Zloba, zavidnost, okrutnost, ubilačke tendencije...

Ja moram da priznam da nisam baš ljubitelj toga kad neko na forumu postavi kartu nepoznate osobe i onda mi treba da kažemo kako je on ovakav ili onakav, posebno ako je nešto krajnje negativno kao ovde. Otkud ja znam ko je ta osoba, da li čita ili ne čita ovo, da li zna da joj/mu se kopa po karti javno ili ne, može li da se prepozna, da li je uopšte tačno to što je o njoj rečeno (i kako mi to da proverimo uopšte? a valjda je to poenta analiza ovde, u krajnjoj liniji), sve u svemu neću ni da razmišljam o tome. Nije slučajno deo astrološke etike tumačenje natala isključivo osoba koje lično pitaju za sebe.

Ne želim da kvarim zabavu :lol: nije poenta da ovde pametujem, samo da izrazim svoj stav.

Uzgred ni meni se ne čini da je naročito problematičan, 4. nije ugrožena izuzev Meseca na Plejadama koji može biti nezgodan ali više za osobu koja ga ima nego za druge, na stranu što je tu Mesec ipak u egzaltaciji.

Ima problem u odnosima i komunikaciji, 3. je povezana sa kvadratom Venere i Marsa koji su vladari 1 i 7, ima promenljiv T-kvadrat, neki bi računali ovo i kao promenljivi krst. Toliko od mene.

Ima navodno kao Aleksandar Veliki... SO Rak, ASC Ovan...Zanimljiva kombinacija :)

Ova kombinacija em sto je u pitanju kardinalni kvadrat je zanimljiva i zbog toga sto se radi o znacima domicila i egzila dva najveca malefika.
Ovan je znak sedista Marsa ali i pada Saturna, dok su u Raku i Mars i Saturn u egzilu.
Tako da je to jedna dosta nezgodna kombinacija.

Bez Mars Saturn konjukcije ili kvadrata, nema one velike zlobe.
Takoreci ne moze da omane ovaj faktor, ali samo ako je nekako povezan sa licnim faktorima, pa se tu radi o samoj osobi, a ne nekom polju ili okolnosti u zivotu.
Pablo Escobar - Mars0Saturn u Devici, a Mars je i vladar Meseca u Ovnu
Hitler- Ma90Sa u detrimentu oba, Sa je vladar Mo
Lausevic- Ma0Sa u Jarcu, ubistvo drugoga(7.)
Michael Hutchence- Ma0Sa u Jarcu, Saturn vladar 1. u 12. a Ma vladar Meseca, samoubistvo.

Dupor je bas posvetio pasusa ovom aspektu, cini mi se kroz 3. tipa, pokusacu sad da iskopam.

Zanimljivo kao pandan ovome je Ve-Ju aspekt koji je opozit Mars-Saturnu koji vazi za jedan od najgorih, Ve-Ju vazi za jedan od najboljih.
Kod Hutchenca su oba tu, Venera0Jupiter u Strelcu, Jupiter jos u sedistu i u polju kojem se raduje.
A tu su i taj ozloglaseni Mars0Saturn u Jarcu.
Jupiter i Venera ga ipak jesu ucinili slavnim, bogatim, uspesnim...ali ga je ovaj zloduh Ma-Sa proganjao u isto vreme :/

Videli smo i sad sta se desilo kad je bila ta konjukcija u Jarcu tranzitno pre 3. meseca.

U naslovu je sve obuhvaceno :lol:

Ovo se sve lako odredi, ali nije nekako korektno da kazem, mislim astrologija ne bi tome trebalo da sluzi, bez laznog moralisanja, ali moze se level zlobe procitati iz karte.
Licno ne volim da gledam karte serijskih ubica i sl. jer retko kad se nadje ono sto mislimo da treba da je tu. Takvi ljudi su genetska greska jednostavno, i mislim da njih karta ne moze dobro da opise jer ne spadaju u taj normalan opseg. Isto kao enormno inteligentni ljudi npr. i oni su na neki nacin pozitivna genetska greska, i nikad ne znam sta bi trazila u tim kartama, jer se ne uklapaju kao licnosti u nikakve normalne sablone.
Sigurno je jos jedna osoba rodjena bas u isto vreme kao Tesla sa istim aspektima Merkura, a mozda nije znala da pise npr.

Sad filozofiram vec :D, ali pisite o serijskim ubicama slobodno.

Zadnji takav tip kog sam astroloski proucavala je bio Andrew Cunnanan, njegova karta mi je bila fascinantna nakon sto sam odgledala serijal o njemu.
Mislim da sam na temi "Pogodi" pisala.

Pa kao što nivo zlobe može da se vidi, može verovatno još lakše i neka patologija :lol: kao ovo kod ubica i sl. Samo što mislim da se često tumačenja posebno u modernoj astrologiji razvodnjavaju, a drugo i bitnije što gotovo niko neće uzeti nečiju kartu i tražiti neke pokazatelje ekstrema ako oni nisu očigledni. A i ako su očigledni ne znači da su u karti očigledni :lol: i tako redom ... :mrgreen:

Evo po meni tipičan predstavnik za ovu temu

0BXM1jN.png

Ovde bukvalno nema šta valja, svi pokazatelji su tu sa sve noćnim rođenjem na eklipsu.

Kod Bundy-ja pomracenje Meseca sa malefikom igra bas veliku ulogu cini mi se.
Jupiter mu jeste u Skorpiji, ali ipak je to Jupiter, nije maleficna planeta.
Nije da nema nicega, Saturn iz 12. u detrimentu i superiornom kvadratu na ove planete u Skorpiji, ali opet kad sve saberem i oduzmem moze i gore :D
Mars koji je sa vladarom asc-a i Mesecom dolazi iz 4. i 9. nisu maleficne kuce.
Vladar 4. i 12. u konjukciji pa to moze da ide u prilog tako necemu, ali opet, cini mi se da je bas u pomracenju Meseca kljuc.
To je retka i neobicna pojava na nebu, i ne bas beneficna.
Govori o potencijalnom problemu sa psihom, ali je neizvesno kog tipa, nepredvidivo je, kao i sam natus.

Kod Bundy-ja:
Vladar ASC-a na Južnom čvoru, u znaku ASC-a je SA/PL konjunkcija, Saturn je u izgonu i kvadrira stelijum u Škorpiji
Vladar 3. retro Venera u izgonu, deo stelijuma koji sadrži i vladara 8, Merkur je takođe tu, um vrlo mračan
Vladar 4. u konjunkciji sa pomračenim Mesecom, ovaj čovek kao da nije imao dušu, uz to se radi o malefičnoj konjunkciji i bez faktora eklipse

Kod Cunanana:
Malefična i vrlo jaka konjunkcija MO/SA na ASC-u koja kvadrira vladara ASC-a, znači prima kvadrat i od dispozitora
Vladar sem toga 'lepo' aspektovan od Merkur-Jupiter konjunkcije ali 6. kuća
Vladar 3. je Mesec ugrožen Saturnom i loše aspektovan, njegova egzaltacija više jača Saturna nego njega samog
Vladar 4. na JMČ-u

Zanimljiva je 5. kuća kod obojice, kod Bundy-ja je vladar u Škorpiji kvadriran Saturnom i prima na sebe direktan uticaj oštećene planete, retro Venere u izgonu a kod ovog drugog je to još očiglednije, Merkur u 6. konjunkcija vladar 8.
Ovi aspekti bi kod obične osobe doveli do nesrećnih ljubavi, možda destruktivnih odnosa i sl. ali kod njih je u kombinaciji sa svim ostalim pokazateljima očito sadizam i apsolutna nemogućnost da se voli i uživa u normalnim stvarima.

Back