Јарило
Početnik
- Poruka
- 39
Зашто никад нико не помиње живот обичних људи за време ове "добре" династије ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Знам, али да ли требамо да се поносимо владарима који су могли да промене те ствари али нису хтјели ?Batali,za to vreme je to bio sasvim normalan odnos izmedju vladajuce i potcinjene klase,kao i svugde po Evropi...
Знам, али да ли требамо да се поносимо владарима који су могли да промене те ствари али нису хтјели ?
Да ли та тиранија може да их учврсти у календар СПЦ ?
Могли су и свима да уведу 100 MB/s интернет и Фејс али нису хтели. И једно и друго је подједнако фантазија било где у свету у средњем веку.
Знам, али да ли требамо да се поносимо владарима који су могли да промене те ствари али нису хтјели ?
Зашто су у календару ако су се тако лоше понашали према делу популације ?Kako tacno da promene stvari.
Pored toga da je Srbija je u to vreme bila privilegovana jer je preko rudarskih bogatstva mogla jedan deo vojske na drugaciji nacin da financira.
Зашто су у календару ако су се тако лоше понашали према делу популације ?
Како ?Zato sto su se svega toga odrekli u nekom periodu,neko pre,neko kasnije.
Aj da se neko odrekao u skorije vreme ili sad,posle njih.
Како ?
Па шта ако су се тога одрекли . Ниси нити минуте живјели као себри већ су и њима и даље владали .Jednostavno,Rastko se odrekao prestola,Nemanja takodje u kasnom periodu,bilo je jos primeraka te dinastije koji su se odricali vladarskog zivota.
Batali,za to vreme je to bio sasvim normalan odnos izmedju vladajuce i potcinjene klase,kao i svugde po Evropi...
Zato sto su se svega toga odrekli u nekom periodu,neko pre,neko kasnije.
Aj da se neko odrekao u skorije vreme ili sad,posle njih.
Jednostavno,Rastko se odrekao prestola,Nemanja takodje u kasnom periodu,bilo je jos primeraka te dinastije koji su se odricali vladarskog zivota.
Па шта ако су се тога одрекли . Ниси нити минуте живјели као себри већ су и њима и даље владали .
Bilo bi dobro da neko ko se razume u ovu temu obradi posebno progon i masakr nad bogumilima i da nam objasni: KO su bogumili, ŠTA je suština bogumilstva itd. U to vreme je bilo uobičajeno u kršćanstvu da oni koji silom uvode veru kasnije postaju sveci.
Seljaci su ziveli kao do pre 200 godine radili svaki dan, glavni socialni faktori su bili raznih vasari, nedeljom u crkvi, svadbe, krestenja i sahrane.
Cuvali stoku, obradili zemlju, pekli hlebac e.t.c.