Зрачења нове Русије: Одвојена мушка и женска одељења у школи

To je već dezinformacija za koju su se pobrinuli upravo oni koji su slučajno izumeli obrezivanje. Osnovni cilj obrezivanja nije odstranjivanje fimoze nego povećanje sexualnih sposobnosti mužjaka. Kako bi bre neki mužjaci bili u setanju sexualno da opslužuje hareme od po 100 i kusur žena? Džingis-kan je čak imao harem od 5000 žena! :sad2:

Upravo tako. Umesto "sposobnosti" rekla bih "izdržljivosti".

edit: Ali to nije tema.:lol:

Poslednja izmena:
I ja sam primetio da su one poprilično različite,
tako da misim,
čibejac !

Vestice.jpg

Настава за дечаке и за девојчице се доста разликује јер дечаци и девојчице нису исто.

На пример интересантна је прича из предавања монахиње Нине (Кригине) о експерименту који је вршен када су мушкарци и жене стављани у јаке стресне ситуације и када је јасно доказано да мозак мушкарца много мање бурно реагује од мозга жене који просто "експлодира". Поред тога, а што је најважније у свему, мозак мушкарца и жене не решава проблем на исти начин! Рађена су детаљна испитивања и у Русији и на западу и утврђено је да су у решавању истог проблема укључене различите половине коре великог мозга код мушкараца и жена, то јест различити центри обрађују исту информацију. То је управо један од разлога зашто дечаке треба учити на један, а девојчице на други начин.

А сада конкретно у чему је основа разлика у предавањима дечацима и девојчицама? Основа разлика је у приступу и методологији која узима у обзир полне специфичности.
То значи да се настави код дечака и девојчица приступа тако да се има за циљ да се њихове личности максимално развију у сагласности са својим полом! Тако на пример на основу научних истраживања у Русији и ван ње, као и на основу искустава у директној настави у школама, доказано је да дечацима више одговара бржи темпо изношења градива са минималним понављањем пређених лекција, док је код девојчица потпуно супротно. Код девојчица одличне резултате даје алгоритам изношења градива без брзих скокова унапред са детаљним понављањем и утврђивањем пређеног. Код девојчица се ради постепено, по шаблону. Код дечака позитивне мотивишуће резултате даје такмичарска атмосфера где увек треба да постоји лидер, али да се он стално смењује. Како се то постиже? Па тако што се директно именује најбољи у датом тренутку. То код других дечака то не изазива љубомору већ порив за такмичењем. Код девојчица такмичарска атмосфера даје негативне резултате јер брзо може да дође до појаве љубоморе и зато се код њих користи приступ сарадње и узајамне помоћи без лидерства. Дечацима треба више простора и пожељна је мала пауза када могу да се истрче низ ходник или неке вежбе у учионици. Девојчице могу дуже мирно да седе и при томе је битно да их нико не омета повлачењем за косу или на друге начине, а што дечаци често раде у основној школи. Нама данас те ситне зафрканције изгледају смешно, али није тако било када смо били мали. Ту често може да дође и до плача, па чак и јачих стресних ситуација за децу у које могу да буду умешани и родитељи. Зато су дечаци бољи када су у свом "жестоком" окружењу, а девојчице су мирније у свом окружењу, па су и резултати бољи.

Следећа јако важна ствар се тиче формирања личности дечака и девојчица сагласно њиховом полу. Научници су открили да данашња модерна школа више штети дечацима него девојчицама, мада су и девојчице погођене само на други начин. У данашњој модерној школи дечаци се постојано унижавају и тиме им се набија комплекс ниже вредности који касније у животу може да резултира у несигурности и разним врстама психоза. Дечаци постају мекушци. Зато је у одвојеним одељењима са дечацима на пример у школи "Хармонија" у граду Железногорску женама предавачима забрањено да понижавају дечаке. То не значи да ако су немирни да не могу да их казне. Напротив! Могу да их казне. Али праведно без понижавања. У складу са овим се и иде на то дечацима углавном предају мушкарци који на дечаке директно преносе мушко начело, што је необично важно. Наравно да има и одличних предавача жена које одлично могу да предају и дечацима. Ту је добро то да дечаци могу некада жени учитељу да помогну да понесе неки тежи наставни материјал и слично и да се тиме код њих развија мушко начела јачег пола које цени жене и помаже им. Такве ситуације могу и да се инсценирају са циљем правилног васпитавања дечака.
Код девојчица учитељицама се увек сугерише да на часове долазе обучене као жене и сређене јер девојчице пажљиво гледају на њихову спољашњост и могу да копирају њихов стил.
Поред овога, примећено је да у заједничким мушким и женским одељењима деца брже ступају у сексуалне односе, то јест губе целомудреност што је јако лоше. Деца сексуално превремено сазревају. Коме то треба? Никоме ко жели добро своме детету. Све у своје време.

Ево, то су биле само неке од мношта ствари које иду у прилог одвојеним мушким и женским одељењима.

Navedena rečenica nema veze sa polnom specifičnošću(već rodnom) tako da i ostatak teksta ne garantuje prednosti edukacije po pitanju 'polnih specifičnosti' već mogućnost zloupotrebe polnih razlika za usmjeravanje po tipu rodnih 'poželjnih' karakteristika po zamisli kreatora ovih uloga ..

Ево, то су биле само неке од мношта ствари које иду у прилог одвојеним мушким и женским одељењима.
Da zaključimo - dečaci su pametni, smireni i mudri, devojčice su pretežno ljubomorne glupače, a ti i tebi slični ste još uvek na slobodi.... :neutral:

danas svaka budala može da dokaže šta hoće
mislim naravno jednak nije niko, ni identični blizanci
al postoje objektivne i subjektivne razlike
objektivno razlika između m i žena je u pichky i qrcu i još par manifestacija
objektivno muškarac od 90 kila je jači od žene od 55
al objektivno i rvačica od 120 kila je jača od instruktora joge od 65
tako da sve su to smešne stvari
mada da se en lažemo
u igri qurac-pichka
pichka uvek pobedjuje

Evo opet se poteže ta tema ovde u NS...Iako gradonačelnik tvrdi da on i njegov tim neće tako nešto dozvoliti,mediji zasuti tim
informacijama da se sprema odvajanje u muška i ženska odelenja u dečijoj ustanovi "Radosno detinjstvo" Buna roditelja...
Opet neki rusofili pokušavaju na mala vrata baćuške i njihove polupane "mudrosti"-ustvari iskrivljenja pravoslavnim kanonima...
Neverovatno je da,skoro je to izneto,90% novih tehnologija koje se u Rusiji primenjuju potiču od špijuniranja zapada,prvenstveno
USA...Sami su vrlo malo toga unapredili...
I sad da mi kopiramo njihovo obrazovanje?
Mislim da ti rusofili treba da se leče...

Mrzi me da citam uvidni post ali mislim da je nezdravo odvajati decake od devojcica.

Takodje ovo nije tacno citiram

:"Поред овога, примећено је да у заједничким мушким и женским одељењима деца брже ступају у сексуалне односе, то јест губе целомудреност што је јако лоше. Деца сексуално превремено сазревају. Коме то треба? Никоме ко жели добро своме детету. Све у своје време."

Bas odvajanjem moGU da se stvore frustracije na tom polju....

Normalno je da zajedno odrastaju.

Poslednja izmena:
Vredi komentarisati, i treba.

ja se najiskrenije nadam, bez i trunke nekog zezanja da ovaj forum čita neko iz ministartsva i da će uvažava mišljenja običnih građana

- - - - - - - - - -

inače, potpuno sam protiv razdvajanja dece u nižim uzrastima po bilo kom osnovu
jer deca moraju da nauče kako sa svima da se ponašaju

rusijo zar i ti...

- - - - - - - - - -

ja se najiskrenije nadam, bez i trunke nekog zezanja da ovaj forum čita neko iz ministartsva i da će uvažava mišljenja običnih građana

- - - - - - - - - -

tatalna glupost inace ne prva od strane rusije ,zavode nesto ko da su u 15 veku

- - - - - - - - - -

da tako je

Back