Zmaj Razotkriven - Istinita Priča

Ако бих кренуо да ти одговарам на свако горе постављено питање везано за адвентизам отишли бисмо далеко од теме подфорума.
И не никако не могу да се пореди адвентизам који се пропагира кроз овај филм и оно што ради Рјапко кад спомиње Православље у контексту обуке у борењу. Такође је сасвим нормално да ако већ желиш да упознаш нечију културну баштину ( што одређени облици источњачких борилачких вештина и јесу) да ћеш морати да се упознаш и са митологијом тог/тих народа. У том контексту је много лакше објаснити и рад у Системи кроз Православље него ли само кроз пуко механичко вежбање.
Адвентизам представља изузетно агресивну јудео хришћанску секту која ствара фанатике а колико је опасна да се видети и на примеру главног јунака филма који су направили. Своју лаковерност и неспособност да раздвоји суштинско од манипулативног он је пребацио на спритуални ниво где је за све окривио " сатану" и "окултне праксе у оквиру унутрашњих школа кинеских вештина"- молим те одрасти и прихвати одговорност за своје изборе...

Додуше, разумем и тебе зашто афирмишеш адвентизам....

Превише погрешних претпоставки...
Некима није баш најјасније да скривање из неколико налога на форуму тражи висок ниво концентрације у комуникацији што овај наш пријатељ нема. Што се да видети по многим његовим дискусијама где је више побркао са ког налога је шта одговорио...

С друге стране нисам му случајно поменуо да на овом под форуму не промовише адвентизам и сл пројекте...

Kao prvo pocinjes da bivas smesan, jer kada nemas argumenata, onda pises sta ti padne na pamet :)
Kao drugo, ja imam samo jedan nalog i jedno ime,a to je upravo ovo pod kojim se javljam.
Kao trece,za tvoju informaciju sam Biblijski pravoslavac, tj. verujem u Boga kroz Bibliju.
Sada pitanje za tebe: sta sam to Pobrkao, Dokazi kada si tako siguran :)
Ocigledno da ti Nemas pojma sta je Hriscanstvo i lepo sam ti napisao da Pitas , jer ocigledno tu materiju ne poznajes.I na koji nacin Rjapko pominje Pravoslavlje,da li si ikada video ijedno svesteno lice iz Pravoslavlja da spaja teologiju i borbu :?:
Tebi ocigledno nije jasno da ovaj film nema veze sa adventizmom, vec je potpuno druga poruka upucena Hriscanima uopsteno. Mozda bi drugacije reagovao da su ga radili pravoslavci.U Pravoslavlju postoji sekta kojoj pripadaju Ziloti, da li uopstre znas ko su oni i odakle dolaze :?:

Tvoj citat: " Адвентизам представља изузетно агресивну јудео хришћанску секту "
Ja nikada nisam igde procitao i cuo od nekoga da su oni izuzetno Agresivni, kako ih ti pokusavas predstaviti, da li bi mogao da to i dokazes :?:
Drugo,zasto si adventizam predstavio kao judeo hriscansku sektu, da li uopste znas njihov istorijat :?:
Da li znas da adventizam Napusti svake godine 300 Hiljada vernika, jer se i oni kao i sve ostale teolosko hriscanske zajednice, ukljucujuci i pravoslavce priklanjaju Vatikanu, koji ce u Jerusalim jednoga dana dovesti antihrista :?:
I zasto su po tebi adventisti fanataci, da li si ikada imao prilike da razgovaras sa njima i da onda shvatis ko su oni :?:
Junak filma prebacuje na spiritualni nivo, mada je u pocetku radio na fizickom planu, a onda je usao u istocnjacku ezoterisku "duhovnost", i totalno "zastranio", da je cak i porodicu rasturio,a to je shvatio kasnije, da mu je ta ezoterija unistila normalan zivot, ali po tebi ne , po tebi je on bio adventisticki fanatik, mislim da je ovo smesno sa tvoje strane.

Citat : "Додуше, разумем и тебе зашто афирмишеш адвентизам."
Odakle ti ideja da ja afirmisem adventizam i kakve veze imam ja sa njim :?:

Citat : " молим те одрасти и прихвати одговорност за своје изборе"
Da li bi ovo mogao da objasnis, konkretno, molim te :?:

Kao prvo pocinjes da bivas smesan, jer kada nemas argumenata, onda pises sta ti padne na pamet :)
Kao drugo, ja imam samo jedan nalog i jedno ime,a to je upravo ovo pod kojim se javljam.
Kao trece,za tvoju informaciju sam Biblijski pravoslavac, tj. verujem u Boga kroz Bibliju.
Sada pitanje za tebe: sta sam to Pobrkao, Dokazi kada si tako siguran :)
Ocigledno da ti Nemas pojma sta je Hriscanstvo i lepo sam ti napisao da Pitas , jer ocigledno tu materiju ne poznajes.I na koji nacin Rjapko pominje Pravoslavlje,da li si ikada video ijedno svesteno lice iz Pravoslavlja da spaja teologiju i borbu :?:
Tebi ocigledno nije jasno da ovaj film nema veze sa adventizmom, vec je potpuno druga poruka upucena Hriscanima uopsteno. Mozda bi drugacije reagovao da su ga radili pravoslavci.U Pravoslavlju postoji sekta kojoj pripadaju Ziloti, da li uopstre znas ko su oni i odakle dolaze :?:

Tvoj citat: " Адвентизам представља изузетно агресивну јудео хришћанску секту "
Ja nikada nisam igde procitao i cuo od nekoga da su oni izuzetno Agresivni, kako ih ti pokusavas predstaviti, da li bi mogao da to i dokazes :?:
Drugo,zasto si adventizam predstavio kao judeo hriscansku sektu, da li uopste znas njihov istorijat :?:
Da li znas da adventizam Napusti svake godine 300 Hiljada vernika, jer se i oni kao i sve ostale teolosko hriscanske zajednice, ukljucujuci i pravoslavce priklanjaju Vatikanu, koji ce u Jerusalim jednoga dana dovesti antihrista :?:
I zasto su po tebi adventisti fanataci, da li si ikada imao prilike da razgovaras sa njima i da onda shvatis ko su oni :?:
Junak filma prebacuje na spiritualni nivo, mada je u pocetku radio na fizickom planu, a onda je usao u istocnjacku ezoterisku "duhovnost", i totalno "zastranio", da je cak i porodicu rasturio,a to je shvatio kasnije, da mu je ta ezoterija unistila normalan zivot, ali po tebi ne , po tebi je on bio adventisticki fanatik, mislim da je ovo smesno sa tvoje strane.

Citat : "Додуше, разумем и тебе зашто афирмишеш адвентизам."
Odakle ti ideja da ja afirmisem adventizam i kakve veze imam ja sa njim :?:

Citat : " молим те одрасти и прихвати одговорност за своје изборе"
Da li bi ovo mogao da objasnis, konkretno, molim te :?:

Рецимо да сам у "довољној " мери упознат са свим горе наведеним да сам свесно навео то што ти смета.
Што се тиче налога које користиш, давно смо утврдили чињенично стање.
Такође заборављаш да си ме са оба налога упутио на исте људе да се распитам о теби ко си и шта стварно знаш о каратеу - видиш, заиста нисам имао проблем, да кад сам срео неке од њих и поразговарам о питањима о којима смо дискутовали....

Даље од овог нећу да коментаришем јер би већ залазило у изношење у јавност твојих личних ствари што је непотребно.

Цитат који те мучио а који си извукао из контекста није био упућен директно теби већ као реакција на стање главног јунака:
Своју лаковерност и неспособност да раздвоји суштинско од манипулативног он је пребацио на спритуални ниво где је за све окривио " сатану" и "окултне праксе у оквиру унутрашњих школа кинеских вештина"- молим те одрасти и прихвати одговорност за своје изборе...

Иначе сваки религијски правац који сваку другу религијску праксу карактерише као дело свог архи непријатеља (у овом случају Луцифера) гради одређен вид фанатизма и изузетно нездраво друштво.

Poslednja izmena:
Iskreno mislim da ovaj istrazivac nema fejjk tj multi-naloge, to je i kaznjivo po pravilniku. A i kulturno se ponasa. Niti ih gasi i pali nove kao ovaj jedan sto ga odmah gase kada dodje pa mora nove da pravi jer je lud i opasan po drustvo.

Ма није проблем то што користи више налога, можда се заситио претходног, можда је одлучио да користи различите налоге за различите области ... можда је и из оне групе корисника који су ту само да би започињали дискусије како би форум живео.... потпуно неважно што се мене тиче...

Рецимо да сам у "довољној " мери упознат са свим горе наведеним да сам свесно навео то што ти смета.
Што се тиче налога које користиш, давно смо утврдили чињенично стање.
Такође заборављаш да си ме са оба налога упутио на исте људе да се распитам о теби ко си и шта стварно знаш о каратеу - видиш, заиста нисам имао проблем, да кад сам срео неке од њих и поразговарам о питањима о којима смо дискутовали....

Даље од овог нећу да коментаришем јер би већ залазило у изношење у јавност твојих личних ствари што је непотребно.

Цитат који те мучио а који си извукао из контекста није био упућен директно теби већ као реакција на стање главног јунака:

Иначе сваки религијски правац који сваку другу религијску праксу карактерише као дело свог архи непријатеља (у овом случају Луцифера) гради одређен вид фанатизма и изузетно нездраво друштво.

Recimo da nisi dovoljno upoznat, cim ovako odgovaras.Ako sam te konkretno pitao, onda konkretno i odgovori, ako znas, ako ne znas pitaj, pa cu ti objasniti.
I stvarno ne vidim sta to meni Smeta.
E sada ovako, kratak informacija u vezi teologije.
Religija je uopsteni naziv i pokusaj kontakta sa Bogom ili raznoraznim bozanstvima .
Teologija je od grcke reci Theologia, iz dve reci: θεός - Bog i λόγος - nauka, doslovno: "nauka o Bogu"), a ona je zastupljena u Judaizmu, Hriscanstvu i Islamu. U Hriscanstvu imamo preko 2000 zajednica i dogmatika je ono sto cini razliku izmedju Pravoslavlja, Rimokatolicanstva i Protestantizma, a sve tri su monoteisticke grupacije.Poenta teologije je da je Bog odredio Isusa za svog Sina i da se mi preko Isusa Hrista spasavamo i odlazimo u Bozije carstvo, i svi ocekuju da ce Isus doci kao Mesija.
Ponovo cu da napisem da verujem u Boga i citam Bibliju i kao takav sam Biblijski pravoslavac.

Citat "Иначе сваки религијски правац који сваку другу религијску праксу карактерише као дело свог архи непријатеља (у овом случају Луцифера) гради одређен вид фанатизма и изузетно нездраво друштво."
Nikakav Lucifer nije u pitanju, to je pogresan prevod, pravi je naziv Satan.
Religijski pravac i religijska praksa je nesto uopsteno.
U Pravoslavlju i u Rimokatolicanstvu imas vise fanatizma, nego u Protestantizmu i upravo zbog razlicitog tumacenja i shvatanja Biblije, protestanti imaju probleme, ali iz samo jednog razloga, koji je istorijski: kada je bila Katolicka univerzalna crkva u pocetku, da bi imali sto vise vrenika, oni su prihvatali i tradicionalne narodne obrede i obicaje,a kasnije je to ostavljeno u crkvi i zato imamo tradicionalno Hriscanstvo, sve do pojave Lutera , od kojeg Protenstantizam i krenuo. Isus je naucio svoje izabrane ucenike,i poslao u svet da sire jevandjelje, ali su se pojavili manipulatori, koji su odredili sta je sta, ukljucujuci i hijerarhiju svestenstva.
Fanatizam kroz istoriju, nikom dobro nije doneo, to se uveravamo i dan danas.
Posto zivis i radis u Srbiji, reci mi koliko je Moral opao i koliko je pravoslavnih vernika, koji idu u crkvu da spasu dusu svoju :?:

A sto se tice mog znanja o borilackim vestinama, tu nema nista skriveno:
35 godina vezbanja Uechi ryu-a, i 10 godina vezbanja: Boks,Ajkido, dzudo, dziu,dzica, ful kontakt karate, i dan danas vezbam za svoju dusu, i drzim treninge drugima.

Dobro znas da sam imao nalog, ali ne znas da sam bio banovan, pa prema tome, logicno je da sam otvorio drugi, sa kojeg se javljam.

Poslednja izmena:
А лепо сам напоменуо да је тема о борењу а не о религијама и теологији бар не о хришћанству...
Односно тема је о фанатицима и манипулаторима који злоупотребљавају религију/верске обреде да од својих жртава направе поклонике. И ту у исти кош стављам и оне "мајсторе источних борилачких школа" стварају неке квази обреде тако и ове који су наручили филм којим би пецали нове жртве.

Него кад си се већ уплео, појасни историјат и улогу адвентиста да би неупућеним било јасније...

Poslednja izmena:
А лепо сам напоменуо да је тема о борењу а не о религијама и теологији бар не о хришћанству...
Односно тема је о фанатицима и манипулаторима који злоупотребљавају религију/верске обреде да од својих жртава направе поклонике. И ту у исти кош стављам и оне "мајсторе источних борилачких школа" стварају неке квази обреде тако и ове који су наручили филм којим би пецали нове жртве.

Него кад си се већ уплео, појасни историјат и улогу адвентиста да би неупућеним било јасније...

Stavljaj ti gde kako koga hoces, to je tvoje vidjenje.
A sto se tice subotara, ukucaj na net, sve ce ti izaci, ili eventualno mozes ih pronaci u Beogradu pa razgovarati direktno sa njima, ako imas ikakvih nedoumica. :)

Aaaa...E onda dobro....Jer ono....Ucinilo mi se da se prica o jebenom DJAVOLU. :cepanje: Bas mi je sada lakse sto nije Lucifer u pitanju nego Satan, Sotona i sl. Hhahahahahhaahah nije sija nego vrat. Nije kurwa nego prostitutka.

Nit je sija niti vrat,a nit lucifer, vec je Jecer Ha- Ra, Satan, koji je podredjen Bogu i nista ne radi bez njegove dozvole, zato sto je Andjeo koga je Bog stvorio. :)

Nit je sija niti vrat,a nit lucifer, vec je Jecer Ha- Ra, Satan, koji je podredjen Bogu i nista ne radi bez njegove dozvole, zato sto je Andjeo koga je Bog stvorio. :)

Zar nije djavo upravo taj najlepsi andjeo koga stvorio bog? Ajde sto se do sada antropoloski, socioloski, psiholoski gledano, bog delkao na 1000 delova, 1000 likova, te smo prosli fazu iz politeizma i zasli u monoteizam, te sve do sada nazvali "samo mitologijama", nego sada pocese da racvaju i delkaju i tog djavola... :hahaha::rotf:

A da se manemo toga i za pocetak da pokusamo da budemo u Frojdovoj kozi, kako bi npr mi (tj on) to rekli - Da li nije mozda fora u tome da covek ima podsvesnu potrebu da sva svoja nadanja, htenja, osecaj roditeljske ljubavi, potrebu da odlozi strah od smrti i samo smrt, da ukazuje da on to sve projektuje na izmisljen lik i delo - boga, dok sve ono lose, grozno, ugrozavajuce, neadekvatno, socijalno neprihvaceno, kod sebe potisne, a zatim isprojektuje na "nekog drugog" i onda stvori i taj kontrarni pojam - djavo? :think:
Otud i poticu sva ona pravdanja - Jao boze pomozi mi, "vara me djavo", imam zenu ali mi se dize na komsinicu, ne zelim da je boze prevarim, ali pomozi mi i ti malo, ide mi sva krv dole, djavo me opasno vara.

Sto bi Frojd rekao, veoma lep prikaz konflikta izmedju ID-a (nasih nagona) i super-ega (izgradjenog morala za zivljenje u ovakvoj socijalnoj sredini). Naravno u nekim islamskim zemljama nema ovakvog konflikta jer je tamo socijalno prihvatljivo imati vise zena, te je superego drugacije izgradjen.

Dakle, veoma prosto - igra good cop, bad cop. Kada su neki ljudi kroz istoriju ovako iz prakse posmatranjem ljudi provalili ulicarski tu ljudsku psihologiju, samo su to sve povezali, skupili i napravili trademark, globalno prepoznatljiv proizvod. Kod nas se on zove SPC, kao sto npr jedan pod proizvodjaca patika - Adidas. Neki drugi su i NIKE, REBOOK, Converse, itd.

I svi oni isto pricaju, da su bas njihove patike najbolje za trcanje, tenis, basket, setnju itd.

Tvoj istomisljenik Kwan, je odbio da uradi Cuveni udarac pesnicom u stomak.
A sto se tice treninga, zasto bih trosio vreme na puzanje po podu :?:
Eto,svako ce biti srecan da od Milosa dobije informaciju sta je Systema,ali je problem sto mora da se Mnogo uci da bi se dostiglo savrsenstvo pokreta.

Ако је теби тако лакше да се тешиш нека буде. На тренингу можеш да учествујеш или не учествујеш. А да те у америци неко дигне из публике и удари у стомак, а да ниси потписао вејвер то се неће десити. И ти то добро знаш, и зато га ниси потписао. Ниси хтео да потпишеш вејвер и да учествујеш на тренингу, као што си и овај Жаретов случајно "пропустио". Ајде бре не лажи више. А избегао си јер после не би имао коме да кукаш док скупљаш своју повраћку по поду сале. Ево мени не треба вејвер, могу да ти покажем ја, има санчин да ти исцури на уши као маст из чварка кад га стиснеш.

Poslednja izmena:
Ако је теби тако лакше да се тешиш нека буде. На тренингу можеш да учествујеш или не учествујеш. А да те у америци неко дигне из публике и удари у стомак, а да ниси потписао вејвер то се неће десити. И ти то добро знаш, и зато га ниси потписао. Ниси хтео да потпишеш вејвер и да учествујеш на тренингу, као што си и овај Жаретов случајно "пропустио". Ајде бре не лажи више. А избегао си јер после не би имао коме да кукаш док скупљаш своју повраћку по поду сале. Ево мени не треба вејвер, могу да ти покажем ја, има санчин да ти исцури на уши као маст из чварка кад га стиснеш.

Veze ti nemas Milose, kakav te vejver sposao :?:
Pita se kada se nesto ne zna, ok.Dosao sam na pocetak treninga, upoznao se sa njim i jedino sto me je pitao da mu platim $20 i to je bilo sve.Odgledao sam trening, raznorazna puzanja po podu, istezanja, skakanja i slicnih gluposti uz duboke izdisaje :)
Kada se trening zavrsio, on je ostao sa jos jednim tipom, i ja ga jednostavno i prosto pitao da odradi udarac u stomak, na sta je on rekao, mora to pred ucenicima, ne moze ovako.Onda smo popricali u vezi disanja i dosli do zakljucka da disanje iz Uechi-a i iz Systeme je slicno. I na tome se zavrsilo.
A sto se tice tebe, dozvolio bih ti kao mladjem vezbacu da odradis, cak sta vise tri udarca, pesnicom, laktom i nogom u stomak,a posle toga ja, pa da vidimo kome ce mast da iscuri i gde :hahaha:

Veze ti nemas Milose, kakav te vejver sposao :?:
Pita se kada se nesto ne zna, ok.Dosao sam na pocetak treninga, upoznao se sa njim i jedino sto me je pitao da mu platim $20 i to je bilo sve.Odgledao sam trening, raznorazna puzanja po podu, istezanja, skakanja i slicnih gluposti uz duboke izdisaje :)
Kada se trening zavrsio, on je ostao sa jos jednim tipom, i ja ga jednostavno i prosto pitao da odradi udarac u stomak, na sta je on rekao, mora to pred ucenicima, ne moze ovako.Onda smo popricali u vezi disanja i dosli do zakljucka da disanje iz Uechi-a i iz Systeme je slicno. I na tome se zavrsilo.
A sto se tice tebe, dozvolio bih ti kao mladjem vezbacu da odradis, cak sta vise tri udarca, pesnicom, laktom i nogom u stomak,a posle toga ja, pa da vidimo kome ce mast da iscuri i gde :hahaha:

Ех ти, не претеруј...
Гледах неког "чику" што хтеде тако нешто... на крају је "чики" потекла маст од силних покушаја (није било ограничено на три ударца... било их је много више... ).....:whistling:

Ех ти, не претеруј...
Гледах неког "чику" што хтеде тако нешто... на крају је "чики" потекла маст од силних покушаја (није било ограничено на три ударца... било их је много више... ).....:whistling:

Imas raznih "cika" na ovome svetu.Evo jedan od njih a gura preko stotke i to dobro.

Imas raznih "cika" na ovome svetu.Evo jedan od njih a gura preko stotke i to dobro.

Ко би то рекао, ову тему си отворио да би указао на призивање "демона" кроз вежбање унутрашњих кинеских стилова, а види га сад - узима као пример вештине и добробити за здрав и дуговечан живт управо мајстора једног од тих консеких унутрашњих стилова....

Да ли си свестан да чича на снимку изводи баш оне покрете које су оног твог "библијског хришћанина" "отрезнили" и указали на домонску основу кинеских вештина (како лик у филму рече "схватио је да је призвао древног бога сунца" ....? :hahaha:

A ja ne vidoh da se cika bavi madjijama.Ma nemoj, ovo mi je potpuno novo, da se tako priziva drevni bog sunca,a koji je to ako se sme znati, pojma nemam o cemu pises :?:

- - - - - - - - - -

Mogao bi i ti da zapocnes taj "ples", slican je pokretima u Systemi, :hahaha:

Saznajte okultne tajne iza vrhunskih majstora borilačkih veština i vidite zašto se hrišćani ne mogu baviti borilačkim veštinama.
Postoji i drugi deo, ove interesantne price, koja se tice unutrasnjih skola kineskog boksa.
Vrlo korisna informacija, za sve one koji se vec bave ili su na putu da pocnu da se bave borilackim vestinama.

Сад ћеш још да тврдиш да ниси ти покренуо ову тему са наведеном поруком!?

Или по твом обичају ниси ни прегледао клип већ си га само проследио (можда по директиви из "централе")? :whistling:

Оба дела филма која си препоручио се баве управо оваквим покретима и убеђују нас да је у питању "демонизација" човека а ти се сад као чудиш...

Ето га сад, више не можеш да верујеш ни овима који се декларишу као "библијски Хришћани".... :dash:

Dragane, zamolio bih te da malo detaljnije napises sta te muci u sustini.
A ujedno bi mogao da objasnis sta Rjapko trazi po ruskim manastirima :?:

Не мучи мене ништа само ми је смешно што ниси у стању да будеш доследан ни у теми коју си сам поставио... Тему отвараш са филмом који треба дa укаже на "демонску" позадину вежби у кинеским унутрашњим школама а онда ми као позитиван пример постављаш линк са кинезом који изводи све оне вежбе које је твој јунак са почетка приче "препознао" као демонско наслеђе...

Што се тиче Рјапка, његов приватан живот и да ли је верник или не јесте његова лична ствар.
Ја још нисам чуо да је неко код Рјапка присуствовао неком "обреду" везаним за Систему што сваки твој коментар везан за Рјапка и његову религиозност (у оквиру приче о борењу) сврстава у групу неутемељених изјава.

Poslednja izmena:
Не мучи мене ништа само ми је смешно што ниси у стању да будеш доследан ни у теми коју си сам поставио... Тему отвараш са филмом који треба дa укаже на "демонску" позадину вежби у кинеским унутрашњим школама а онда ми као позитиван пример постављаш линк са кинезом који изводи све оне вежбе које је твој јунак са почетка приче "препознао" као демонско наслеђе...

Што се тиче Рјапка, његов приватан живот и да ли је верник или не јесте његова лична ствар.
Ја још нисам чуо да је неко код Рјапка присуствовао неком "обреду" везаним за Систему што сваки твој коментар везан за Рјапка и његову религиозност (у оквиру приче о борењу) сврстава у групу неутемељених изјава.

Ja sam itekako dosledan, ali ti ne razumes o cemu se radi, isto kao sto ne razumes sta je sustina Hriscanstva.
Da se razumes u koneske bor. vestine,mozda bi i shvatio, ali sve procenjujes na osnovu, rekla- kazala, ali, to je tvoj problem.
Pitao bih te da li mozes da posmatras fizicku manifestaciju posebno i odvojis je od istocnjacke duhovne manifestacije :?:

Sto se tice Rjapka, on jeste obilazio manastire, a da li se bavio "tihovanjem: ili kako se kaze po naski Ishihazam, to bi on mogao da objasni.
Ali ovde postoji jedan problem,a to je da u Bibliji nigde se ne spominje meditacija, koja postoji u Budizmu i Hinduizmu.
A takodje u Bibliji ne pise nista o monasima, a to je nesto sto su vernici sami sebi odredili, tj. postali monasi, jer su tako smatralida su blize Bogu,a Bog to ne trazi od ljudskih bica, trazi nesto sasvim drugo.
Ovo u vezi meditacije kopiram iz Milsevog pisanja u vezi Systeme.:
Tihovanje je monaška (ali ne samo monaška!) praksa meditacije. Ova (jedina) pravoslavna mistika se zasniva
na događaju Preobraženja Gospoda našeg Isusa Hrista na Tavorskoj gori.
Znaci, meditacija ne postoji u Bibliji i ne vidim kakve veze ima, da se nazove pravoslavna mistika, pa se jos povezuje sa preobrazenjem Isusa Hrista :?:

Sledece : Da objasnim za one koji to ne znaju: Ishaizam je Grčka reč koja znači mir, smirenost, tišinu;
izdvojenost. To je Učenje koje je usmereno pripremi za primanje Svetog Duha. Najviši cilj ovog učenja je transformacija čoveka u sliku vaskrslog Isusa Hrista.
Ovo takodje nema veze sa Biblijom, gde pise nesto potpuno drugo, ja cu svojim recima,a ako te Dragane budu zanimali stihovi iz Biblije, navescu ti, bez brige.
Isus je primio dar Bozijeg duha, prilikom krstenja, jer je sami Bog rekao da je isus Njegov Sin ljubazni i da njega poslusaju.Petar i Pavle u Delima Apostolskim su objasnili vernicima kako ce primati dar Bozijeg duha, tako sto ce se Krstiti u ime Isusa Hrista,a ko se krstio u ime Isusa Hrista , taj se i Obukao u Hrista, sto znaci da postajemo kao Isus Hrist,a to znaci da postujemo Boga i postujemo Bliznjeg svoga.

Sledece: "Sistem drevnih ruskih borilačkih veština je baziran na uniji disanja i molitve srca," rekao je Mihail Rjabko. "to je nauka svih nauka u Pravoslavlju, tradicija preneta na Pravoslavnu Rusiju od strane Svetih Otaca
istočne crkve. Pre nego što počnete da učite sistem starih ruskih borilačkih veština, potrebno je da pročistite svoje srce kroz pokajanje i da potisnete svoj ponos. Tada, kroz molitvu, Sveti Duh ulazi u čoveka i Pomaže.

Isus je sam rekao da je Bog jedino Svet,a ljudska bica to ne mogu biti, a Vatikanski Papa i svestenici i u Rimokatolicanstvu i u Pravoslavlju, sebe samoinicijativno proglasavaju duhovnim ocima.
U Bibliji postoji objasnjenje Pokajanja i to Apostoli objasnjavaju na koji nacin, i za sve se treba moliti Bogu.Sada dolazimo do reci Ponos, koji se upravo tice onoga sto Satan radi,a on je ustvari Super Ego, a bez njega ljudi ne bi mogli da se pokrenu i tu u stvari postoji borba izmedju Dobra i Zla,a to je ujedno dokaz da ljudska bica imaju sposobnost da prodju iskustva ili prepreke i samim tim udjemo u Vecni zivot i pripadamo Bozijoj crkvi.

Unija disanja i molitva srca === bas me zanima kakvo je to disanje, pa bi Dragane mogao da objasnis, verujem da to znas , posto treniras Systemu.

Ja sam itekako dosledan, ali ti ne razumes o cemu se radi, isto kao sto ne razumes sta je sustina Hriscanstva.
Da se razumes u koneske bor. vestine,mozda bi i shvatio, ali sve procenjujes na osnovu, rekla- kazala, ali, to je tvoj problem.
Pitao bih te da li mozes da posmatras fizicku manifestaciju posebno i odvojis je od istocnjacke duhovne manifestacije :?:

Sto se tice Rjapka, on jeste obilazio manastire, a da li se bavio "tihovanjem: ili kako se kaze po naski Ishihazam, to bi on mogao da objasni.
Ali ovde postoji jedan problem,a to je da u Bibliji nigde se ne spominje meditacija, koja postoji u Budizmu i Hinduizmu.
A takodje u Bibliji ne pise nista o monasima, a to je nesto sto su vernici sami sebi odredili, tj. postali monasi, jer su tako smatralida su blize Bogu,a Bog to ne trazi od ljudskih bica, trazi nesto sasvim drugo.
Ovo u vezi meditacije kopiram iz Milsevog pisanja u vezi Systeme.:
Tihovanje je monaška (ali ne samo monaška!) praksa meditacije. Ova (jedina) pravoslavna mistika se zasniva
na događaju Preobraženja Gospoda našeg Isusa Hrista na Tavorskoj gori.
Znaci, meditacija ne postoji u Bibliji i ne vidim kakve veze ima, da se nazove pravoslavna mistika, pa se jos povezuje sa preobrazenjem Isusa Hrista :?:

Sledece : Da objasnim za one koji to ne znaju: Ishaizam je Grčka reč koja znači mir, smirenost, tišinu;
izdvojenost. To je Učenje koje je usmereno pripremi za primanje Svetog Duha. Najviši cilj ovog učenja je transformacija čoveka u sliku vaskrslog Isusa Hrista.
Ovo takodje nema veze sa Biblijom, gde pise nesto potpuno drugo, ja cu svojim recima,a ako te Dragane budu zanimali stihovi iz Biblije, navescu ti, bez brige.
Isus je primio dar Bozijeg duha, prilikom krstenja, jer je sami Bog rekao da je isus Njegov Sin ljubazni i da njega poslusaju.Petar i Pavle u Delima Apostolskim su objasnili vernicima kako ce primati dar Bozijeg duha, tako sto ce se Krstiti u ime Isusa Hrista,a ko se krstio u ime Isusa Hrista , taj se i Obukao u Hrista, sto znaci da postajemo kao Isus Hrist,a to znaci da postujemo Boga i postujemo Bliznjeg svoga.

Sledece: "Sistem drevnih ruskih borilačkih veština je baziran na uniji disanja i molitve srca," rekao je Mihail Rjabko. "to je nauka svih nauka u Pravoslavlju, tradicija preneta na Pravoslavnu Rusiju od strane Svetih Otaca
istočne crkve. Pre nego što počnete da učite sistem starih ruskih borilačkih veština, potrebno je da pročistite svoje srce kroz pokajanje i da potisnete svoj ponos. Tada, kroz molitvu, Sveti Duh ulazi u čoveka i Pomaže.

Isus je sam rekao da je Bog jedino Svet,a ljudska bica to ne mogu biti, a Vatikanski Papa i svestenici i u Rimokatolicanstvu i u Pravoslavlju, sebe samoinicijativno proglasavaju duhovnim ocima.
U Bibliji postoji objasnjenje Pokajanja i to Apostoli objasnjavaju na koji nacin, i za sve se treba moliti Bogu.Sada dolazimo do reci Ponos, koji se upravo tice onoga sto Satan radi,a on je ustvari Super Ego, a bez njega ljudi ne bi mogli da se pokrenu i tu u stvari postoji borba izmedju Dobra i Zla,a to je ujedno dokaz da ljudska bica imaju sposobnost da prodju iskustva ili prepreke i samim tim udjemo u Vecni zivot i pripadamo Bozijoj crkvi.

ЦЦЦ опет покушаваш да причу коју си сам покренуо пребациш на нешто друго.
Да би могао да разумеш све ово горе речено ипак мораш да дођеш ма тренинг где би све то о чему причаш могло и да се демонстрира и да се да ваљано објашњење- истина без икакве мистике већ просто кроз сопствен рад.

Unija disanja i molitva srca === bas me zanima kakvo je to disanje, pa bi Dragane mogao da objasnis, verujem da to znas , posto treniras Systemu.
То значи да све што радиш без обзира на брзину и употебу снаге радиш смирено (дакле без емоција тј ослобођен од страха, беса, панике, намере - планираног сплета покрета са неким одређеним циљем.... ). Кад гледаш такав рад чини ти се да је то толико лако изведено да то може свако само да покуша.

Dragane pitao sam te Konkretno u vezi disanja, objasni mi tehniku, sta tacno radis i na koji nacin,da li je to disanje iz pluca ili iz donjega dela stomaka?
Kako se oslobadjas stresa zbog emocija, panike, besa,tj.kako kontrolises adrenalin ?
Sta je po tebi Snaga karakter ?

Пази, тражиш одговоре на озбиљна питања. Простим одговором у писаној форми нећеш моћи да стекнеш комплетну слику.
Нисам ли ти до сада у више наврата скренуо пажњу да за овакве ствари мораш да дођеш и одрадиш тренинг јер једино кроз сопствени рад и тестирање можеш да добијеш конкретан одговор.
Слажем се да ја сад овде могу да откуцам есеј по питању дисања и ослобађања од стреса али оно што би написао није тако лако разумети док се не одради практично и онда анализира и даље објасни.
Проблем настаје у схватању техника дисања и начину употребе при чему често виђам да и дугогодишњи вежбачи западају у заблуду да ће им "техничко " дисање помоћи у стресној ситуацији да би чак и при баналном раду (нпр наизменична размена удараца са постепеним појачавањем до пуног ударца) након анализе рада установили да их баш то "технички" правилно дисање блокира и ограничава.

Свесност (разумевање задатка , прихватање "задатка" а не одупирање истом) је та која контролише стрес односно не дозвољава напад панике и беса и на тај начин контролише и адреналин (испробао сам ово на неколико разних места са врло високим нивоем развијеног страха). Помоћни алати за одржавање свесности јесу кретање и дисање (правилно - значи да се ваздух узима онолико колико је потребно али да се не улази у хипервентилирање).

Што се тиче дисања из доњег дела стомака, оно је многоструко важно али не само као "правилно дисање" односно као начин да продужиш трајање удаха и издаха (чиме долази до релаксације трупа односно до смањења напетости) већ и као начин да се маскирају кретње тела, смањи одавање информација противнику, растерете мишићи који треба да омогуће кретања у разним правцима...

Vi se jos igrate ovde?
stephen-colbert-popcorn-gif.jpg

Пази, тражиш одговоре на озбиљна питања. Простим одговором у писаној форми нећеш моћи да стекнеш комплетну слику.
Нисам ли ти до сада у више наврата скренуо пажњу да за овакве ствари мораш да дођеш и одрадиш тренинг јер једино кроз сопствени рад и тестирање можеш да добијеш конкретан одговор.
Слажем се да ја сад овде могу да откуцам есеј по питању дисања и ослобађања од стреса али оно што би написао није тако лако разумети док се не одради практично и онда анализира и даље објасни.
Проблем настаје у схватању техника дисања и начину употребе при чему често виђам да и дугогодишњи вежбачи западају у заблуду да ће им "техничко " дисање помоћи у стресној ситуацији да би чак и при баналном раду (нпр наизменична размена удараца са постепеним појачавањем до пуног ударца) након анализе рада установили да их баш то "технички" правилно дисање блокира и ограничава.

Свесност (разумевање задатка , прихватање "задатка" а не одупирање истом) је та која контролише стрес односно не дозвољава напад панике и беса и на тај начин контролише и адреналин (испробао сам ово на неколико разних места са врло високим нивоем развијеног страха). Помоћни алати за одржавање свесности јесу кретање и дисање (правилно - значи да се ваздух узима онолико колико је потребно али да се не улази у хипервентилирање).

Што се тиче дисања из доњег дела стомака, оно је многоструко важно али не само као "правилно дисање" односно као начин да продужиш трајање удаха и издаха (чиме долази до релаксације трупа односно до смањења напетости) већ и као начин да се маскирају кретње тела, смањи одавање информација противнику, растерете мишићи који треба да омогуће кретања у разним правцима...

Pa normalno da trazim odgovore na ozbiljna pitanja, i to da objasnis na jednostavan nacin, ne treba meni da pises eseje.
Objasnio sam ti kako radi Sanchin po principu disanja iz donjeg dela stomaka, a mozes da se sam uveris , na treningu koji se radi u istoj sali i imas majstora koji moze da ti objasni.
Ja ne moram da dolazim na tvoje treninge, jer smo ja i Kwan dosli do istog zakljucka da disanje iz Sanchina i disanje iz Systeme je prakticno isto, ali mi ga radimo na jedan nacin a vi na drugi.
Disanje je sastavni deo tela, i potrebno je vreme da se to savlada,a kasnije postaje automatika, jer je mozak taj koji kontrolise situaciju. Shvatanje disanja ti daje mogucnost da naucis "mekocu" kretanja i da primenis tehnike bez tenzije.Samim tim se i adrenalin kontrolise,a takodje i bilo koja druga emocija.
Ti si napisao sledece: Што се тиче дисања из доњег дела стомака, оно је многоструко важно али не само као "правилно дисање" односно као начин да продужиш трајање удаха и издаха (чиме долази до релаксације трупа односно до смањења напетости) већ и као начин да се маскирају кретње тела, смањи одавање информација противнику, растерете мишићи који треба да омогуће кретања у разним правцима;
Koliko ti je trebalo vremena da savladas ovako nesto, ukljucujuci Svesnost :?:

Pitao sam te da mi definises Snagu karaktera, sta to znaci za tebe :?:

Back