Злочин над Србима или српска пропаганда?

servvsdei

Obećava
Poruka
99
Prošlo je tačno 20 godina od kako su u centru Prizrena, 13. juna 1999. godine, drugi dan od ulaska KFOR-a na Kosovo i Metohiju, nemački vojnici sa ravno 220 metaka ubili civile Žarka Andrijevića i Slavka Veselinovića.

TV kamere su pre tačno 20 godina zabeležile stravičan zločin ubistva Srba koji su autom hitali da napuste grad da bi spasili živote.

Prvi put posle završetka Drugog svetskog rata, tačnije 54 godine od sloma sila osovine, Trećeg rajha i fašizma, nemački vojnik izlazi u jednu evropsku zemlju van Nemačke, izdaje naredbu o upotrebi oružja, puca i ubija dvojicu Srba – civila na Kosovu i Metohiji. Dogodilo se to 13. juna 1999. godine, samo dva dana od ulaska nemačkog KFOR-a na Kosovo i Metohiju preko graničnog prelaza Vrbnica iz pravca Kuksa u Albaniji.

Radio Televizija Srbije je povodom godišnjice od početka bombardovanja Jugoslavije, marta 2009. godine, objavila prvi put stravičan snimak ubistva dvojice Srba u centru Prizrena koji su žutom „ladom“ krenuli da napuste grad zbog nesigurnosti od albanskih ekstremista.

https://www.google.com/amp/s/www.es...a-hitali-su-da-se-spasu-ali-nisu-uspeli-video
Na suđenju u Koblencu nemački potporučnik Ferk je oslobođen optužbi za ubistvo dvoje Srba, jer je navodno izvršeno u „samoodbrani“. Žarko i Slavko su bili u poluraspadnutoj „ladi“, a nemački vojnici u oklopljenim bornim vozilima.

Nemački vojnici su imali repetirano oružje sa prstom na gotovs, a dvojica srpskih rezervista automatske puške sa cevima u kojima nije bilo metaka i okrenutim prema podu „lade“.

  • Nisam ubio zato što sam hteo, već zato što sam morao, i pogodio sam pravo u metu – rekao je ponosno Ferk pred sudijama, koje su ga oslobodile odgovornosti.
http://www.koreni.rs/otkrivena-istina-o-ubistvu-dvojice-srba-u-prizrenu/


Колико заиста има истине у представљању овог догађаја од стране српских медија?



Због пар разлога почео сам да сумњам у истинитост онога о чему пишу српски медији везано за овај догађај.

Ово је прва интервенција њемачке војске у страној земљи након Другог свјетског рата. Вјерујем да су тад више него обично пазили шта ће урадити. Тешко је повјеровати да су Њемци у првој интервенцији тек тако извршили злочин.

Суд је одбио оптужбе против потпоручника Ферка који је наредио овај "злочин". Мада, сви знамо колико можемо вјеровати страним судовима када су у питању Срби, те је ово разлог који је најмање утицао на моје размишљање.

На снимку који је доступан можемо да видимо тренутак када војник из возила у ком су се налазили Срби износи пушку. Ово је повезано са следећим разлогом. Опет се поставља питање, да ли је можда то исценирано, јер тренуци прије тог нису снимљени.

Наиме, разлог који је највише имао утицаја, јесу два свједочења Срба који су били присутни тог тренутка на том мјесту. Приложићу један, јер други нисам успио да нађем.

Screenshot_20200722_185517.jpg
Screenshot_20200722_185534.jpg

Сад, по природи друштвених мрежа, опет је питање да ли можемо вјеровати објављеном. Али у оба случаја, дјеловало ми је увјерљиво.



Шта ви мислите о овом? Колико су српски медији и Срби уопште објективни у овом погледу?
 
Srpski mediji su zaista bili izrazito neobjektivni, ali to ne menja činjenicu da su oni napali nas, a ne mi njih, pri čemu nisu imali nikakvo pravo na to.
Наравно да су они нас први напали. Али, ако је истина да су се њих двојица возили градом и пуцали док су се народ и војска повлачили, шта су требали Њемци урадити?
 

Back
Top