ŽIVOT U KNINU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Kakva je situacija u Kninu? Doselio bih se tamo da živim. Sad sam gledao Knin na gugl mapama, ima ona opcija da se voziš ulicama, i deluje mi kao pitomo i fino mestašce.

Evroatlatske integracije Srbije jako sporo napreduju, što u meni budi razočarenje i melanholiju. Ne želim više da čekam. Dosta mi je čekanja. Hoću da uđem u Evropu. A Hrvatska uskoro postaje članica Evropske Unije.

Zbog toga mi se Knin čini kao idealno mesto za život. Nameravam da se doselim u njega ako se iskomplikuje dobijanje Datuma Za Početak Pregovora.

Kakva je procedura? Kolike su cene nekretnina? Kakve su šanse da se zaposlim, pošto imam završen fakultet?

Hoću li imati problema, s obzirom da sam iz Srbije? Najverovatnije me neće ubiti, rat je prošao odavno i strasti se smirile, ali nebih da me neko provocira ili prebije zbog nacionalnosti. To mi je malo bezveze.

Kakav je noćni život u Kninu? Ima li bioskopa ili kakve zanimacije? Jel imaju brz internet i kablovsku? Kakve su devojke?

Puno pitanja, a odgovora nigde. Zato bih voleo da ako ima nekoga iz Knina, ili ko je upoznat sa životom u Kninu, da se javi na ovu temu.

Имам пријатеља који има РАЗРУШЕНО имање поред Книна у месту Стрмица - ЖИВОТ ЈЕ ТАМО ГРОЗАН !!!

Sad ću da pogledam na gugl mapama. Ima opcija kao da se voziš kolima, fenomenalno. Kao da si tamo. Voziš se kolima, piješ bevandu a sa zvučnika tresu "Sinovi Manjače".

Одлично имање сам ја видео тамо на нету, сјана кућа и то поред неке речице, не сећам се цене, али није то ни џ. Гледај тамо на рил истејт сајтовима, сигурно ћеш нешто пронаћи.
Одлично,кад идеш, ако можемо некако да помогнемо, само реци, € по € пшеница.
Имам ја неке познанике из Војнића, али они живе на свом, вратили су, па нису били ни пола године у Србији, не дају своје :)))

Kakva je situacija u Kninu? Doselio bih se tamo da živim. Sad sam gledao Knin na gugl mapama, ima ona opcija da se voziš ulicama, i deluje mi kao pitomo i fino mestašce.

Evroatlatske integracije Srbije jako sporo napreduju, što u meni budi razočarenje i melanholiju. Ne želim više da čekam. Dosta mi je čekanja. Hoću da uđem u Evropu. A Hrvatska uskoro postaje članica Evropske Unije.

Zbog toga mi se Knin čini kao idealno mesto za život. Nameravam da se doselim u njega ako se iskomplikuje dobijanje Datuma Za Početak Pregovora.

Kakva je procedura? Kolike su cene nekretnina? Kakve su šanse da se zaposlim, pošto imam završen fakultet?

Hoću li imati problema, s obzirom da sam iz Srbije? Najverovatnije me neće ubiti, rat je prošao odavno i strasti se smirile, ali nebih da me neko provocira ili prebije zbog nacionalnosti. To mi je malo bezveze.

Kakav je noćni život u Kninu? Ima li bioskopa ili kakve zanimacije? Jel imaju brz internet i kablovsku? Kakve su devojke?

Puno pitanja, a odgovora nigde. Zato bih voleo da ako ima nekoga iz Knina, ili ko je upoznat sa životom u Kninu, da se javi na ovu temu.

Idealno nema šta..

Grad je dosta mali, na foru Svilajnca, Topole, Ivanjice.

U samom gradu su preko 80% Hrvati, pro-ustaski nastrojeni. U najboljem slucaju ti ne bi dali posao, a prilikom proslave nekog dana domovinskog sviranja qrcu ili kako god oni to zovu, neki nafurani i naduvani klinci bi te verovatno opaucili par puta, to ne bi mogao da izbegnes. Sadasnji stanovnici Knina su mahom Hrvati iz Posavine i Hercegovine.

S obzirom na to da je gradic dosta mali, nema tu nekog nocnog zivota i zabave, mozda neki vasar, neki koncert par puta godisnje i to ti je.

Arhitektonski pretposvaljam da je lep jer je bio pod Mletackom vlascu, a ima i lepu tvrdjavu sto je retkost u Srbiji, recimo.

I to ti je to. Varosica koja je nekada bila dosta zivlja jer je sluzila kao gradski centar obrazovanja, kulture i administracije za preko 300 000 Srba Like, Korduna i dalmatinskog zaledja, danas je mrtva provicnijalna kasaba jer tih Srba vise nema a niko se u te krajeve nije doselio, a njen znacaj je cisto fetisticki, da se jednom godisnje pro-ustaski Hrvati okupe i slave etnicko ciscenje 400 000 svojih gradjana.

U samom gradu su preko 80% Hrvati, pro-ustaski nastrojeni. U najboljem slucaju ti ne bi dali posao, a prilikom proslave nekog dana domovinskog sviranja qrcu ili kako god oni to zovu, neki nafurani i naduvani klinci bi te verovatno opaucili par puta, to ne bi mogao da izbegnes. Sadasnji stanovnici Knina su mahom Hrvati iz Posavine i Hercegovine.

S obzirom na to da je gradic dosta mali, nema tu nekog nocnog zivota i zabave, mozda neki vasar, neki koncert par puta godisnje i to ti je.

Arhitektonski pretposvaljam da je lep jer je bio pod Mletackom vlascu, a ima i lepu tvrdjavu sto je retkost u Srbiji, recimo.

I to ti je to. Varosica koja je nekada bila dosta zivlja jer je sluzila kao gradski centar obrazovanja, kulture i administracije za preko 300 000 Srba Like, Korduna i dalmatinskog zaledja, danas je mrtva provicnijalna kasaba jer tih Srba vise nema a niko se u te krajeve nije doselio, a njen znacaj je cisto fetisticki, da se jednom godisnje pro-ustaski Hrvati okupe i slave etnicko ciscenje 400 000 svojih gradjana.

A KAAKO TI TO SVE ZNAS?

U Kninu danas znaci zivi 10.000 ljudi 80% su doseljeni Hrvati, i za nehrvate tu nema posla. 95% poslova su u drzavnoj administraciji nema nijedne fabrike nista se ne proizvodi i slicno.

U Kninu je izvrsen genocid nad srpskim narodom i skoro potpuno etnicko ciscenje srpskog zivlja

1991 Srbi su cinili skoro 90% stanovnika Knina a danas ih je tek 20%

По попису из 2001. године, у општини Книн Хрвати чине 76,5% становништва, а Срби 20,8%.

По попису становништва из 1991. године, предратна општина Книн имала је 42.954 становника и то:

Срби - 37.888 (88,20%)
Хрвати - 3.886 (9,04%)
Југословени - 502 (1,16%)
остали - 678 (1,60%)

U Kninu je izvrsen genocid nad srpskim narodom i skoro potpuno etnicko ciscenje srpskog zivlja

1991 Srbi su cinili skoro 90% stanovnika Knina a danas ih je tek 20%

Svi mi to znamo Tihi, ali sad ce da se sjate susjedi da nam objasnjavaju kako su Srbi napustili svoje kuce, stanove i imanja na koja su imali tapije jer su zli i nije im se zivelo u novoj Hrvatskoj, pa su pljunli na kuce od 100 kvadrata, vinograde i stada od stotina grla stoke i otisli u Srbiju da zive u napustenim hotelima sa dve zvezdice na bajatom mesnom naresku. Iz ideoloskih razloga.

A neki malo smeliji i manje licemeran ce da ti kaze da su sami krivi za to sto im se dogodilo jer su slusali one idiote koji su upravljali RSK.

Na "ekavicu" prosto svrsavaju i musko i zensko, svaki dan ce ti biti kao prvi sa fantasticnim docekom.
To se ne moze opisati, to naprosto moras da dozivis.
:D

Mogu ja lako da se prebacim na dalmatinski. Lako skidam govore i znam da imitiram ljude.

Kao mali sam naučio pričati bosanski gledajući kasetu sarajevske audicije, pošto je bila smešna ta ekipa, Musa Pusa, Marinko Ćutuk i ostali. A i mislim da će ribe iz Knina otkinuti na ekavski naglasak.

Mogu ja lako da se prebacim na dalmatinski. Lako skidam govore i znam da imitiram ljude.

Kao mali sam naučio pričati bosanski gledajući kasetu sarajevske audicije, pošto je bila smešna ta ekipa, Musa Pusa, Marinko Ćutuk i ostali. A i mislim da će ribe iz Knina otkinuti na ekavski naglasak.
A KOJI TI JE OMILJENI JEZIK OD OVIH NASIH OKOLNIH?

Kazem ti, to se ne moze opisati, to moras da dozivis.
Cekaju te k'o ozeblo Sunce :mrgreen:

Tako nešto bi se pre desilo u velikim gradovima kao što su Zagreb ili Split. Knin je malo mesto, svako svakog poznaje, kad bi skapirali da sam ok nebih imao nikakvih problema. Čak štaviše, bili bi predusretljiviji prema meni zato što sam Srbin, baš zato da bi dokazali svoju multietničnost i multikulturalnost. Bio bih prava atrakcija i miljenik svakog građanina i građanke Knina.

Posla tamo nema ni za Hrvate, a kamoli za Srbe. Pre bih rekao da Evropoenda provocira. Nedavno je bio Hrvat Dalmatinac, sad je Srbin.... pitam se sta ce biti trece. Obican folirant.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back