Znam da nije za ovde ali ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja nekako duboko u sebi verujem da ce to biti pobeda zivota.
Ona me naucila mnogo toga u poslednjih par meseci ...
Naucila me koliko sam bahata sa zivotom, koliko ga uludo trosim, koliko se uludo trosim, koliko se bavim nebitnim stvarima zanemarujuci one bitne, koliko ne vidim lepotu zivota....
Steta je samo sto me to drzi kratko pa se brzo zaboravim i opet vratim ustaljenim semama ponasanja ...opet besnim, ljutim se, paranoisem i sve drugo sto mi se cini ispravno aa zapravo je glupavo do bola.

Njena borba je lekcija o zivotu za mene.
Njen uspeh bio bi nesto sto bi i meni nahranilo dusu i pokazalo mi da zivot ima smisao ...

Ta vrsta leukemije se leci sa visokim procentom uspesnosti, problem je nalazenje donora kostane srzi, jer ako bliski rod nije u mogucnosti da bude donor potrebno je naci odgovarajuceg donora. Poklapanje je priblizno na oko 10000 ljudi. Zato je cena takvog zahvata visoka, ali se i radi, jer novac nije najveci problem nego volja coveka i njegove okoline, pa je to deo na kome treba permanentno raditi.
Znaci sanse su velike i u poredjenju sa normalnim zivotom vece od mnogih redovnih aktivnosti kojima se bavimo.

I ja nekako duboko u sebi verujem da ce to biti pobeda zivota.
Ona me naucila mnogo toga u poslednjih par meseci ...
Naucila me koliko sam bahata sa zivotom, koliko ga uludo trosim, koliko se uludo trosim, koliko se bavim nebitnim stvarima zanemarujuci one bitne, koliko ne vidim lepotu zivota....
Steta je samo sto me to drzi kratko pa se brzo zaboravim i opet vratim ustaljenim semama ponasanja ...opet besnim, ljutim se, paranoisem i sve drugo sto mi se cini ispravno aa zapravo je glupavo do bola.

Mirka, prepoznala sam sebe u tvojim rečima da nekad uludo trošiš život, da se baviš nebitnim stvarima...
Čini mi se da svi mi to radimo...I da nas nešto na momente podseti da ne treba tako,ali kako kažeš, drži nas kratko...ali to je zato što, nam se taj problem koji u tom trenutku imamo čini ogromnim,a kada ga uporedimo sa borbom za život, postaje minoran..kao i sve ostalo...
Ljudski je što se tako ponašamo....
Ali možda bi namerno trebale da se trudimo da bude drugačije...

I ne mogu da ne primetim da nas je sve ova tema ujedinila i da svi imamo istu želju...

Stvar je sledeca...moja dobra drugarica ima laukemiju.
Posto hemioterapija u Bg nije dala rezultate poslata je u Nemacku na lecenje i transplataciju kostane srzi. Donor koji odgovoara 100% pronadjen je i ostalo je da prodje neki agresivan metod lecenja u narednih 5 nedelja pre nego se pristupi transplataciji. Ima 5 nedelja da prikupi 180 000 evra koliko kosta transplatacija.
Neki novac je vec prikupljen ali jos mnogo fali.

Od pre neki dan postoji sms broj koji je namenjen za njenu pomoc.
E tu sad vi nastupate ...ne znate je, ne znaci vam nista, ali mene znate i meni znaci ona...

Tome sluzi ova tema...da pokusamo da spasimo jedan zivot ...ovog puta moje Mirke a mozda ubuduce i nekog koga vi predlozite.

SMS broj za pomoc Mirjani Erceg Mihailovic je 1782 i mogu se slati poruke sa svih mreza, a saljete tako sto ukucate broj i posaljete praznu poruku. Cena poruke je 50 dinara.

Ako se nadje neko skeptican, ili neko keme treba vise informacija, mozda neko ko je spreman da odvoji i vise od 50 din...nek se javi meni ili neka koristi gugl. Ovih dana njeno ime cuje se i vidi u svim medijima..

Za sve vas koji se odazovete ovom mom vapaju...:cmok2:

Procitala sam negde drugde o ovoj zeni i poslala sms.

Neka joj Bog podari zdravlje, od srca.

Posto hemioterapija u Bg nije dala rezultate poslata je u Nemacku na lecenje i transplataciju kostane srzi. Donor koji odgovoara 100% pronadjen je i ostalo je da prodje neki agresivan metod lecenja u narednih 5 nedelja pre nego se pristupi transplataciji. Ima 5 nedelja da prikupi 180 000 evra koliko kosta transplatacija.

E tu sad vi nastupate ...ne znate je, ne znaci vam nista, ali mene znate i meni znaci ona...

Tome sluzi ova tema...da pokusamo da spasimo jedan zivot ...ovog puta moje Mirke a mozda ubuduce i nekog koga vi predlozite.

SMS broj za pomoc Mirjani Erceg Mihailovic je 1782 i mogu se slati poruke sa svih mreza, a saljete tako sto ukucate broj i posaljete praznu poruku. Cena poruke je 50 dinara.

Ako se nadje neko skeptican, ili neko keme treba vise informacija, mozda neko ko je spreman da odvoji i vise od 50 din...nek se javi meni ili neka koristi gugl. Ovih dana njeno ime cuje se i vidi u svim medijima..

Nešto nisi dobro navela, pokušala sam bar pet puta i nije mi uspelo:confused:
Pardon, uspelo mi, poslala pet poruka.

Poslednja izmena:

Sad tek procitah, posalcu i vise, a ukljucicu i rodbinu, prijatelje, neka joj je na pomoc, i neka ozdravi...
Znam kako je boriti se s teskom bolescu nekoga ko ti znaci, a kako je tek osobi koja se bori, neka i Bog malo pripomogne, svim srcem uz Mirjanu:heart:

Drugari,
pre svega zelim da vam kazem svima hvala u svoje ime, jer ste bili toliko osetljivi i podrzali ste nesto sto je meni licno bilo mnogo vazno. Svaka pomoc i svaki dinar koji je otisao odavde kao i sva pozitivna energija doprineo je da moja draga Mira zivi duze. Volela bih da danas mogu da vam se obratim sa lepim vestima i da vam kazem da smo zajednickim snagama uspeli da spasimo jedan zivot ali to na zalost nije tako. Mirjana je umrla pre dve nedelje, necu da pisem detalje jer je dovoljno tuzno i ovako. Umrla je ubedjena da ce pobediti, ostala je borac do zadnjeg dana i ako ima ista pozitivno u svemu ovome onda je to sto je svojim postojanjen, pozitivnom i bicem ucinila da se cela Srbija pa i ovaj forum na trenutak ujedini i da ima zajednicki cilj.

Trazila sam da se ova tema otkljuca taman toliko da vam se zahvalim na podrsci znacilo je i meni znacilo je i Mirjani.
Smatrala sam da svi koji ste ucestvovali imate pravo da znate kraj i zao mi je sto nismo uspeli ali drago mi je da smo probali.
Dali smo joj neki dan zivota vise.

Pozdrav za sve <3
M.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back