Znači mormoni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a otkud im pravo da imaju vishe zhena??? to neshto kao u islamu?
Nije pravo, no obaveza. Pravo je kod muslimana. Uz uslov da sve žene budu adekvatno zbrinute.
Kod mormona muškarac koji nije bio venčan sa bar tri žene nema šanse da stigne u raj.

Treba primetiti da su ovo načelo zadržali samo fundamentalisti mormoni.
Mejnstrim je odustao od poligamije teškom mukom, pod političkim i vojnim pritiskom.
Precednik, koji je ujedno i prorok, nije imao izbora. Morao je pod hitno da zaspe i sanja da mormoni nisu poligamisti. Što je još gore, morao je ovo da javno izjavi, ali uz popust da oni koji su se tako već venčali ostanu u poligamnom braku.

Nije pravo, no obaveza. Pravo je kod muslimana. Uz uslov da sve žene budu adekvatno zbrinute.
Kod mormona muškarac koji nije bio venčan sa bar tri žene nema šanse da stigne u raj.

Treba primetiti da su ovo načelo zadržali samo fundamentalisti mormoni.
Mejnstrim je odustao od poligamije teškom mukom, pod političkim i vojnim pritiskom.
Precednik, koji je ujedno i prorok, nije imao izbora. Morao je pod hitno da zaspe i sanja da mormoni nisu poligamisti. Što je još gore, morao je ovo da javno izjavi, ali uz popust da oni koji su se tako već venčali ostanu u poligamnom braku.

Jel im svaki predsednik po defaultu prorok, ili je samo kod tog bio slučaj?

:D Konačno jedna pristojna tema u vezi mrmota. Pa da krenemo:

Za mene ova slika govori više od reči

flds_fashion_mormoni.jpg

Šta mislite, da li i naša mala mormončica nosi ovaj trendi veš?

mormon-temple-garments.jpg

Mrmoti izigravaju neke badže, mada meni više liče na Beavis and Butt-Head-a

mormoni5_photobucket_hardcoreforconor.jpg

Ovo kao neki kung-fu mrmoti. Za stil, pa rekao bih da je u pitanju neka kombinirka stopalo ždrala-šepavi kondor

mag2.1277976720.jpg

Za kraj malo videa o smešnim mrmotima:

Ja sam vidjala mormone u gradu svi koje sam videla su mladici lepi zgoni lepo obuceni uredni u odelima, ljubazni ... zene nisam vidjala...
Ali mislim i da se one normalno oblace cemu ta parodija...
Imali su neki prezentaciju u sred Knez Mihajlove, malo sam popricala sa jednim zanimalo me je u sta veruju...
Rekao je da veruju u trojstvo...kao i crkva... vecni zivot... daljeg se ne secam...

odlicna tema da se malo rascivija ta sekta i da se istera na videlo koji su motivi doticnih, koliko su ogrezli u nedolicno i antibozansko ponasanje i koja su sve zlodela pocinili. usotalom ne bih se iznenadio da ih je zapravo tajno osnovao neki ateista :lol:

A ja mislio -Moroni...
Meni je interesantno da vlasti bilo koje zemlje dozvoljavaju takve organizacije jer je u prirodi vlasti da se bori protiv
konkurencije...Ambivalentnost govori o mazohističkim i samodestruktivnim instiktima društvene svesti...Kolektivno
nesvesnog po Jungu...
Zato sto je vlast demokratska i postuje verske slobode.

A zanimljiv je i ovaj citat iz mormonske knjige "The pearl of great price":

"And I, the Lord God, spake unto Moses, saying: That Satan, whom thou hast commanded in the name of mine Only Begotten, is the same which was from the beginning, and he came before me, saying— Behold, here am I, send me, I will be thy son, and I will redeem all mankind, that one soul shall not be lost, and surely I will do it; wherefore give me thine honor. But, behold, my Beloved Son, which was my Beloved and Chosen from the beginning, said unto me— Father, thy will be done, and the glory be thine forever. Wherefore, because that Satan rebelled against me, and sought to destroy the agency of man, which I, the Lord God, had given him, and also, that I should give unto him mine own power; by the power of mine Only Begotten, I caused that he should be cast down; And he became Satan, yea, even the devil, the father of all lies, to deceive and to blind men, and to lead them captive at his will, even as many as would not hearken unto my voice."

http://www.lafeuilledolivier.com/Ecritures/PearlGP.htm

Dakle, ovde Bog kaže da je Satana, koji je bio od početka, dakle nestvoren i oduvek kao i Bog, stao pred njega i rekao: "Gle, evo me, biću sin tvoj, i otkupiću celo čovečanstvo, da nijedna duša ne bude izgubljena, i to ću učiniti, i odaj mi dakle počast". Ali onda Božiji Sin, koji je bio od početka i oduvek kao Bog, dolazi i ne kaže ništa slično, već samo kaže "Oče, neka bude volja tvoja, i slava zauvek". I onda Bog odlučuje da je Satana hteo da uništi čoveka, iako se ponudio da ga spasi,i bacio ga u pakao. Dakle, ovde se ne nudi Sin Božiji da spasi čovečanstvo, već satana, a Bog ga zbog toga baca u pakao.

Pa kakve su ovo halucinacije?

Prijavi policiji, jer je dozvoljeno da se knjiga propoveda u Srbiji, kao i skoro u svim drzavama sveta.
O halucinacijama tipa religija opijum za narod....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back