Zločin Foči

Naravno, s tim da ima razlike od mjesta do mjesta, i s tim da su takvi zlocini uslijedili poslije ovih.

Recimo, u srednjoj Bosni je toga bilo dosta, dok je tuzlanski kraj gdje je na vlasti svo vrijeme bio SDP a ne SDA ostao relativno postedjen, i u Tuzli dan-danas ima dosta Srba.

Znaci, objektivnost ti je jaca strana :manikir:

Dakle sve sto je cinjeno Srbima je zapravo posledica onoga sto su oni cinili drugima,
ako sam te dobro razumela.

[
Postojanje linka ne mora obavezno i da znači da je sve što u tekstu ili uvodnom postu piše i istina. Ne. Ono samo dokazuje da postavljač nije u nekom svom tripu u glavi izmislio priču, nego se oslanja na postojanje neke vesti ili dokumenta.
Znači, link je samo uslov da se prihvati uvodni post, kao osnov za diskusiju.

U ovom slučaju, data su 4 linka, od kojih jedan nije prihvatljiv (wikipedia), a tri su zvanični dokumenti, i kao takvi prihvatljivi su kao osnov da tema ne bude zaključana.
Posebno u jednom od tih linkova (Haški tribunal) postoji gotovo istovetan tekst na engleskom jeziku, kao i u uvodnom postu.
Dakle nema osnova za zatvaranje teme.

У сваком случају бих волела да знам одакле је цитиран текст из теме,..а
што се тиче линкова на енглеском,...ето
ја молим (што имам права по неким овде правилима)
да се макар нешто преведе,
заиста не познајем тај мени мрски језик,....
а волела бих да знам о чему треба да дискутујем!

.

Znaci, objektivnost ti je jaca strana :manikir:

Dakle sve sto je cinjeno Srbima je zapravo posledica onoga sto su oni cinili drugima,
ako sam te dobro razumela.

Nisi dobro razumjela. Ne pravdam to na takav nacin, u stvari ne pravdam uopste nego jednostavno gledam vremenski slijed. Nije pocelo u isto vrijeme.

Ne znam da je bilo nekih masovnih zlocina nad Srbima u aprilu 92. kad su poceli sistematski zlocini nad Bosnjacima i kad su paravojske i kojekakvi Arkani krenuli da haraju u ime velikosrpstva.

Ovaj zločin je strašan, izvršioci i naredbodavci nikada neće imati čistu savest i miran san...Svojim zločinom su zapečatili sopstvenu sudbinu i takve likove nijedan normalan čovek ne bi trebalo da podržava. Ko se ne bi zgrozio nad mučenjima dece, bilo koje vere i nacije da su? Rečju, užasno.
Kakva dalja polemika o ovome treba da se vodi?
Osim ako ne želimo da nas novopridošli kritičari "velikosrpske hegemonije" nastave podrugljivo analizirati...
Ajd sad, pucaj Fazlija!

[

У сваком случају бих волела да знам одакле је цитиран текст из теме,..а
што се тиче линкова на енглеском,...ето
ја молим (што имам права по неким овде правилима)
да се макар нешто преведе,
заиста не познајем тај мени мрски језик,....
а волела бих да знам о чему треба да дискутујем!

.

Pa, poznajući Banaćanina, ja ti odmah mogu reći odakle je citirani tekst. Iz spisa Nataše Kandić. On je X puta ovde postavljao njene spise, kao aktivista njene NVO.

Što se linkova tiče, piše uglavnom isto što i u uvodnom postu. To su tekstovi optužnica, odn presuda nekim Srbima u Hagu.

Što se tiče pravila da se makar ukratko prepriča/prevede tekst sa stranog jezika, to pravilo važi kada se postuje tekst na stranom jeziku, ne za link. Mada ja, ako je link ka nekom ekele-vekele jeziku, tražim prevod. Ali, pošto je link ka tekstovima na engleskom, a ja ga razumem, i uverio sam se da sve to nije plod Banaćaninove mašte, nego da se nekim ljudima sudilo za te stvari, meni je to dovoljno da tema ostane. A, ti diskutuj na osnovu uvodnog posta, jer on je osnov za diskusiju na svakoj temi, a link je samo potvrda.

Naravno, s tim da ima razlike od mjesta do mjesta, i s tim da su takvi zlocini uslijedili poslije ovih.

Recimo, u srednjoj Bosni je toga bilo dosta, dok je tuzlanski kraj gdje je na vlasti svo vrijeme bio SDP a ne SDA ostao relativno postedjen, i u Tuzli dan-danas ima dosta Srba.

Hm...........drago mi je da se slazes da je zlocin u Srebrenici iskljucivo delo muslimana :ok:

Kao i na Kosmetu itd.kao i u krvatskoj posle Jasenovca itd.

Back