Zivot posle zivota?

Vaskrsenje postoji samo u duhu,a ne u raspadnutom materijalno telu.
Koliko puta dokazano da bukvalno tumačenje ima toliko nelogičnosti i kontradiktornosti.

ma idi ...

A kako je Isus vaskrsavao dok je bio na zemlji ????
kako je vaskrsao Lazara...???

Lazara je vaskrsao u telu za to postoje ocevidci i Biblijski zapis....

to kako je Isus vaskrsavao ljude na zemlji u 1 veku je predslika kako ce biti vaskrsavanje na zemlji u buducnosti...

a naravno da postoji i nebesko vaskrsenje, kad Bog nekakoga vaskrsne na nebo...
kao sto je vaskrsao svoje ucenike apostole da budu sa njim na nebu...

i prema Otkrivenju 14:1-5 taj broj je ogranicen na 144 000 i to je nebesko vaskrsenje..
za ostale postoji zemaljsko vaskrsenje...

znaci postoje dve vrste vaskrsenja zemaljsko i nebesko...

Poslednja izmena:
O neeee sadukeji su verovali u besmrtnost duse, ali sam Hrist kaze da mrtvi ne znaju nista. Hrist se sluzio primerima i onome sto je najblize narodu, Pako sad ne postoji niti raj, jer Hrist kaze idem da vam pripravim mesto sto znaci da ono tada nije postojalo. On je samo ispricao ono sto je bilo blisko noradu i na taj nacin ih je zeleo nauciti o medjusobnim odnosima.U otkrivenju pise da Otkrivenje 20,4 I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju, koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj, i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj; i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina.
Otkrivenje 20,5 A ostali mrtvaci ne oživlješe, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenije.
Iz ovog zakljucujemo da verni Bozji narod spava i na dan kada dolazi Hrist oni se bude iz sna a bude se samo verni Bozji narod i Oni koji ga osudise i razapese. a posle toga ide drugo vaskrsenje kako pise u Otkrivenju Otkrivenje 20,5 A ostali mrtvaci ne oživlješe, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenije.
ovde vidimo da posle Hiljadu godina ce ozivljeti oni koji su izbrali drugu stranu i na kojim ce se suditi.

a naravno da postoji i duhovno vaskrsenje, kad Bog nekakoga vaskrsne na nebo...
kao sto je vaskrsao svoje ucenike apostole da budu sa njim na nebu...

i prema Otkrivenju 14:1-5 taj broj je ogranicen na 144 000 i to je nebesko vaskrsenje..
za ostale postoji zemaljsko vaskrsenje...

znaci postoje dve vrste vaskrsenja zemaljsko i nebesko...[/QUOTE]

Ne postoji duhovno vaskrsenje... nigde toga nema u Bibliji. A 144 000 su posebni jer su oni dosli od velike nevolje, sto ih svrstava u kraj vremena ovoga sveta.

=EdZR;14665175]

A 144 000 su posebni jer su oni dosli od velike nevolje, sto ih svrstava u kraj vremena ovoga sveta.[/QUOTE]

144 000 su jedna kategorija koja vaskrsava na nebo...

a oni koji dolaze od velike nevolje lepo pise da je njihov broj neogranicen...

nema ni toga, kakvo je to vaskrsenje? postoje dva vaskresenja u otkrivenju koje ce se desiti.
1. ustaje verni Bozji narod i oni koji ga razapese i osudise
2. posle 1000. godina kada ustaju gresnici

Ićiću kada bude vreme.:D

A kako je Isus vaskrsavao dok je bio na zemlji ????
kako je vaskrsao Lazara...???

Kao prvo mi nismo Isus,a još manje danas bilo ko umire bezgrešan.
Drugo,činjenica je da postojanje samog Boga,Isusa Hrista jeste u duhovnoj formi među duhovnim bićima u duhovnom svetu.Isus kao sin Božji i bezgrešnik mogao svoje materijalno telo da preobrazi u duhovnu formu od kojeg i jeste.Suludo misliti da Isus živi tamo kod Boga u duhovnom svetu u materijalnom telu od krvi i mesa.Materija u duhovnom svetu ne postoji.
Takođe ako pročitaš priču o Lazaru,Lazara nije vaskrsao u materijalnom telu odmah posle smrti.Već njegova duša otišla u raj a duša bogataša u pakao.I vrlo jasno u Isusovoj priči se vidi da bogataš iz onog sveta hteo da se vrati u materijalni svet da upozorava svoju porodicu kako ne bi grešili kao on.Isus ne bi pričao laž.

znaci postoje dve vrste vaskrsenja zemaljsko i nebesko...
Jesam ja negde naglasio da ima dva vaskrsenja,ili tvrdiš nešto što nisam rekao?
Ne postoji duhovno vaskrsenje... nigde toga nema u Bibliji. A 144 000 su posebni jer su oni dosli od velike nevolje, sto ih svrstava u kraj vremena ovoga sveta.
Jedno je u šta veruješ,a drugo je ono što jeste.Bog se ne koristi sa brojkama,jer po tome slobodna volja ne bi imala smisla.Te brojke nisu od Boga,a ti veruj da jesu.
Nije niko poseban ili manje poseban.U takve razlike samo đavo želi da verujemo.

to kako je Isus vaskrsavao ljude na zemlji u 1 veku je predslika kako ce biti vaskrsavanje na zemlji u buducnosti...

Isus nikog nije vaskrsao ko je već bio raspadnut u prah.Jeli ima primer kako se neko izdiže iz praha kako tvrdite da će biti vaskrsenje??? Naravno da ne.Vaskrsavao one koji su navodno bili mrtvi nekoliko dana.A danas imamo bezbroj slučajeva da ljudi ožive iz kliničke smrti posle nekoliko dana.U ono vreme je to bio vaskrsenje koji Bog čini.

kako nema, ako neko vaskrsava na nebo to je nebesko...

a ako vaskrsava na zemlju to je zemaljsko...

to je prema Bibliji...

Jedno je šta piše,a drugo šta tumačite.I uvek tumačite da nastaje masa kontradiktornosti i samim time Isus ispada lažov.
Na zemlji će biti duhovno vaskrsenje,a vi ste to razdvojili i protumačili da će biti i nebesko,odnosno vaskrsenje duše,i vaskrsenje materijalnog tela.
Mateijalni univerzum i zemlja će proći.Večno će ostati samo nebo.

Isus nikog nije vaskrsao ko je već bio raspadnut u prah.Jeli ima primer kako se neko izdiže iz praha kako tvrdite da će biti vaskrsenje??? Naravno da ne.Vaskrsavao one koji su navodno bili mrtvi nekoliko dana.A danas imamo bezbroj slučajeva da ljudi ožive iz kliničke smrti posle nekoliko dana.U ono vreme je to bio vaskrsenje koji Bog čini.

Ima primer kada je Hrist vaskrsnuo vaskrsnuli su i proroci, koji su otisli na nebo kao trijumf njegove pobede nad smrti.

pa ti ne verujes da je Hrist vaskrsao, sam primer je Lazar on je bio nekoliko dana mrtav a ne nekoliko sati ...

Otkrivenje 14,1 I vidjeh, i gle, jagnje stajaše na gori Sionskoj, i s njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime oca njegova napisano na čelima svojima.
Otkrivenje 14,2 I čuh glas s neba kao glas voda mnogijeh, i kao glas groma velikoga; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
Otkrivenje 14,3 I pjevahu kao novu pjesnu pred prijestolom i pred četiri životinje i pred starješinama: i niko ne mogaše naučiti pjesne, osim onijeh sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
Otkrivenje 14,4 Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su djevstvenici, oni idu za jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi prvenci Bogu i jagnjetu.
Otkrivenje 14,5 I u njihovijem ustima ne nađe se prijevara, jer su bez mane pred prijestolom Božijim.

ali jos bolji opis imamo ranije u otkrivenju 7
Otkrivenje 7,1 I potom vidjeh četiri anđela gdje stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vjetra zemaljska, da ne duše vjetar na zemlju, ni na more, ni na ikako drvo.
Otkrivenje 7,2 I vidjeh drugoga anđela gdje se penje od istoka sunčanoga, koji imaše pečat Boga živoga; i povika glasom velikijem na četiri anđela kojima bješe dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Otkrivenje 7,3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.
Otkrivenje 7,4 I čuh broj zapečaćenijeh, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenijeh od sviju koljena sinova Izrailjevijeh
Ovde vidimo da su to vernici pred kraj Hristovog dolaska i kada bude zapecaceno poslednje celo, vetrovi se pustaju...

Ima primer kada je Hrist vaskrsnuo vaskrsnuli su i proroci, koji su otisli na nebo kao trijumf njegove pobede nad smrti.

pa ti ne verujes da je Hrist vaskrsao,

Gde to piše u Evanđelje da su proroci vaskrsli sa telom iz praha????
Možda mi taj stih promakao.
Gde piše da ja ne verujem kako Isus vaskrsao?Samo što ne verujem da je sada od krvi i mesa,a za to postoji dokaz i u Bibliji.
sam primer je Lazar on je bio nekoliko dana mrtav a ne nekoliko sati ...

Vaskrsavao one koji su navodno bili mrtvi nekoliko dana.A danas imamo bezbroj slučajeva da ljudi ožive iz kliničke smrti posle nekoliko dana.U ono vreme je to bio vaskrsenje koji Bog čini.

Ehh kada neko ne čita moje postove.Ako tako čitaš i Bibliju........

Matej 27,52 I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli;
Matej 27,53 I izašavši iz grobova po vaskrseniju njegovom uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima.
evo:)))))

Matej 27,52 I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli;
Matej 27,53 I izašavši iz grobova po vaskrseniju njegovom uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima.
evo:)))))

Jesi ti čitao moje pitanje koje sam postavio?
Ja pitao gde to piše u Evanđelje da su proroci vaskrsli sa telom iz praha????
U taj stih nigde ne piše da su ustali u telo iz praha.Već su jednostavno izašli.
Dao si mi dokaz da su njihove duše ušli u sveti grad koji nije na zemlji već na nebu u duhovnom svetu.Znači nisu vaskrsli u materijalnom telu,niti su ostali na zemlji.

Ja tražim dokaz u Evanđelje gde Isus vaskrsao mrtva tela iz praha zemlje koji posle hodali na zemlji.

Udjose u jerusalim (sveti grad )
i pokazase se mnogima, pokazase se ljudima sta mislis kome su se pokazali andjelima?????
ustali su u telu a ne u duhu.
Gde piše da su ustali telom? Nećemo sada nagađati ili izmišljati.
I gde piše da su ušli u Jerusalim na zemlji? Jeli piše da su hodali u telu u gradu na zemlji.
Da jesu možda bi bilo napisano u grad ili Jerusalim a ne sveti grad.
U otkrovenju jasno piše da je sveti grad na nebu,koji tek treba da siđe na zemlju.
I zašto se ne bi pokazali mnogim anđelima u svetom gradu na nebu.

pa zasto njima da posvedoce kada ce se oni da zive na nebu jer su se oni uzneli sa Hristom kao trofej njegove pobede.
u starom zavetu imas nekoliko puta kada se on naziva svetim evo ti primer
Izaija 64,9 Opustješe sveti gradovi tvoji, Sion pustinja posta, i pustoš Jeruzalem.
samo da dodam imas bas u Mateju isto kada jerusalim kaze da je sveti Grad
Matej 4,5 Ðavao ga tada povede u Sveti grad, postavi ga na vrh Hrama
Tako da nema nagadjanja

Poslednja izmena:

Back