Zlato pada na $350 po unci?

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ipad

Primećen član
Poruka
569
Izgleda da ce zlato jos da ide na dole i na kraju da bude besplatno?
http://money.cnn.com/2015/07/30/investing/gold-prices-could-drop-to-350/

Neverovatno je kako se sve menja. Sve vise ljudi veruje u $$ a sve manje u Zlato.

Ja to objasnjavam da sa porastom poboljsanja tehnologije mi uspevamo sve vise i vise zlata da pronadjemo i na sve laksi i efikasniji nacin. Samim tim metali kao i nafta moraju samo da idu na dole, dole i dole.

Neverovatno je kako se sve menja. Sve vise ljudi veruje u $$ a sve manje u Zlato.

Ja to objasnjavam da sa porastom poboljsanja tehnologije mi uspevamo sve vise i vise zlata da pronadjemo i na sve laksi i efikasniji nacin. Samim tim metali kao i nafta moraju samo da idu na dole, dole i dole.

Čim se kod nas otkriju najveća nalazišta na svetu,
oni mu obore cenu !
Džukele, sva sredstva koriste da se ne podignemo....

Čim se kod nas otkriju najveća nalazišta na svetu,
oni mu obore cenu !
Džukele, sva sredstva koriste da se ne podignemo....

Dok obaraju cenu nije strašno,strašno je ako se razglasi i oni to čuju odmah će početi da nas pljačkaju ili preko domaćih izdajnika ili direktno bombama.Posle toga biće kriv Milošević ili neko drugi jer su započeli rat sa Amerikom.

Do sledece krize a onda sve iz pocetka.

Po meni berze su jako los pokazatelj stvarne situacije. Berzama je moguce manipulisati. To sto je neka firma ili neki metal skuplji ili jeftiniji nije uvek u skladu sa relanim stanjem. Zlato nije pojeftinilo zato sto je odjednom skocila proizvodnja. Tzv investitori ulazu tamo gde ocekuju najvecu dobit. Trenutno ocekuju da ce im Dolar doneti vecu dobit pa zbog toga potraznja za zlatom pada. I sve se to preko noci moze preokrenuti.

Neuspesni brokeri na krstarici prave teorije zavere....

- - - - - - - - - -

Kad bi ubedili ostatak sveta, zapadni kapitalisti i brokeri bi totalno unistili zivot u Africi, pustinjama i stepama, poplavnim poljima i dzunglama.
Jer njihova teorija kaze da nema dovoljno prostora i resursa za ljude/kapitaliste vec sada....

Da. Ima na COMEX-u da se šortiraju zlatni fjučersi.

Možda bi trebalo prodati call opcije za recimo januar 2016.

Naime, nije zgoreg obogatiti se na nesreći ruskog naroda.

Ti si verovatno gledao istorisjki grafikon cene zlata i ocekujes pad na nivou of $350 po unci. Mada grafikon drugacije kaze. I sve svetske agancije koje se bave procenom kretanja zlata kazu neki nivo konsolidacije izmedju $1000-$1200 po unci,
zlato.jpg

Ti si verovatno gledao istorisjki grafikon cene zlata i ocekujes pad na nivou of $350 po unci. Mada grafikon drugacije kaze. I sve svetske agancije koje se bave procenom kretanja zlata kazu neki nivo konsolidacije izmedju $1000-$1200 po unci,
Pogledajte prilog 410198

Koliko još copy-paste grafikona misliš da spemuješ na svakoj mogućoj temi ovde? Poruke na koje kao "odgovaraš" su 6 meseci do nekoliko godina stare. Čist spam.

Cena zlata je uvek aktuelna tema. U 2015-toj posle bankrotstva brokerskih kuca i jacanja franka u odnosu na dolar, funtu, evro i jen trejderi uvek traze neku sigurnu alternativu/ Ove godine je to bio Brexit. Sledece godine ako izbije neki globalni rat izmedju Rusa i Amera a mnogo toga se nagovestava cena zlata bice aktuelna. A history charts se mora gledati. Dogadjaji koji su se desili u proslosti desice se u buducnosti.

Cena zlata pada jer dolar jaca, i obrnuto.Medjutim,trend dolara dugorocno je bearish

Koje si grafikone gledao. Dugorocno EUR/USD i GBP/USD padaju. Monthly charts. Dolar jaca u odnosu na evro i funtu. Dolar indeks isto raste. Ako Fed poveca kamatu ode dolar u nebo. Koje si grafikone gledao. USD/JPY je pao od 123 na 106 sadasnjih. USD/CAD isto je pao od 1.40. Centralne banke Australije, Novog Zelanda, Kanade, EU, Engleske smanjuju kamatne stope.

gbpusd eurusd.jpg

dollar index.jpg

Тешко је претсказивати цена злата. Превише је ту фактора који су ван контролe. Много безбедније је гледати на однос цена злата и сличних метала. На пример однос злата и сребра. Злато може бити 300, можда 3,000 за 2 године, али сребро бити 60-80 пута мањег те цифре. У зависност дали је мање од 60 или више од 80 урадиш другачији spread trade. Онда центрлне банке, катаклизме итд. једноставно нису твоје главобоље....

Zlato je sigurna investicija i kao takva zbog svoje ogranicenosti ne moze da propadne, dok bezvredni dolar koji FED plasira na trziste preko svojih poslovnih banaka. Pre 100 godina za jednu uncu zlata moglo se kupiti 40 vekni hleba i sad takodje moze jedna unca hleba dok je dolar izgubio svoju vrednost za oko 146x 1.000.000.000$ 1900 je isto sto sad 146.000.000.000$ dok je cena zlata ne promenjena.Zlatu ne moze da padne cena nikada

Тешко је претсказивати цена злата. Превише је ту фактора који су ван контролe. Много безбедније је гледати на однос цена злата и сличних метала. На пример однос злата и сребра. Злато може бити 300, можда 3,000 за 2 године, али сребро бити 60-80 пута мањег те цифре. У зависност дали је мање од 60 или више од 80 урадиш другачији spread trade. Онда центрлне банке, катаклизме итд. једноставно нису твоје главобоље....

U pravu si. Postoji odnos izmedju cene srebra i cene zlata. A cena srebra prati cenu zlata. Isti grafikoni.

Cena zlata "vestacki" pada pod pritiskom onih koji i imaju najvise bogatstva u svojim rukama na svetu. Obaraju cenu zlata ispod njene realne cene da bi kad bude na minimumu minimuma otkupili i taj ostatak zlata koji ne poseduju po nekim smesnim cenama jer maltene niko vise nece zeleti da poseduje zlato, a zatim ce pritisak prestati i pustice da cenu zlata zaista odredi trziste jer ce tada ogromna kolicina zlata biti u rukama vrlo malog broja porodica na svetu i realno ce imati izuzetno visoku cenu.
Bogatiji ce biti jos bogatiji, a siromasniji jos siromasniji, dakle taj jaz izmedju njih bice veci nego ikad i srednja klasa slabija nego ikad.

Cena zlata "vestacki" pada pod pritiskom onih koji i imaju najvise bogatstva u svojim rukama na svetu. Obaraju cenu zlata ispod njene realne cene da bi kad bude na minimumu minimuma otkupili i taj ostatak zlata koji ne poseduju po nekim smesnim cenama jer maltene niko vise nece zeleti da poseduje zlato, a zatim ce pritisak prestati i pustice da cenu zlata zaista odredi trziste jer ce tada ogromna kolicina zlata biti u rukama vrlo malog broja porodica na svetu i realno ce imati izuzetno visoku cenu.
Bogatiji ce biti jos bogatiji, a siromasniji jos siromasniji, dakle taj jaz izmedju njih bice veci nego ikad i srednja klasa slabija nego ikad.

Kad si već tako detaljno upoznat sa ovom zaverom sila mraka & bezumlja, šta, tačno, tebe sprečava da iskoristiš to Baba Vanga znanje da bi se sam obogatio? :think:

Kad si već tako detaljno upoznat sa ovom zaverom sila mraka & bezumlja, šta, tačno, tebe sprečava da iskoristiš to Baba Vanga znanje da bi se sam obogatio? :think:

Ja nisam rekao da me bilo sta sprecava.

A ti odvoji malo kapitala ako si u prilici, kupi zlato u nekoj manjoj kolicini i sacekaj neku godinu kad cena znatno bude bila veca pa prodaj. Cisto da proveris da li sam u pravu.

Mada, ja sam vise za vece kolicine.

Poslednja izmena:
Posle 8 godina od zadnjeg komentarisanja definitivno se dosta toga desilo na marketu. Ipad je opasno demantovan sa trenutnom cenom od preko 2600$ po unci i cena ce mu samo ici na gore.
jel se isplati i po ovoj visokoj ceni kupovati?
cenim da ce ekonomska i politicka situacija u svetu biti sve gora,
pa shodno tome cena zlata bi trebala rasti

Вредност злата у трeнутку када је изашао овај чланак 30. јула 2015. године је била заиста у рекордном у паду, износила је 1085 долара.
Али глупа новинарска сензационалистичка прогноза да ће злато пасти на 350 долара, дакле да се врати у 2002. годину колико је вредело тада, је била обична лаж и навлакуша за људе.
Већ за нешто мање од 5 месеци после овог чланка, вредност злата је почела да расте и више није имала падове до данашњег дана. Не рачунам неке краткорочне падове које просек на крају испегла. Дакле више никада вредност злата није пала на тих 1049 долара по унци.

Не само што вредност злата није пала на 350 долара, већ је за време ковида 2020. године злато достигло свој нови врхунац свих времена премашило је рекорд из 2011. године од 1920 долара, а онда је и даље наставило да обара рекорде и сада је последњи рекорд 2685 долара из септембра ове године.

Као и код берзе, злато треба куповати када му пада вредност, када се већина људи успаничи и почне да продаје злато ... само када би човек знао када ће се то десити. Такође злато треба куповати и ако има стални раст као сада, али опет када би човек знао до које вредности ће расти и када је прави тренутак. У суштини дугорочно нема губитка, али коме треба да у неком одређеном периоду прода злато, може бити проблем, ако убоде баш период када је цена злата у паду, а рецимо он купио када је имао велику вредност.

Po meni berze su jako los pokazatelj stvarne situacije. Berzama je moguce manipulisati. To sto je neka firma ili neki metal skuplji ili jeftiniji nije uvek u skladu sa relanim stanjem. Zlato nije pojeftinilo zato sto je odjednom skocila proizvodnja. Tzv investitori ulazu tamo gde ocekuju najvecu dobit. Trenutno ocekuju da ce im Dolar doneti vecu dobit pa zbog toga potraznja za zlatom pada. I sve se to preko noci moze preokrenuti.
Ако си трејдер онда је свуда око тебе манипулисање и шпекулативност, међутим ако улажеш у берзу у индекс фондове дугорочно, онда нема никаквог манипулисања. Имаш сложену камату, једне године можеш имати пад вредности акција и од 38 % као што је био неславни рекорд 2008. године или пре две године био је минус од 19%, али просек се опет испегла, јер 2019. године је СНП имао рекорд од + 28%, а 2009. године + је био 23%. На крају после неких 10-20 година имаш просек од 8-10%.
Само што је предност у односу на злато што у индекс фондове се можеш укључити у било које време, не постоји период кризе који мораш да чекаш и да прогнозираш и опет извучеш већи проценат.

Zlato je sigurna investicija i kao takva zbog svoje ogranicenosti ne moze da propadne, dok bezvredni dolar koji FED plasira na trziste preko svojih poslovnih banaka. Pre 100 godina za jednu uncu zlata moglo se kupiti 40 vekni hleba i sad takodje moze jedna unca hleba dok je dolar izgubio svoju vrednost za oko 146x 1.000.000.000$ 1900 je isto sto sad 146.000.000.000$ dok je cena zlata ne promenjena.Zlatu ne moze da padne cena nikada
Злату не може да падне вредност када гледамо дугорочни просек, али твом злату и те како може. Замисли да си купио злато у августу 2020. које је тада вредело 2075 долара и да ти за две године хитно треба новац (имаш неку личну кризу, корона, нема посла итд), односно да то злато мораш да продаш 2022. године у новембру када вреди 1629 долара. Колико би био у губитку ? Па неких 446 долара. А заборавио сам да мораш да нахраниш и инфлацију, она не пита да ли купујеш или продајеш нешто, онда је укупан губитак око 570 долара.

Back