Zivotna dilema...

wisemen:
Jedno pitanje... Zamislite da mozete da birate:

1. Knjigu iz koje biste citali i znali sve (mislim bukvalno sve)
2. Kutiju iz koje bi vadili novac u neogranicenim kolicinama (bas neogranicenim)
3. Ogledalo koje bi moglo da vas ucini da izgledate kako god zelite
Sta biste izabrali? I zasto?

Hm. Izgledam sebi sasvim prihvatljivo... Ne bih tu ništa bitno menjala, sem onih stvari koje farbanjem, negom i rekreacijom mogu da se koriguju, a to mi je već dostupno.
Novca imam dovoljno za ovu fazu života. A mislim da mogu da zaradim dovoljno za sve što mi je potrebno...
Da li želim da znam sve?
Pa, da, ako mi je potrebno. I ako mogu da podnesem...

Odgovor, ništa ili 1. :D

uh, koje dobro pitanje... salim se, lako je... salim se, naravno...
a jel mogu ja da kazem da mi nista od toga ne treba?
1... neznanje je blagoslov... '...sto manje dete znas, to si manje nesrecan...'
2... para imam dovoljno za potrebe svoje, vise od ovoga mi i ne treba... a znajuci sebe, verovatno bi' ih trosio na neke totalno bespotrebne stvari bez kojih, dokazano, mogu...
3... ogledalo? hm...ni to mi ne treba...
ja bi' sve to menjao za jedno parce zemlje na jednom pustom ostrvu... bez vozova i bez ljudozdera...

wisemen:

2. Kutiju iz koje bi vadili novac u neogranicenim kolicinama (bas neogranicenim)

sva tri, ali ako ne može ) ;) ) ondaK pod jedan -knjigu. Ako bih znala sve, ondaK bih znala i kako da steknem a da se ne rasipa, i kako da budem lepa a da ne prođe :)

postoji jako puno bitnih stvari koje se ne mogu kupiti novcem(to je moje misljenje mada i nisam sigurna), a i ja se slabo snalazim sa novem cesto neumem da kupim pravu stvar.

no i znanje, ono stvarno najvise vredi, mada je cesto jako bolno,e al knjiga-ja tesko i lose citam i treba mi napora.

za izgled sam se uverila da je cesto veoma koban bilo da si lep ili ruzan. jednostavno ne treba biti uvek upadljiv , al kad treba da zasijas.

dobro je da imas(odnosi se na sve), ali netreba se rasipati.

izabrala bih znanje ali ne knjigu

Ma ja bi knjigu ali samo neka poglavlja jer ima puno stvari koje i ne zelim da znam i naucim.Tako i inace radim ucim kad mi zatreba i zagusti.A i kapacitet mozga mi mali ,valjda i imam samo mali mozak

batka_mija:
uh, koje dobro pitanje... salim se, lako je... salim se, naravno...
a jel mogu ja da kazem da mi nista od toga ne treba?
1... neznanje je blagoslov... '...sto manje dete znas, to si manje nesrecan...'
2... para imam dovoljno za potrebe svoje, vise od ovoga mi i ne treba... a znajuci sebe, verovatno bi' ih trosio na neke totalno bespotrebne stvari bez kojih, dokazano, mogu...
3... ogledalo? hm...ni to mi ne treba...
ja bi' sve to menjao za jedno parce zemlje na jednom pustom ostrvu... bez vozova i bez ljudozdera...

"Neznanje je blagoslov"- koja glupost.

nije lepo kad sve znas, neke stvari je bas lepo ne znati...
pare dodju i odu, cine zivot lepsim,a li uz dovoljno maste nisu neophodne u neogranicenim kolicinama...
a u sta ogledalo pretvara?zasto da pretvori, valjda svako radi na sebi da bude sto bolji..a i sta god da budes ljudi oko tebe ce biti surovi...

tako da je ovo jedan vrlo tezak izbor, u principu sve ili nista...
mada ako se vec sve bira, ja bih knjigu, ali neku uz koju kao poklon ide mobilni telefon, laptop i internet...

wisemen:

Znati sve je blagoslov i prokletstvo, novac je blagoslov i prokletstvo, lepota je blagoslov i prokletstvo. Ko ne uzme kajace se, ko uzme jos vise ce.

I kakvo licemerje na temi u vezi visokog rangiranja pameti :) Nemojmo se lagati ko jos zeli sve da zna. Prvo ono sto ne znas ne moze da te boli, i drugo jel iko od najpametnijih ljudi u istoriji bio srecan? Sve to vazi i za lepotu i novac. Samo jedna od te tri stvari ne moze da ucini nekog srecnim. A cak ni ravnoteza sve tri nije garancija za istu. Mozda nesto cetvrto :)

latica:
I kakvo licemerje na temi u vezi visokog rangiranja pameti :) Nemojmo se lagati ko jos zeli sve da zna. Prvo ono sto ne znas ne moze da te boli, i drugo jel iko od najpametnijih ljudi u istoriji bio srecan? Sve to vazi i za lepotu i novac. Samo jedna od te tri stvari ne moze da ucini nekog srecnim. A cak ni ravnoteza sve tri nije garancija za istu. Mozda nesto cetvrto :)

Ma f* that! Sto pa da ne zelim sve da znam, briga me mnogo sto ce da boli, po tebi, i bas me briga sto su ti 'najpametniji ljudi' bili 'nesrecni', ili ti lepotani i bogatasi, po tebi.
Mozda je cetvrto gramzivo grabljenje svega sto ti zadje u shakomet.....
A otkud i ta ideja da ne moze da te usreci info, telo i kinta? Zasto pa ne moze?
Nevaljana ideja. (chupa forumashe svojom gramzivom shakom)

e ako moze knjiga da bude u pdf formatu... mislim samo da radi opcija ctrl+f ovako bi mozda bilo previse smorno.

sto se tice kutije, kes... bas nezgodno za nosenje... too much hassle ako hoces da drzis novac u banci ili ako hoces da investiras - nepotrebno privlacis paznju poreskih organa...

ogledalo tek to je bezveze...

ja bih izabrao da imam sat koji moze da zaustavi vreme.

Hmm...ali toga nema nesho, i ja bih izabrao oooogroooman chekich tipa Thor 3000, ali mogu samo da biram izmedju ove tri glupe stvari....
ocu i ja da biraaaaam nesto izvan okvira teme (place, balavi ispod thorovog postera)
ali ne moze

alex_cool:
Hmm...ali toga nema nesho, i ja bih izabrao oooogroooman chekich tipa Thor 3000, ali mogu samo da biram izmedju ove tri glupe stvari....
ocu i ja da biraaaaam nesto izvan okvira teme (place, balavi ispod thorovog postera)
ali ne moze

Onda nista - nastavljam da zivim kao i ranije... :)

sam cu da ucim, da zaradjujem i da radim na svom fizickom izgledu...

Uzela bih lovu, naravno. Ne interesuje me da izgledam drugacije, a svakako ne bih zelela da znam SVE. To bi me ubadachilo. Misli, da li shvatate kako je dosadno nekome kome je sve jasno? I, jos jedna vazna stvar: ko je taj koji je napisao tu knjigu? Mozda ja kapiram stvari drugacije od tog autora, pa ne bih bas da mi on otkriva svet... Lovicu u dzep, pa lepo kupim ladju pa putujem i ucim o svetu a usput citam do mile volje, klopam do mile volje, druzim se i spoznajem svet... a ne neki crash course, kao procitam knjigu i onda - sta? Obesim se? Bezveze.

muvalo:
Uzela bih lovu, naravno. Ne interesuje me da izgledam drugacije, a svakako ne bih zelela da znam SVE. To bi me ubadachilo. Misli, da li shvatate kako je dosadno nekome kome je sve jasno? I, jos jedna vazna stvar: ko je taj koji je napisao tu knjigu? Mozda ja kapiram stvari drugacije od tog autora, pa ne bih bas da mi on otkriva svet... Lovicu u dzep, pa lepo kupim ladju pa putujem i ucim o svetu a usput citam do mile volje, klopam do mile volje, druzim se i spoznajem svet... a ne neki crash course, kao procitam knjigu i onda - sta? Obesim se? Bezveze.

... kupila bi ladju u kesu?! osim popusta od verovatno 10-20% siguran sam da bi dobila previse nepotrebne paznje...

Back