Znak ili podznak

Preovladava glavni znak, a imamo karakteristike i od podznaka...
Negde sam prochitala da posle tridesete godine vlada podznak,ali ne znam koliko je to tachno..

Kako rekosmo, mi smo sve ono sto nosimo u svom natalu, nekad prevagne karakterno nekad ono sto nosimo kao podznak ali je glavno znak je ono sto smo iznutra- mi , a podznak ono kako dozivljavamo spoljni svet,ljude oko nas i kako sebe prezentujemo drugima oko sebe, a kako nas drugi vide sfera je 10 polja...

Nije uopšte tačno, jer podznak predstavlja nas, naše telo, naš karakter i temperament - to smo uvek mi, od rođenja do smrti. On nas bukvalno obeležava kao ličnost.

Da, moram da dodam da je to isto nelogicno kao kada bi smo rekli da gene od oca zivimo do 30 a geni od majke preovlajdjuju posle 30 -te. Mislim mi smo celina i tako idemo kroz citav zivot. Samo sto ce biti situacija koje ce isprovocirati osobine tvog podznaka , pa ces u tom trenutku vise biti podznak, a ima situacija koje ce vise provocirati tvoj znak da odreaguje. Na primer primas se na akcione filmove jer ti je podznak u Skorpiji, pa dok gledas film sav se pretvaras u strastvenu skorpiju, a na primer u znaku si Raka rodjen , pa dok se setas pored neke vode ili reke ili jezera potpuno si pesnicki raspolozen , oblivaju te neke emocije prema nekoj osobi ili prema zivotu pa se sav nekako raspilavis. I tako se znak i podznak smenjuju. :lol:

Ne. To što si pomenula je Saturnov povratak koji predstavlja završetak jedne etape u sazrevanju, pa samim tim posle toga (uglavnom, kod većine je tako) više živimo u skladu sa svojim osobinama koje su predstavljene kroz Ascendent i 1. polje. Ali i pre i posle toga, znači uvek - kao što sam već rekla - mi smo prvenstveno opisani podznakom odnosno Asc-om, vladarem i 1. poljem. Nadam se da ti je jasno ovo kako sam opisala...

Nije uopšte tačno, jer podznak predstavlja nas, naše telo, naš karakter i temperament - to smo uvek mi, od rođenja do smrti. On nas bukvalno obeležava kao ličnost.

Чему онда служи знак?
Ја сам била убеђена да сам Лав у хороскопу... сад испаде да сам Шкорпија...:shock:

Чему онда служи знак?
Ја сам била убеђена да сам Лав у хороскопу... сад испаде да сам Шкорпија...:shock:

Ne citas sve pazljivo, ti si sve, svaka planeta i sve sto stoji u horoskopu u svim poljima i sve vreme zivota, s tim da je asc ono sto pokazuje nastup,fizicko telo,ono kako nas drugi vide a znak je ono sto je u tebi, tvoj karakter, pisano je o tome vec na temi, ono sto drugi provale kad su malo duze sa tobom.

Ne citas sve pazljivo, ti si sve, svaka planeta i sve sto stoji u horoskopu u svim poljima i sve vreme zivota, s tim da je asc ono sto pokazuje nastup,fizicko telo,ono kako nas drugi vide a znak je ono sto je u tebi, tvoj karakter, pisano je o tome vec na temi, ono sto drugi provale kad su malo duze sa tobom.

Ево сада читам пажљиво...

Не. Нигде не пише то што ти кажеш. :D

Дакле споља сам Шкорпија а изнутра Лав. Хм... Није лоше...
Хвала на одговору. :D

Nismo se samo razumeli, na ovoj strani iznad i na nekoj od prethodnih, postoji sve ovo sto sam ti sad napislala, ne u postu Elle koja nije imala potrebu da ponovo citira ranije postove, ono sto je vec receno nego je samo ciljano odgovorila nekom..Bitno je da si shvatila sta je ispravno, spolja Skorpija, iznutra Lav, nije uopste lose i nema na cemu zahvaljivati

Чему онда служи знак?
:-D A šta ćeš TI ovde ? :lol:

Ono što se zove nečijim horoskopskim znakom je zapravo položaj Sunca u trenutku nečijeg rođenja. Znači, ti si u horoskopu Lav.

Podznak je bitniji jer opisuje tebe kao ličnost (i razlikuje te od ostalih Lavova koji su npr rođeni istog dana kao i ti), znači mnogo više on govori o tebi lično nego položaj Sunca (koji je usput samo jedno od nebeskih tela koje se uzima u obzir).

Dakle, veća je šansa da ćeš se prepoznati u opisima znaka Škorpije (nego Lava), ali šta kod tebe konkretno dominira vidi se jedino iz natalne karte, ovo je ipak teorija. :wink:

Recimo da ovo može da prođe, mada je jako pojednostavljeno ali dovoljno za početak. ;)
Дакле споља сам Шкорпија а изнутра Лав.

Ja sam Blizanac, podznak Devica.
Može li mi neko nešto više reći o toj kombinaciji?
Je l' treba naglasiti da sam žensko?:D I ima li to ikakve veze?
Evo i ti :D Šta ovo treba da znači ? :shock:

Elem, ovo su ti uopštena tumačenja :
Sunce u Blizancima, tj tvoj znak:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5679802&postcount=18

Podznak Devica, čitaj donji deo posta - Ascendent u Devici:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5679987&postcount=80

To je najuopštenije, pa se naravno ne očekuje ne znam kakva preciznost.
Tebi je dupli vladar Merkur (planeta koja vlada i Devicom i Blizancima) pa bi kod tebe jako veliku ulogu igrao njegov položaj u natalnoj karti, to bi tebe kao osobu mnogo više opisalo nego ovi tekstići.

:wink:

Da, moram da dodam da je to isto nelogicno kao kada bi smo rekli da gene od oca zivimo do 30 a geni od majke preovlajdjuju posle 30 -te. Mislim mi smo celina i tako idemo kroz citav zivot. Samo sto ce biti situacija koje ce isprovocirati osobine tvog podznaka , pa ces u tom trenutku vise biti podznak, a ima situacija koje ce vise provocirati tvoj znak da odreaguje. Na primer primas se na akcione filmove jer ti je podznak u Skorpiji, pa dok gledas film sav se pretvaras u strastvenu skorpiju, a na primer u znaku si Raka rodjen , pa dok se setas pored neke vode ili reke ili jezera potpuno si pesnicki raspolozen , oblivaju te neke emocije prema nekoj osobi ili prema zivotu pa se sav nekako raspilavis. I tako se znak i podznak smenjuju. :lol:

I ja isto mislim.Ja sam(kao sto je vecini poznato Ovan-Vaga),i bolji poznavaoci horoskopskih znakova lako mogu u datom momentu kod mene prepoznati Vagu(kada je "isprovocirana").A jos bolje Ovna,kada onako karakteristicno planem i za 10 min, se smirim.Ali u mom ponasanju se lako vidi i Mesec u Lavu u 10 kuci i jos mnogo toga.
Mislim da smo mi skup(tj. nase ponasanje i postupci) svih planetarnih konstelacija koje smo "dobili" rodjenjem te da se kod odredjene osobe koja je npr. Vazduh -Vatra a ima vecinu planeta u vodenim i zemljanim znacima nece bas tako karakteristicno uvek izraziti znak ili podznak.
Naravno ovo je misljenje laika:oops:,ali mislim da nisam tako daleko od istine.:wink:

:-D A šta ćeš TI ovde ? :lol:

Ono što se zove nečijim horoskopskim znakom je zapravo položaj Sunca u trenutku nečijeg rođenja. Znači, ti si u horoskopu Lav.

Podznak je bitniji jer opisuje tebe kao ličnost (i razlikuje te od ostalih Lavova koji su npr rođeni istog dana kao i ti), znači mnogo više on govori o tebi lično nego položaj Sunca (koji je usput samo jedno od nebeskih tela koje se uzima u obzir).

Dakle, veća je šansa da ćeš se prepoznati u opisima znaka Škorpije (nego Lava), ali šta kod tebe konkretno dominira vidi se jedino iz natalne karte, ovo je ipak teorija. :wink:

Recimo da ovo može da prođe, mada je jako pojednostavljeno ali dovoljno za početak. ;)

:D Хвала на добродошлици.
Да. Прилично поједностављено и мени скроз симпатично.
Оно што се у наталној карти види... хм... па тамо се види да ништа не доминира...
Доминирам ја. ;-)

I ja isto mislim.Ja sam(kao sto je vecini poznato Ovan-Vaga),i bolji poznavaoci horoskopskih znakova lako mogu u datom momentu kod mene prepoznati Vagu(kada je "isprovocirana").A jos bolje Ovna,kada onako karakteristicno planem i za 10 min, se smirim.Ali u mom ponasanju se lako vidi i Mesec u Lavu u 10 kuci i jos mnogo toga.
Mislim da smo mi skup(tj. nase ponasanje i postupci) svih planetarnih konstelacija koje smo "dobili" rodjenjem te da se kod odredjene osobe koja je npr. Vazduh -Vatra a ima vecinu planeta u vodenim i zemljanim znacima nece bas tako karakteristicno uvek izraziti znak ili podznak.
Naravno ovo je misljenje laika:oops:,ali mislim da nisam tako daleko od istine.:wink:

Pa tako je. To sto ti je Mesec u Lavu u X-polju, govori u prilog teoriji da licna planeta koja je na uglovima horoskopa izvlaci nit iz naseg karaktera koji je jace ispoljen. Tako i ja imam Mesec konj. Neptun na mc-u. Pa me to strasno drzi. Ka sto tebe drzi tvoj mesec :p

Ja sam rak-blizanac,citala sam bas nesto danas oko blizanaca i zalkucila sam da sam nekako vise blizanac(sto se tice emotivnosti tu sam rak 100%).Mesec imam u jarcu,imam cak i neke osobine jarceva.Ali ni jednu osobinu bika(tip sam bika)ne mogu sebi da prepisem.Da li bi neko mogao da pogleda moju natalnu kartu i da mi objasni zbog cega?(strana 45).hvala unapred...:!:

Back