Rechke
Veoma poznat
- Poruka
- 11.792
O životu u Srbiji tokom trajanja okupacije u Prvom svetskom ratu, 1915 - 1918. godine, gotovo se ništa ne zna. Zvanični podaci skoro da ne postoje, pošto se niko ozbiljnije nije pozabavio tim pitanjem, iako materijala i izvora za to ima. Načuo sam da je postojala okupaciona vlada, poput one Nedićeve tokom Drugog svetskog rata, ali da se niko nije ozbiljnije posvetio toj strani Velikog rata u Srbiji, navodno da ne bi bacali ljagu na jedan od najsvetlijih perioda naše istorije
Jednom davno sam postavio sličnu temu, nije bilo nijednog odgovora, nadam se da će sada situacija biti malo drugačija. Ako imate bilo koji podatak, fotografiju, dokument... koji se odnosi na svakodnevna i politička dešavanja u Srbiji tog vremena postavite ih na ovoj temi
Jednom davno sam postavio sličnu temu, nije bilo nijednog odgovora, nadam se da će sada situacija biti malo drugačija. Ako imate bilo koji podatak, fotografiju, dokument... koji se odnosi na svakodnevna i politička dešavanja u Srbiji tog vremena postavite ih na ovoj temi