Zloba, zavidnost, okrutnost, ubilačke tendencije...

Ne verujem da u svakom zdravom choveku postoji samo losha strana, ili samo dobra. Vecina navedenih osobina u temi, su osobine koje svako odnas poseduje, i ispoljava u razlichitim periodima zivota.
Ako prichate o ubicama, samoubicama, bilo kakvim lichnostima koje muche druge ljude na bilo koji nachin , onda govori o psihichki poremecenim osobama, koje nisu zdrave.
Mrznja i negativne emocije koje neka individua ispoljava prema drugima, su projekcija osecanja koje ima prema sebi. Svako od nas je u nekom periodu zivota proshao kroz periode nezadovoljstva sobom, i svako od nas je chinio neke "grehe"...shto nas definitivno ne chini zlim...
Zao chovek je bolestan chovek, i njegova lichnost je rasparchana. Samim tim je i bolestan. Pa prvo razmislite da li postavljate horoskope bolesnih ljudi i tumachite ih, ili zdravih.

Zao covek jeste bolestan covek.....slazem se 200%....

I sto se kvadrata Marsa i Saturna tice i ostalih losih aspekata, morate da gledate finese, snagu planete po tome gde je postavljena, u kom znaku, dobrim ili losim kucama, pa na kom je stepenu, da li je na stepenu nekog dostojanstva neke lose ili dobre planete, da li je retrogradna, da li je napadaju malefici ili je u kontaktu sa beneficima, da li je neki aspekti slabe ili jacaju, da li je kvadrat separacioni ili aplikacioni, orb veliki ili mali i jos dosta stvari se uzimaju u obzir, npr aspekti koji ublazuju "delovanje" tog kvadrata ili bilo kog drugog loseg aspekta, aspekti koji ga pojacavaju...itd, sve to ima veze, ne samo kvadrat izmedju 2 planete, morate da gledate i mnogo finese, po ovom svi sa Mars kvadrat Saturnom bi bili neki bolesni zlobni manijaci, a ustvari nisu, opet i pored ovoga sto sam napisala mora da se gleda jos milion stvari.

Deca...tesko pitanje, vladar Uran na celu T kvadrata..prvo..ne...Mars vladar 2..u T kvadratu sa vladarem i saturnom..plus kvadrat Jupi..meni ne lici ni to...Merkur 3..T kvadrat sa Neptunom,opozicija Mesec u 12...a Neptun vlada Suncem i Merkurom u Ribama..nema dece,mislite li?
Ja legla sinoć da spavam, ceo dan sam bila u akciji, pa mi se prispavalo.:D
Inače, nema decu.
U sumanutoj je vezi sa mojom sestrom ( rekoh već, od strica).
Zajedno su već 12-13 godina, ona ga uopšte ne dovodi kuću, niti ga je upoznala sa bilo kim iz familije. Njeni se čak foliraju da ona ni nema dečka.Ali , mislim, da to nema veze s njim, da se ona kao nešto stidi njega i sl., naprotiv, mislim da je ona uvrnuta. Na žalost, nemam njene podatke.

Mislim da je covek, u nesreci i u sreci, podjednako dobar ako on to " dobro " zaista jeste.
Ne mislim da nesreca , kao ni sreca ...nekog moze uciniti dobrim ili losim...vec naprotiv, ove kategorije, u jednom trenutku ,pokazu ko je covek zaista bio.

Slažem se 200%!
Svako nosi u sebi potencijal za dobrotu ili zlobu.
Pod uticajem nekih nesrećnih životnih dogadjaja, ispolji se potencijal.
Svi znamo primere ljudi koje je nesreća umudrila, kao i one koje je ozlojedila.

I sto se kvadrata Marsa i Saturna tice i ostalih losih aspekata, morate da gledate finese, snagu planete po tome gde je postavljena, u kom znaku, dobrim ili losim kucama, pa na kom je stepenu, da li je na stepenu nekog dostojanstva neke lose ili dobre planete, da li je retrogradna, da li je napadaju malefici ili je u kontaktu sa beneficima, da li je neki aspekti slabe ili jacaju, da li je kvadrat separacioni ili aplikacioni, orb veliki ili mali i jos dosta stvari se uzimaju u obzir, npr aspekti koji ublazuju "delovanje" tog kvadrata ili bilo kog drugog loseg aspekta, aspekti koji ga pojacavaju...itd, sve to ima veze, ne samo kvadrat izmedju 2 planete, morate da gledate i mnogo finese, po ovom svi sa Mars kvadrat Saturnom bi bili neki bolesni zlobni manijaci, a ustvari nisu, opet i pored ovoga sto sam napisala mora da se gleda jos milion stvari.
Pa da!:D
Jasno je da se mora posmatrati ceo natal, zato u uvodu i napisah napisano ;) ( da želim da raščivijam zašto neki teški aspekti kod nekog donose zlobu, mržnju...a kod nekog dobrotu i žrtvovanje za druge)

:???:Ja se uopste nisam zacudila sto je ona "losa osoba"Riba(ponavjam,cast izuzecima)to samo nevezano za aspekte potkrepljuje moje dugogodisnje iskustvo.
Inace Marc i Mekevers ovako opisuju taj aspekt:"Mars kvadrat Saturn-cas ste agresivni a cas apaticni.Nemate dara da izaberete pravi trenutak,ali mozete postici uspeh onda kada shvatite sta treba da radite.Mozete biti sebicni ili egoisticni,i morate nauciti kako da svoju volju sublimisete sa voljom drugih.Ovaj aspekt moze ukazivati na izvesnu mogucnost fizickog nasilja,ili,pak na rani gubitak jednog roditelja.Trebalo bi da povedete racuna o svom zdravlju."
E sada ja vam nisam sigurno rekla nista novo(ja sam ionako samo pocetnik od pocetnika koji zeli da uci),ali cini mi se da i ovde vazi pravilo da se i najtezi aspekti mogu prevazici i kanalisati ako postoji visi stepen duhovnog razvoja natusa ili barem zelja za istim.
Mozda tu lezi deo odgovora zasto neki tezak aspekt kod odredjenih osoba donosi zlobu a kod nekoga obrnuto.
Takodje se slazem da se ne moze gledati samo jedan aspekt(bar ja tako naucih ovde i iz knjigica).
Ponavljam da sam pocetnik i volela bih da me neko ispravi kada gresim posto zaista zelim da ucim i ucestvujem kada mi vreme dozvoli u diskusijama.Ovo se odnosi na sve teme na kojima pisem.:oops:
Niko se nije rodio naucen a pare za kurseve nemam.
Opet se ja rasplinula:oops:

Analiza Aleksandra Imširagića:

Imao je Sunce u Ovnu, sa Ascedentom u Škorpionu, a Mars i Pluton ( kao njegovi vladari) su mu bili u opoziciji, što već samo po sebi govori o teškoj sudbini ispunjenoj destrukcijom, strastima i mržnjom.
Ako tome dodamo da mu je Mesec bio u 8. kući, gde se on prirodno loše oseća, pri čemu je u egzaktnom kvadratu sa Merkurom u Ovnu, lako zaključujemo da se ovde radi o tipičnom primeru osobe koja nije u stanju da pomiri osećanja ( suviše uzburkana i destruktivna) i razum ( Merkur u Ovnu- usijana glava) i da će u jednom trenutku sav svoj bes i agresiju izraziti kroz simboliku onog polja u kome je Mars kao planeta agresije.
U njegovom slučaju to je baš 5. polje koje vlada školom i decom, pa su oni bili kanal za pražnjenje besa.

Da Erik nekim slučajem nije imao problema sa Merkurom, 3. kućom i Uranom ( koji je imao), a da mu je samo ostao loš aspekt Marsa i Plutona, on bi pre sam bio žrtva svojih prijatelja i drugova iz škole.

Loše postavljem Pluton u 11. kući, znači imati kriminalce za prijatelje, ali i one od kojih preti najveća opasnost, a sve to pogotovo ako je Pluton loš prema vladaru prve kuće.
Budući da je on i Mars i Pluton ( Ovan s podznakom u Škorpiji) ova destrukcija bi morala da se odrazi samo na njega kroz simboliku polja u kojima se nalazi, a nikako na nekog drugog, jer mu u tom slučaju Merkur i Uran i svi oni faktori koje smo pomenuli ne bi dali da razmišlja kao ubica.

Evo me nakon dugih izbivanja.

Ubojicu i psihopata je lako locirati.

Prvo gledamo Ascedent. Da li je on oštećen...to je prvo i prvo. Iza toga moramo gledati Mjesec. Nema psihopata bez oštećenog i slabog Mjeseca. Kod ubojica je on izmasakriran jer Mjesec ne samo da opisuje naš unutarnji osjećajni svijet već opisuje ljude kao masu. Napad Saturna, Plutona, Neptuna će lako dovesti do ubojice ako to ostale stvari podržavaju.

Dakle teški aspekti sporih planeta.

Mars - Saturn = klasični primjer ubojice, nije ni daleko Mars - Pluton, i tu naglašavam kvadrate, naročito će biti izopačena priroda ako naiđemo na Saturn - Pluton i ako je Saturn vladar.

Inače, većina problema se rađa kada vladara AC-a ode u konjukciju sa suprotnom planetom.

Domagoj Bažant

Po mom mislenju MJESEC U 8 KUCU, , u isto vreme Pluton kvadrat Mjesec, daje komplekse iz djetinsva , povredjenost, mrzi sve ljude, ,bisexulnost ( kod zena ) , manija , manipulacija ,perverzije . .Saturn kvadrat Pluton radi se o enegretskom vampirizmu.

Mislim da zloba i negativne emocije prvo mora imati veze za Mjesecom ( emocije i mjesec simboliziuje dusu). .Mjesec u 8 kucu, kvadrat Pluton..mrtva dusa, bezdusne osobe ..eneregstki vamapirazam,

Poslednja izmena:
mesec označava i majku, saturn uvodi red i zakon, tako da ja ove dve planete ne bih trpala u kontext cele priče. sem ako se ne radi o jakoj ugroženosti meseca od strane više malefika. što opet može da označava i ranjenu dušu, ne bezdušnost. a mesec iskvadriran ili u opoziciji sa plutonom može da donese neke od najtežih bolesti, ne mora da govori o samom karakteru. i može.
saturn u lošem aspektu sa venerom daje hladna osećanja. mesec opozicija venera brutalnost.
treba pogledati i kojom kućom vladaju benefici i u kom su znaku. venera u škorpiji recimo daje jake strasti, mržnju, osvetoljubivost, ljubomoru, destrukciju, manjak emocija... pod uslovom da je ugrožena.
recimo da tri malefične planete u lošim aspektima daju okrutne karatere, ali opet treba pogledati i ostale aspekte. bitni su i T kvadrati. i oblik velikog krsta, dve opozicije u uzajamnim kvadratima, jedan od najtežih aspekata.
loše aspektovan mars daje nasilnu prirodu, naročito ako ugrožava svetla, ali treba pogledati i vladara asc, isto tako simbolika može da bude takva da osoba trpi nasilje. mislim da su konjukcije u nekim slučajevima jače od kvadrata i opozicija. neptun na mesec daje neki oblik zavisnosti, ovde neptun igra bitnu ulogu, jer je retko okidač događaja, ali najbollje oslikava karakter, odnosno psihička oštećenja.
a perverzije daje uran konjukcija mesec... sunce opisuje način na koji se ostvaruje simbolika na spoljašnji svet. sam mesec u određenom znaku, pogledati usput i vladara kuće daje tu notu osećanja, odnosno bezosećajnosti, pa se onda gledaju i aspekti.
saturn i merkur u dobrim aspektima daju samosisciplinu, jako je bitno i vaspitanje kada su izazovni aspekti u pitanju. mogu se iskoristiti konstruktivno.
recimo, tesla je imao đavolji aspekt, mars i uran kvadrat saturn, ali nije ispunio simboliku... mengele mars i uran kvadrat saturn, sličan aspekt ispoljio zlu narav kada je tranzitni pluton napravio opoziciju na mars uran, kvadrat saturn... u ovom drugom slučaju je bilo više nagoveštaja oštećene psihe, ali retko se čovek rodi takav, predispozicije uvek postoje, mislim na životne, ne toliko natalne... i uvek na već postojeće natalne predispozicije mora da se desi tranzit kao okidač.
ako pak nema natalnih aspekata koje bi podržale celu psihopatičku priču, udariće već na neki drugi način određeni tranzit... u suštini, bivaš ili žrtva ili dželat. ovo ako pričamo o extremima...

Poslednja izmena od moderatora:
Saturn kvadrat Pluton radi se o enegretskom vampirizmu.

Mislim da zloba i negativne emocije prvo mora imati veze za Mjesecom ( emocije i mjesec simboliziuje dusu). .Mjesec u 8 kucu, kvadrat Pluton..mrtva dusa, bezdusne osobe ..eneregstki vamapirazam,

Mesec u osmoj daje osobu punu strahova,narocito u aspektu sa Plutonom.

Energetski vampirizam ne daje aspekt Plutona i Saturna jer je u pitanju generacijski.

Neron,arhetip okrutnosti.

Trošio je ogromna sredstva na priređivanje igara i na distribucije, što mu je donosilo izvesnu popularnost među rimskim plebsom. Veliku nesreću za rimsko stanovništvo predstavljao je požar koji je u Rimu buknuo 64. n. e., a za koji se pojavila sumnja da ga je podmetnuo sam car, jer je navodno hteo da grad preuredi i planira na nov način. U izvorima nema pouzdanih potvrda za ovu verziju događaja, pa je u sumnju dovodi čak i Tacit, izrazito neprijateljski raspoložen prema Neronu. Rim je posle požara ponovo podignut. U požaru je stradala i kuća samoga Nerona, pa je on na tom mestu podigao velelepnu palatu, nazvanu Domus aurea (»Zlatna kuća«), čiji su ostaci otkriveni. Česte predstave i nove gradnje iziskivale su ogromna sredstva. Nameti na provincije su se povećali, što je izazvalo nezadovoljstvo provincija.

nero_horoscope1.jpg

Smrt Neronova.

Neron je malo pažnje posvećivao unutrašnjem životu Carstva, u provincijama je rastao antirimski pokret, mnogo nezadovoljnih bilo je i u samom Rimu, nepouzdani su bili čak i pretorijanci. Prvi se protiv Nerona digao namesnik Lugdunske Galije Julije Vindeks, koga su podržavala galska plemena i upravnici drugih provincija (Afrike, Tarakonske Hispanije i Luzitanije). Neron je protiv Vindeksa uputio trupe iz Gornje Germanije, koje su Vindeksa porazile, nakon čega je ovaj izvršio je samoubistvo. Protiv Nerona su, međutim, ustali pretorijanci i Neron je morao da beži iz Rima. Uz pomoć jednog oslobođenika izvršio je samoubistvo, a poslednje su mu reči, prema Svetoniju, navodno bile: Qualis artifex, pereo! (Kakav umetnik, a umirem!).

nero_death.jpg

Da mjesec u lava i nije tako los polozaj mjeseca ( rekla bih neutralan , hrabre , optimisti , velikodusne osobe ) al mislim da je polozaj lava u 8 kuci je doneo tu okrutnost kod njega,,ubio cak i rodjenu majku ...

Jesi li prisustvovala dogadjaju? Ko je bombardovao Markale ?

Veliku nesreću za rimsko stanovništvo predstavljao je požar koji je u Rimu buknuo 64. n. e., a za koji se pojavila sumnja da ga je podmetnuo sam car, jer je navodno hteo da grad preuredi i planira na nov način. U izvorima nema pouzdanih potvrda za ovu verziju događaja, pa je u sumnju dovodi čak i Tacit, izrazito neprijateljski raspoložen prema Neronu.

nero_horoscope1.jpg

Sunce i Mesec su dva glavna nebeska tela.Svetla.

Mesec mu je u trigonu Suncu.A Sunce na ASC.Sunce je srce,ljubav.

Voleo je svoju majku cinio je sve za nju,da joj udovolji i da se oseca lepo.

Back