znati sta zelis

da li poznajete sebe u potpunosti?znate li sta zelite,i bez sumnje koracate,ili ste izgubljeni u nekom svom svemiru?nekad pomislim kako su najsrecniji ljudi koji od malena tacno znaju sta zele..
mada mozda mi svi ustvari to znamo,samo se plasimo...
s druge strane ima ljudi koji zele ono sto je popularno pa su posle hronicno nesrecni..
nisam pametna...
ma niko ne zna od malena nego se pravi pametan,hocu da se sklonim od ljudi na selo jos bolje more,vozim bajs,ljubav,zdrava klopa,vezbe,meditacija uzivancija

da li poznajete sebe u potpunosti?znate li sta zelite,i bez sumnje koracate,ili ste izgubljeni u nekom svom svemiru?nekad pomislim kako su najsrecniji ljudi koji od malena tacno znaju sta zele..
s druge strane ima ljudi koji zele ono sto je popularno pa su posle hronicno nesrecni..
nisam pametna...

Tačno znam šta želim - želim da znam šta želim :D
Ok, pa ovako - ljudi smo, niko nije savršen, pa koliko god odlučni da budemo po pitanju nečega, i dalje sumnjamo u sebe. Ta sumnja je potpuno normalna stvar, bojimo se da ne uspemo, i to šta ako je samo odraz naše želje da budemo spremni za slučaj da ne ostvarimo naš cilj, dakle da se pripremimo za neželjenu situaciju.
A što se tiče toga da su najsrećniji oni koji znaju šta žele - možda to i jeste istina, ali vidi - to su obično jako ambiciozni ljudi, teže da ostvare nešto teško ostvarivo, pa se često za te svoje ciljeve i žrtvuju. Zato njihova sreća zavisi od toga kako oni prihvataju tu svoju žrtvu.

nisam pametna...
Prirodne težnje su:egzistencijalna održivost,rađanje i odgoj podmlatka (produženje),aktivnost
na zadovoljenju radoznalosti u pogledu saznanja i veština,(sportsko)nadmetanje i pozicioniranje.
(Moram da napomenem da su ove prirodne težnje svojstvene većini živih bića,naročito
četvoronošcima,naročito sisarima,naročito majmunima-posebno rasi ljudi!)
Van ovih težnji,izbor ciljeva čoveku i nije moguć,a potpuno je "ostvaren" realizacijom bar
delimičnom ovih prirodnih težnji.Tako da izbor da li će biti čamđija ili filozof nisu toliko
značajni (treba da bude i jedno i drugo-bar da se oproba!),važno je da ostvari prirodne težnje.

Digresija:Put oboženja je kolektivni put i materijalizovan je kroz kolektivno nesvesno kao religije
i označava civilizacijske ciljeve na putu do svemoći,sveznanja i svemudrosti i dugovečnosti-večnosti,
a šta je društveno materijalizovano kao društveni progres...Ovo spada u prirodne kolektivne nesvesne
težnje rase ljudi i ,zasad se čini da je jedinstveno u Univerzumu! (Dok ne sretnemo vanzeme!;))

Back