Zivotni prioriteti

Ma meni je sve to vazno da bih se osecala kompletno.
Zdravlje najpre zato sto je pretpostavka i za ljubav i za posao da budem ziva i zdrava.
Onda ljubav, pa posao, mogu jos i da zamislim da zivim i prozivim svoj zivot bez posla i bavljenja svojom profesijom, ali bez ljubavi nikako.
To je tako teoretski, prakticno najposvecenija sam poslu, pa ljubavi a najmanje pazim na zdravlje.

Snezna_kraljica:
recimo.... znas da moras da radis, a voljena osoba te pozove i kaze da joj nedostajes. I ti otrcis kod nje, iako znas da imas mnogo posla. U tom slucaju te nadredjenost ljubavi sabotira na poslovnom planu.
Da, zivot odredi prioritete, ali je pitanje da li smo bas uvek svesni sta je za nas dobro u nekom trenutku...
Wow i ja bi ti odma dao otkaz... ili na drugo ponavljanje prestupa... bas i nije mnogo pametno... vidi se da neradis...

Malo si me stvarno ubola u bolnu tacku sa ovim pitanjem... jer su mi trenutno neki zivotni principi promenjeni.

Uvek sam razmisljao da je ljubav uvek na prvom mestu... pa zdravlje, pa posao... kao ko hebe posao... "dok bude ljudi bice i para"...

Ali sad trenutno sam u takvoj situaciji da menjam firme i kao napredujem, borim se za neki polozaj... sve mi sad zavisi od tog posla... i sad trenutno mi definitivno posao jeste na prvom mestu... ostali aspekti totalno potisnuti... ali na srecu to ce se sve resiti i zavrsiti za jos mesec, dva max tri i onda cu opet moci svoje prioritete da vratim na normalu onako kako mislim da je ispravno... gore navedeno...

Sve mi se čini da svi kojima je zdravlje na drugom mestu; to je zato što se ono kao podrazumeva... Da je iko od vas (ne daj Bože, pu-pu) bolestan, drugačije bi bilo:?
Meni je trenutno zdravlje na ubedljivo prvom mestu, ali zato što sam trudna, pa zdravlje moje bebe, a i moje, zbog nje... Zbog ljubavi prema njoj...
Posao na poslednjem, još malo ću na bolovanje:razz:
A ovako ljubav prema mužu... Pa nekako ona postoji, ali se više ne raspoređuje hijerarhijski. Tu je, volimo se i to je to. Sve bih uradila za njega, za tu ljubav; ali samo ako nije u 'sukobu' sa zdravljem:wink:

mackica ns:
Sve mi se čini da svi kojima je zdravlje na drugom mestu; to je zato što se ono kao podrazumeva... Da je iko od vas (ne daj Bože, pu-pu) bolestan, drugačije bi bilo:?

Ја сам онако поређала приоритете, зато што се тако понашам - због љубави сам у стању да занемарим и здравље и посао, а због посла занемарујем здравље. :? :roll:

storm cloud:
Ја сам онако поређала приоритете, зато што се тако понашам - због љубави сам у стању да занемарим и здравље и посао, а због посла занемарујем здравље. :? :roll:
Ma, razumem te potpuno, i ja sam tako do skoro:wink:
Samo sam rekla da je to zato što jesi zdrava (hvala Bogu:smile: ), to je nešto što se podrazumeva, i zbog toga je na poslednjem mestu.

mackica ns:
Ma, razumem te potpuno, i ja sam tako do skoro:wink:
Samo sam rekla da je to zato što jesi zdrava (hvala Bogu:smile: ), to je nešto što se podrazumeva, i zbog toga je na poslednjem mestu.

...што нас доводи до закључка да нам је на првом месту оно што се најмање подразумева, тј. прави нам највеће проблеме? :?

mislim da je sve od gore pomenutog podjednako vazno, mada mozda sve zavisi i od zivotnog doba u kome smo .....
u mladjim godinama nam je vazna samo ljubav, vremenom shvatimo da je i posao i egzistencija takodje bitna,a na kraju sa godinama pocinjemo da prizeljkujemo da nas zdravlje drzi sto duze :)

hmmm
posao
ljubav
zdravlje
ebi ga zbog nervivranja na poslu previse radnih sati mi trpe i ljubav i zdravlje a zbog ljubavi nisam nikad rekla e danas ne idem na posao ostajemo u krevetu da se p r c a mo

Back