Znamo da je to već dozvoljeno, ali...

Da li istopolni parovi ipak trebaju da usvajaju decu, i da li je to dobro za decu?

• Ukupno glasova
    26
da , baba nosi sve a ovaj dodje pijan , zagrli dete , baljezga mu nesto kao sto to pijani znaju

i ode da spava

dete ima pozitivne utiske o njemu

a ima i losih pijanih , posle grljenja deteta premlati babu , ali to deca ne vide
On je bio železničar, tako da sigurno nije mogao da dođe kući pijan, i da spava non stop. Prebukvalno ste me shvatili, a možda sam i ja bio nejasan. A videli bi sigurno, jer je to mala kuća. A da nije bio nasilnik, govori i činjenica da su ga u ulici zvali papučar.

Pa vidiš....moja baba se seća da ih je stalno vodio negde, pa na putovanja, pa im kupovao....nije on bio večito pijan, da jeste, ne bi živeo 101 godinu... jeste bio šljokča, ali to ne znači da ih je bio i maltretirao...
Mnogi se secaju lepih momenata a potiskuju one ruzne, poklon vidis, to kao deca, kupovao mi je stvari, isto putovanja..... Jel se igrao sa njima, pricao im price, ucio da voze bicikli ( lupam ), ucio da prave rakiju ( ako je znao ).... Uspomene nisu samo pokloni

On je bio železničar, tako da sigurno nije mogao da dođe kući pijan, i da spava non stop. Prebukvalno ste me shvatili, a možda sam i ja bio nejasan. A videli bi sigurno, jer je to mala kuća. A da nije bio nasilnik, govori i činjenica da su ga u ulici zvali papučar.
Pa tvoje reci su bile popio cisternu, cisterna je barem 5000l ah hajde neka 2500l rakije, mnogo je to :)

Mnogi se secaju lepih momenata a potiskuju one ruzne, poklon vidis, to kao deca, kupovao mi je stvari, isto putovanja..... Jel se igrao sa njima, pricao im price, ucio da voze bicikli ( lupam ), ucio da prave rakiju ( ako je znao ).... Uspomene nisu samo pokloni
Da, jeste. I pravio drvene lutke, to je malo ko znao. A ovo sam naveo samo ovako, nisam sve.

Pa ne mislim stvarno cisternu, to se tako kaže, time aludirajući da je lokao, pa opet to ne znači da jedan pe.der može bolje ds da čuva decu od njega
Niti da nije moguce, necije seksualno opredeljenje ne znaci da je losa osoba. Imas hetero muskaraca koji tuku zenu i decu, siluju decu, zlostavljaju ih ( onaj Fritzel ili kako vec sto je drzao i silovao cerku decenijama )..... Isto vazi i za hetero zene/majke......

Vidite ovako. To da detetu trebaju muskarac i zena kao roditelji, da bi navodno zdravo odrastalo, naprosto nije tacno, a uzrok toj zabludi je u izopacenim kulturnim obrascima koji vladaju u Srbiji. Naime, ovde i dalje preteze ubedjenje da zene i muskarci po prirodi stvari imaju drugacije uloge u kulturi: muskarac da bude asertivan i stamen, a zena da bude nezna i blaga. Medjutim, takvo vidjenje nije nesto sto je zasnovano na a priori bioloskim cinjenicama, nego je rezultat kulturnog programiranja, odnosno, od malena vas okolina kondicionira da se pridrzavate ustaljene drustvene uloge svog pola. Postoje, sa druge strane, kulture u kojima muskarci i zene imaju iste uloge u drustvu - drugim recima, i muskarci i zene imaju iste vrednosti i socijalno se nagradjuje isto ponasanje sa obe strane.

Iskopiracu vam sada razlike u navedenim modelima kulture. Ovo su dve krajnosti:

Minimum emotional and social role differentiation between the genders / Maximum emotional and social role differentiation between the genders
Men and women should be modest and caring / Men should be and women may be assertive and ambitious
Balance between family and work / Work prevails over family
Sympathy for the weak / Admiration for the strong
Both fathers and mothers deal with facts and feelings / Fathers deal with facts, mothers with feelings
Both boys and girls may cry but neither should fight / Girls cry, boys don’t; boys should fight back, girls shouldn’t fight
Mothers decide on number of children / Fathers decide on family size
Many women in elected political positions / Few women in elected political positions
Religion focuses on fellow human beings / Religion focuses on God or gods
Matter-of-fact attitudes about sexuality; sex is a way of relating / Moralistic attitudes about sexuality; sex is a way of performing

Dakle, u normalnim kulturima, ne postoji nijedan razlog zasto istopolni roditelji ne bi odgajali decu. U Srbiji je to izgleda malo teze.

Vidite ovako. To da detetu trebaju muskarac i zena kao roditelji, da bi navodno zdravo odrastalo, naprosto nije tacno, a uzrok toj zabludi je u izopacenim kulturnim obrascima koji vladaju u Srbiji. Naime, ovde i dalje preteze ubedjenje da zene i muskarci po prirodi stvari imaju drugacije uloge u kulturi: muskarac da bude asertivan i stamen, a zena da bude nezna i blaga. Medjutim, takvo vidjenje nije nesto sto je zasnovano na a priori bioloskim cinjenicama, nego je rezultat kulturnog programiranja, odnosno, od malena vas okolina kondicionira da se pridrzavate ustaljene drustvene uloge svog pola. Postoje, sa druge strane, kulture u kojima muskarci i zene imaju iste uloge u drustvu - drugim recima, i muskarci i zene imaju iste vrednosti i socijalno se nagradjuje isto ponasanje sa obe strane.

Iskopiracu vam sada razlike u navedenim modelima kulture. Ovo su dve krajnosti:

Minimum emotional and social role differentiation between the genders / Maximum emotional and social role differentiation between the genders
Men and women should be modest and caring / Men should be and women may be assertive and ambitious
Balance between family and work / Work prevails over family
Sympathy for the weak / Admiration for the strong
Both fathers and mothers deal with facts and feelings / Fathers deal with facts, mothers with feelings
Both boys and girls may cry but neither should fight / Girls cry, boys don’t; boys should fight back, girls shouldn’t fight
Mothers decide on number of children / Fathers decide on family size
Many women in elected political positions / Few women in elected political positions
Religion focuses on fellow human beings / Religion focuses on God or gods
Matter-of-fact attitudes about sexuality; sex is a way of relating / Moralistic attitudes about sexuality; sex is a way of performing

Dakle, u normalnim kulturima, ne postoji nijedan razlog zasto istopolni roditelji ne bi odgajali decu. U Srbiji je to izgleda malo teze.
Hahaha normalne kulture🤣🤣🤣🤣🤣😂
I da,oni nisu roditelji. Nego psihički poremećeni.

Odgajanje deteta je veoma kompleksan i dugotrajan proces u kome ucestvuju roditelji,porodica,okruzenje...nagadjati ovde da li porodicu mogu da cine dva muskarca ili dve zene je veoma diskutabilno.Moj stav je da nije prirodno,ali da je moguce,ne mogu reci jer nisam bila u prilici da posmatram dete iz takve porodice.Za tradicionalne sredine je ovo neprihvatljivo.

Korporacije trebaju 50% muškaraca u odboru i 50% žena u odboru.
Detetu trebaju i majka i otac.

arnORVX_700b.jpg

Back