Znate li što znači 'friendflation'? Danas ga je gotovo nemoguće izbjeći

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.296
Mislim da je ovo samo nova riječ za stare probleme ljudi koji smatraju da se bez novca n emogu zabaviti i družiti
detaljniji opis na linku https://net.hr/magazin/znate-li-sto...-izbjeci-56dab9d7-85c2-11f0-aa13-9600040c8f8e
1756585999733.png

Pretpostavljam da je danas teže zbog društvenih mreža gdje se svi trude fotografijama opisati kako se zabavljaju no da li smo se doista zaboravili zabaviti u dobrom društvu, s dragim prijateljima bez puno novca???
Sjećam se svoje mladosti kada bez obzira koliko novca imala nisam brinula o tome gdje ću ići i s kime se družiti nego o tome da napravimo što luđi izlazak (i naravno da što manje ljudi za to sazna) :zcepanje: novac tu i nije bio od neke presudne važnosti

Pitanje glasi da li vam je potreban novac da bi se dobro proveli s dragim prijateljima/društvom?

Uvek sam imala prijatelje iz svoje klase, tako da bismo uspevali sa malo novca da se organizujemo.
Ali recimo, neposredno pre odlaska iz Srbije, drugarica se smuvala sa lovarnijom ribom, znas od onih ljudi koji u Srbiji budu u fazonu - hladno mi je, sad cu da kupim zimsku jaknu, a za mene zimska jakna investicija.
Uglavnom ta riba je bila u fazonu rucavanja po restoranima, a mi se do tada lepo provodile tako sto spremimo nesto za klopu kod neke od nas, ili eventualno narucimo dostavu ako bas imamo para. I sad, ta riba je i insistirala uvek da ona placa, ali osetis se glupo posle drugog puta. Da sam ostala u Srbiji, to bi na kraju ispao problem u druzenju.

Back