- Poruka
- 20.280
whateverсећам те се виспреног, заказао си.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
whateverсећам те се виспреног, заказао си.
Ono što ne tražiš, to ti i ne treba.![]()
Samo da razjasnimo pojmove pošto je ova tema delimično otišla u pogrešnom pravcu.
sreća - biti srećan, osećati se zadovoljno ispunjeno ( ne imati sreće tipa dobiti na lotou =
znanje - ne mislim na znanje koje se bubači iz knjiga niti koliko ljudi umire od gladi već SHVATANJE, razumevanje situacija i ljudi ( i posledično - života ) pre svega ( a ne mislim tu da treba da budeš genije iz fizike ).

razumem ja sta si ti hteo da kazes..samo sto oba ta puta ili u kombinaciji ..se kose sa opsteprohvacenom drustvenom normom..
s tim ako spadas u grupu srecnih drustvo ti bar dozvoljava postojanje..a ukoliko sapdas u drugu grupu drustvo cini sve sto je u njegovoj moci da te unisti..zato sto si drustveni neprijatelj
Aj ovako, biti sreacn znaci imati balans hormona u organizmu. Ne mozes biti srecan ako imas manje dopamina ili serotonina, upadas u depresiju npr....situaciona depresija je posledica situacije u kojoj se covek nalazi, msm zato se tako i zove. Dakle potreban je spoljni uticaj da bi covek bio srecan tj. ispunjen, posto su sreca i ispunjnost neraskidivi (sedmica na lotou) ili nesrecan. Da bi covek bio srecan mora da mu se desavaju lepe stvari i stvari koje zeli da mu se dese. U suprotnom moze samo da potisne ono sto ga cini nesrecnim ili navikne da zivi sa tim, ali i to je vrsta bekstva...moze da prihvati nesrecu i na taj da dozivi duhovni mir.
Ne moze covek na silu biti srecan.![]()

sve je u redu sa mojim identitetom..молим модераторе да провере идентитет овог корисника.
друштвени поредак се заснива на насиљу и лукавству.sve je u redu sa mojim identitetom..
ali drustveni poredak se ne zasniva na realnosti vec na uverenjima..koja su osnov za laz obmanu i prevaru..istina je samoodrziva uzemljena je u stvarnosti..u onom sto jeste..drustveni poredak se zasniva na onom sto bi ljudi hteli da jeste ili se plase da bi moglo biti..i tako imamo 10 000 godina negativne selekcije koja se mora kompenzovati..ratovima da bi covecanstvo iznedrilo vodje..uspostavilo prirodan tok stvari..koji odmah nakon rata biva opstruisan vladarima ..abominacijom covecanstva..moc vladara nije u stvarnosti vec u uverenjima podanika..koji se zatim ponasaju u skladu sa svojim uverenjima i zakonom o konzistentnosti..
kao i matematika..apstrakcija je..jer u realnosti ne postoji broj 1..postoji 1 necega..1 atom..1 covek..1 atom vodonika + 1 atom vodonika ne daju 2 atoma vodonika vec stupaju u interakciju te daju 1 molekul vodonika..a ako stavimo + 1 atom kiseonika dobicemo molekul vode..
..kakve sve to veze ima licno sa mnom..?? obicnim cobanom od ovaca sa kopaonika??
ne i ako mu na ovce kidisu vuciдруштвени поредак се заснива на насиљу и лукавству.
чобан је срећан ако зна са овцама.
ne i ako mu na ovce kidisu vuci
ne spada..и то спада у знати са овцама...
ne spada..
to spada u znati s vucima
jok..nego me zapala drustvena uloga koju niko nece a mora da postoji...зато и јеси несрећан.
jok..nego me zapala drustvena uloga koju niko nece a mora da postoji
da bi nesto postojalo nije mu potrebno tvoje uverenje da postojiтако нешто не постоји.
i bora je svojevremeno pevao " o kako je lepo biti glup"Sto bi moja baba rekla najbolje -ni brige ni pameti....![]()
da bi nesto postojalo nije mu potrebno tvoje uverenje da postoji
u tom slucaju to isto cini i srecanнесрећан лаже себе.
u tom slucaju to isto cini i srecan
odlicno zapazanje kolega..једном ништа не треба, све већ има...
odlicno zapazanje kolega..
a zbog cega jedan vec sve ima sto mu treba a drugi nema?