Znak sunca na kokošijem jajetu

Moj kum zaista ima Sony digitalni fotoaparat, čim se to pojavilo 28.06.2009 odmah sutradan sam ga pozvao da mu to i pokažem i možda sam mu u priči rekao da ponese i svoj fotoaparat, zaista se ne sijećam svih detalja ali ostale su mi neke slike u sijećanju pa na osnovu toga ovo i pričam, znam da je on pokušao da slika mojim Olympus analognim fotoaparatom i nije uspio, inače ja bih da imam te slike odmah ih skenirao i postavio na forum, slikao je on i svojim mobilnim, dobro se sijećam a evo izgleda i fotoaparato, ali sam ja insistirao da se iskljuci blic(zato što sam smatrao da je to razlog što ne može da se izvršli slikanje, ipak je to sunce koje širi svoju svijetlost oko sebe, nemoj da me neko shvati bukvalno kako to ovi agkostici čine, ovo sunce se moglo pojaviti na bilo kome mijestu, ali zašto se u roku od 7 dana ono pojavilo na jajetu, jaje je ipak neki plod, tu postoji neka simbolika, ubijeđen sam), ova svijetlost na jajetu nije od blica, moja soba je u potkrovlju i sa svih strana je obložena lamperiom koja je dosta tamna i obicno svijetno nije dovoljno, jer je i preko dana polumrak, zato sam morao u sobu staviti 3 lustera sa jakim neonskim sijalicama, i ubijeđen sam da se ta svijetlost odbija od ovo jaje, ukoliko neko hoce mogu slikati tu rasvijetu i postaviti.

Poslednja izmena:
Vidis, ti se razumijes u fotoaparate, ja u znakove i simbole. Ne mozemo imati svi ista interesovanja.

Jos davno pricali su mi stari ljudi da se pred sami II svj. rat na listovima drveca pojavile slike zmija i znali su da to ne sluti na dobro. I sve do danas nisam znao kako je to izgledalo i evo slucajno nabasam na ovo:

stigmellasamiatella1.jpg

Stigmella samiatella

Pred svaku katastrofu javljaju se znaci pa i ovaj znak na jajetu je predznak necega sto dolazi. Dobro ne moze biti. Mozda ovo na jajetu i nije simbol Sunca, mozda je simbol atomske eksplozije???

Ovo na listu je miner, parazit koji se javlja kod nas u prolece.. pravi takve share na listu koji je zarazen.

Ja ociglendo ne rzumem ! Zashto bi to bio znak? I cega? Bilo ga je 2010 godine na mnogo mojih biljaka, 2011 ga nije bilo... Da li i to treba biti znak?? Shto ga nije bilo??
Ja znam da znaci postoje, nekad ih ne razum nekad ih razumem ali mislish li da, sve shto se pojavi u nashoj okolini, predstavlja neki znak? Ja ne mislim tako, mislim da je to preterivanje.. a kad mnogo preterujesh na kraju budesh "decak koji je vikao :VUK, VUK" ..

Ja ociglendo ne rzumem ! Zashto bi to bio znak? I cega? Bilo ga je 2010 godine na mnogo mojih biljaka, 2011 ga nije bilo... Da li i to treba biti znak?? Shto ga nije bilo??
Ja znam da znaci postoje, nekad ih ne razum nekad ih razumem ali mislish li da, sve shto se pojavi u nashoj okolini, predstavlja neki znak? Ja ne mislim tako, mislim da je to preterivanje.. a kad mnogo preterujesh na kraju budesh "decak koji je vikao :VUK, VUK" ..

Nije tako. Sve sto nije uobicajeno, a masovno se pojavljuje, jeste znak. Rijetka je pojava da vidis dva gavrana. jato gavranova je neuobicajena pojava. pPred rat u bivsoj YU po mom kraju nekoliko godina pred rat boravilo je jato gavranova, a sve livade su bile bez trave, jer se zemlja bila ucrvala larvama gundelja divovske velicine. Nemilosrdno su napadali hrastove. S proljeca 1992. godine vrane su nestale u mom selu, ostale su samo svrake. Cuo sam rijeci iz usta jedne starice: "Srbi su vrane, muslimani su svrake." I sta se desilo: kao rezultat rata u centralnoj Bosni nestalo je Srba.

Nije tako. Sve sto nije uobicajeno, a masovno se pojavljuje, jeste znak. Rijetka je pojava da vidis dva gavrana. jato gavranova je neuobicajena pojava. pPred rat u bivsoj YU po mom kraju nekoliko godina pred rat boravilo je jato gavranova, a sve livade su bile bez trave, jer se zemlja bila ucrvala larvama gundelja divovske velicine. Nemilosrdno su napadali hrastove. S proljeca 1992. godine vrane su nestale u mom selu, ostale su samo svrake. Cuo sam rijeci iz usta jedne starice: "Srbi su vrane, muslimani su svrake." I sta se desilo: kao rezultat rata u centralnoj Bosni nestalo je Srba.

A zašto bi samo masovna manifestacija bila "znak"?
U divinacijske svrhe se može koristiti bukvalno sve, od otiska ugriza, preko slivanja hrane ili pića po zidovima posuđa, pokreta itd... I sve nam to nešto govori o mikrokosmosu koji je u večitoj analogiji sa makrokosmosom.

Back