenje kamenca? ja sam radio pred Novu godinu i sad mi zubar rece da opet imam jer verovatno ne perem pravilno zube -.-

Zanima me jedna stvar...
da li se lecenja zuba radi na isti nacin kod zdravih ljudi i bolesnih (mislim na neku hronicnu bolest,tipa dijabetes,hepatitis C i sl)?

Evo meni sa g40 dijagnozom sve normalno rade,samo objasnim sta mi smeta,na sta sam alergicna i sta recimo uzimam u tom momentu tipa antibiotike,inhalacije ako sam bolesna i nema frke zasada.Stava sam da treba pricati i ja sve istrtljam pa neka se snalaze ha ha ha

Malenano1, molim da li bi mogla da mi napises malo vise o tome sta ti je zubarka rekla da sve treba da radis kako bi sprecila razvoj upale desni i paradontopatije? Zubari su cesto skrti na recima, uputstva su uopstena kao da treba sami da istrazujemo.
Vidim da koristis Ozosept. Da li ga razblazujes kako stoji u uputstvu? Koliko puta na dan ga koristis i kako, mislim da li samo grgljas rastvor u ustima? Da li koristis neki gel za desni, koliko puta na dan, da li masiras njime desni, koliko cesto odlazis na skidanje kamenca i kojom metodom? Da li jos nesto primenjujes osim rastvora, gela i skidanja kamenca?
Hvala ti unapred za svaki odgovor, ja jos nisam naisla na kvalitetnog zubara.

Vidim da koristis Ozosept. Da li ga razblazujes kako stoji u uputstvu? Koliko puta na dan ga koristis i kako, mislim da li samo grgljas rastvor u ustima?

Hvala ti unapred za svaki odgovor, ja jos nisam naisla na kvalitetnog zubara.

Bila si kod zubara i nijedan nije kvalitetan, a trazis savet kako koristiti ozosept za koji su rekli ti isti zubari? Svasta.

Ne cekaj ja ne znam njeno zdravstveno stanje niti bilo sta,stanje zuba i sve i kao da savetujem?Ne ide to tako za svakog je to odvojeno.Sta napisem nesto i sutra mene krivi za ne znam sta?Ne ide to.

Daj bre nismo deca! Sta vam je? Pa nisam umno poremecena da kad probam nesto sto je nekome pomoglo a meni nije, da onda uzmem i nadjem tebe ko si kako se zoves gde zivis i da te jurim po gradu zato sto meni to isto tebi nije pomoglo. Sta vam je? STa umisljate? Ne razumem ovakve komentare? Forum sluzi za razmenu misljenja i iskustava, a da li ce neko uciniti to isto sto je tebi pomoglo je druga stvar, a sasvim je treca da li ce to pomoci kao sto je tebi.
Btw, moj zubar mi nikad nije predlozio ozosept ili slicne tecnosti za upalu desni, samo mi govore da skidam kamenac svakih godinu dana, a cinjenica je da mi je stanje sa desnima sve gore. Na zalost imala sam sjajnog zubara ali je taj bio samo na zameni par meseci, i taj mi je rekao da je za gingivitis i paradentozu najvaznije skidanje kamenca, drugi zubari nisu ni videli da imam problem sa desnima. Da ne pricam o pokvarenjacima koji bi mi promenili plombu (imala sam one stare sive) u belu, jer sam ja trazila, a uopste ne ociste sve kako treba ili ne urade kako terba pa posle 3 meseca sam redovno imala gangrene na tim zubima... moja iskustva sa zubarima a posebno privatnim su uzasna, sto su skuplji sve su se neprofesionalnije odnosili. Nikad mi niko nije posle stavljanja plombe rekao da zub mora da se polira kako ne bi doslo do stvaranja novih karijesa, to mi nisu ni rekli, a kamoli uradili...
ja ne vidim sta je nekom tesko da napise kakve savete si dobila od svog zubara, jer forum upravo tome sluzi

Za upalu desni je najbolje samo sto cesce maltretiranje tj. samo dobro trljanje.... To mi predlozio moj zubar, jer ja imam neki blazi stepen paradentoze.... Kaze ''nista tablete i ostala sredstva vec samo dobro trljanje i kontrole na svakih 6 meseci''... To Vam svima iz iskustva pricam (invalid sam i moram cesce istom).... Ja sam pila ''Orvagil'' tablete skoro 2 godine i sad skoro sam zbog njih ''zaradila'' kandidu :(

Odmah sam promenila zubara i taj novi (gore navedeni) se cudio za tablete, rekao je da nema potrebe za njima i da ih samo dobro trljam.... Inace, taj novi je magistar - oralni hirurg
i mnogo ima bolje znanje i bolji i smireniji je od prethodnog....Kao sto rekoh, ja sam u kolicima i meni mnogo znaci kad je zubar strpljiv i smiren....

Kanađanin Majkl Zuk iz Alberte 2011. kupio je zub pokojnog Džona Lenona od njegove bivše kućne pomoćnice.

Zuk, koji je po zanimanju stomatolog, kaže da mu je kupovina zuba za oko 30.000 evra bila najbolja investicija u životu. "Zub je baza genetike i nadam se da ću iz njega izvući dovoljno genetičkog materijala da stvorim novog Lenona", rekao je Zuk.

Odgajati ću ga kao svog sina. Nastojao bih ga držati podalje od droga i alkohola, ali svakako bih ga poslao na časove gitare" kaže Zuk. Oduševljen je i zato što bi mu izvlačenje DNK materijala iz zuba moglo doneti milijarde jer malo ko ne bi hteo da ima deo Džona Lenona.

http://www.kurir-info.rs/stomatolog...ga-od-zuba-i-odgajati-kao-sina-clanak-1317769

Juce sam operisao dva impaktna umnjaka odjednom. Gornji je izasao u jednom komadu,ali je donji bio horizontalno i morao je da se sece na delice i tako napolje.
Sad mene brine sto me jako bolelo posle togai sad se vec malko smirilo,mogu da zivim bez lekova.
Imam mali otocic u donjoj vilici i boli me mesto gde je anestezija udarena,to me najvise boli od svega. Ne mogu do kraja da otvorim usta i kad malko zvacem nesto desava mi se ponekad da mi vilica pobegne u levu ili desnu stranu. :D Sutra idem na kontrolu,ali da li mi neko veceras moze reci da mi nije slomljena vilica ili da mi zglob nije otisao? :sad2:

Znaci samo odjednom, donja sestica. Ne boli me. Danas me po malo boleo ali me proslo. Sad imam otok, sta da radim? Znam da treba da se javim stomatologu ali ne verujem da cu to moci da izvedem ove nedelje.

Hladne obloge ili nesto? Imam kutiju Pentrexyla, mozda da to pijem?
Hvala. :/

Znaci samo odjednom, donja sestica. Ne boli me. Danas me po malo boleo ali me proslo. Sad imam otok, sta da radim? Znam da treba da se javim stomatologu ali ne verujem da cu to moci da izvedem ove nedelje.

Hladne obloge ili nesto? Imam kutiju Pentrexyla, mozda da to pijem?
Hvala. :/

Ako podnosis penicilin moze i treba.

Uzmi čaj kamilicu mlaku da držiš u ustima koliko možeš i češće to ponavljaj. Može i ladna obloga na obraz, ali ne baš toliko ladna. I obavezno se javi stomatologu pod hitno.

Jesen pogoduje varljivo toplo-hladno, isto je i sa mojim zubima, mada me jedan baš muči, znam šta me čeka.
:mrgreen:

Back