Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.883
Pa nije to ništa čudno, kao i većina antikomunista.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne radi se o suprotnostima, svakako da simonovic nije protiv sporta, ali mi verska ubedjenost vise lici na zamenu jednog robovanja drugim.
Takva pragmaticnost ima smisla u odredjenom vremenu, sto je isto samo na drugom kraju od politicke rasprave, "pomirljivog" tona, zizeka i petersona.
Ja nisam protiv vere tamo gde je zaostala kao osnova, ali ni za neku renesansu srednjeg veka.
U svakom slucaju praksis dokazuje smer u kome se krece zivot sto znaci da filozofija samo kasni za zivotom.
Peterson i nije bas njegov nivo , u vise navrata je blago ocistio sa njim patos.
arumenata
Cime ga je unistio ajde da vidimo i to cudo.
Pises da kontriras ali bez arumenata.
Decacki , slinavo.
Pa odgledao sam pre tebe ... ti pojma nemas sa zivotom.
Navedi jedan primer gde je po tebi Piterson pocistio Slovenca ... samo jedan ...
"Filozofsk dvoboj veka" (mada Peterson i nije filozof)
Notorično sam ambivalentan - volim obojicu. Prati li iko? Karte su se prodajale u cifri preko 1,5K$, a streaming naplačivao 15$.
Obojica su pre današnjeg susreta ovih dana govorili o strategijama i taktici (Peterson), pa čak i o političkim agendama (Zizek) koji će obeležavati ovu spektakularnu (nadamo se) debatu dvojice najpopularnijih intelektualaca u poslednje vreme,
Slucajno sam naisao na ovaj komentar o Zizekovoj kritici Emira Kusturice
nazalost na Engleskom sa cime se u potpunosti slazem:
"With this "Art critics" of Kusturica's work Zezek just proves that he is nothing else but, for the west, useful komunist Balkanoidal idiot who fascinates ignorant people pretending to be altruistic EU genius.
Everything what marxist Zezek knows about art is the Stalin's definition: "Artists are engineers of people's soul"
With his huge provincial inferiority complex he is more concern about non engineered "western image" of artistic work than about the message and universal values that Kusturica's films contain.
Unlike Robert Hughes or Roger Scruton Zizek obviously is not competent to talk about Art.
It would be better for everyone if his pseudo philosophy sticks to politics and economy.