Zivot posle zivota?

Sto ti je covek? Tek sto su se registrovali, jehovini svedoci bi da odlucuju koga treba cenzurisati. Cobi, cova sa BG, nista drugo nam ne kazuje o ovoj predivnoj anegdoti dva budalasta blizanca. Koja pamet?:hahaha::lol::rotf:
Pa da ti je IQ veci od velicine graska onda ne bi tropao kako sam ja JS,inace idi na BG pa pogledaj na temi JS OD 47,48 strane a i ovde ko ih je najvise ribao.zato pokri se usima i cuti:hahaha:

Razgovor dviju nerodjenih beba u maminom stomaku

U stomaku jedne trudnice razgovaraju dvije bebe. Jedna od njih je vjernik, a druga nevjernik.

Pita nevjernicka beba: "Vjerujes li u zivot poslije rodjenja?"

Vjernicka beba odgovori: "Naravno! Svakom je jasno, da postoji zivot poslije rodjenja. Ovdje smo samo da bismo ojacali i bili spremni za ono sto nas ocekuje."

Beba nevjernik ce na to: "To je glupost. Ne postoji zivot poslije rodjenja. Kako bi izgledao zivot poslije rodjenja?"

Beba vjernik objasnjava: "Ne znam sve detalje, ali znam da tamo ima mnogo vise svjetla nego ovdje i moguce je da mozemo sami da jedemo i hodamo".

Beba nevjernik reaguje malo ljuto: "Kakva je to glupost. To je sasvim nemoguce. Da sami hodamo i jedemo? Kako to da funkcionise? To je smijesno."

Beba vjernik odgovara: "Ja vjerujem da je to moguce. Bice samo malo drugacije nego sad. To se moze zamisliti."

Beba nevjernik odgovara nesigurno: "Ali od tamo se jos niko nije vratio! Zivot prestaje sa rodjenjem i poslije toga nema vise nista!"

Beba vjernik ga prekide: "Ne, ne! Ne znam tacno kako ce izgledati nas zivot poslije rodjenja, ali je sigurno da cemo sresti nasu majku i da ce se ona brinuti o nama."

Beba nevjernik protestuje: "Glupost! Dosad nisam vidio nikakvu majku i zato ona i ne postoji!"

Beba vjernik odgovara: "Ne mogu da se slozim sa tim sto ti kazes. Ponekad, kad je sve mirno, mozes cuti kako majka pjeva i mozes osjetiti kako miluje nas svijet. Ja cvrsto vjerujem u to, da nas pravi zivot pocinje nakon rodjenja!"

What is pointe?

??? Sta je to "necim" i kakav je doprinos u pitanju?

I svako moze da postavi temu sistemom copy/paste. :rtfm:

Ako mozes, odgovori...ako ne, zaobidji...ne secam se da sam ja pokusao neku od tvojih tema da miniram glupim upadicama..
Vidi: ako se u nesto ne razumes, i neznas o cemu se prica, ti ajde,lepo , na neku temu koju razumes...
A nadji mi original ove teme , koju sam ja copy / paste...ni tebi ni nikome ne moram da se pravdam, cilj mi je saznati nesto , prosiriti vidike.
Da znam odgovore na ova pitanja, ne bi ih ni postavljao.Na kraju, nikome se posebno nisam obratio...zasto si se osetio pozvanim da palamudis o necemu sto ne poznajes?
Na kraju, neki od tvojih postova koje sam imao prilike procitati, lice najvise na copy/paste

Poslednja izmena:
Ako mozes, odgovori...ako ne, zaobidji...ne secam se da sam ja pokusao neku od tvojih tema da miniram glupim upadicama..
Vidi: ako se u nesto ne razumes, i neznas o cemu se prica, ti ajde,lepo , na neku temu koju razumes...
A nadji mi original ove teme , koju sam ja copy / paste...ni tebi ni nikome ne moram da se pravdam, cilj mi je saznati nesto , prosiriti vidike.
Da znam odgovore na ova pitanja, ne bi ih ni postavljao.Na kraju, nikome se posebno nisam obratio...zasto si se osetio pozvanim da palamudis o necemu sto ne poznajes?
Na kraju, neki od tvojih postova koje sam imao prilike procitati, lice najvise na copy/paste

на одличном си путу да затвориш тему...

A kako znas sta je laz, obmana i prevara? Ima vestih lazova, magova, obmaanitalja.:roll: Kako ih prepoznati?:worth:
jEDAN MOJ PRIJATELJ MI JE REKAO: AKO ZELIS DA RAZDVOJIS LAZ OD ISTINE, MORAS KORISTITI LOGIKU DA KAO MACEM SASECAS LAZ DOK NE OSTANE ISTINA!
(orry zbog vike...nije namerno-ostali utisci od utakmice!)
Istina je , obicno, zatrpana lazima...znaci logika, samosvest, razum i mnooogo ucenja.

Gde vidis logiku u prici o blizancima?
Pricu o blizancima (bebama u stomaku) pomatram kao analogiju ljudskog filozofiranja o zivotu posle zivota.Naime, kada raspravljamo na tu temu, ponasamo se poput beba u stomaku, pokusavamo da zakljucimo nesto o necemu sto je van nase moci poimanja, sa iskustvima koja imamo iz ovog okruzenja.
Pitam se, mozemo li samo filozofijom doci do odgovora na neka univerzalna pitanja, ili smo osudjeni na podeljenost misljenja "za" i "protiv", u zavisnosti od ateisticko/teistickog pristupa.
Da li je ljudski zivot jedan jedini ili postoji "nastavak price", pre svega zastupamo na osnovu svojih verskih ubedjenja ili ateistickog pristupa.Postoji li znanje ili mozda zbir znanja kojima se da nagovestiti postojanje drugacijeg oblika bivstvovanja?

Logiku ,u tom kontekstu, treba koristiti za odstranjivanje nepotrebnih izmisljenih i umisljenih izjava i tvrdnji.

Poslednja izmena:
Pricu o blizancima (bebama u stomaku) pomatram kao analogiju ljudskog filozofiranja o zivotu posle zivota.Naime, kada raspravljamo na tu temu, ponasamo se poput beba u stomaku, pokusavamo da zakljucimo nesto o necemu sto je van nase moci poimanja, sa iskustvima koja imamo iz ovog okruzenja.
Pitam se, mozemo li samo filozofijom doci do odgovora na neka univerzalna pitanja, ili smo osudjeni na podeljenost misljenja "za" i "protiv", u zavisnosti od ateisticko/teistickog pristupa.
Da li je ljudski zivot jedan jedini ili postoji "nastavak price", pre svega zastupamo na osnovu svojih verskih ubedjenja ili ateistickog pristupa.Postoji li znanje ili mozda zbir znanja kojima se da nagovestiti postojanje drugacijeg oblika bivstvovanja?

Logiku ,u tom kontekstu, treba koristiti za odstranjivanje nepotrebnih izmisljenih i umisljenih izjava i tvrdnji.

I kakve odgovore očekuješ?
Na jednoj strani će biti oni koji koriste zdrav razum i iskustvo koje kaže da život ima svoj početak i kraj, da je neponovljiv, da se može produžiti samo kroz NOVI ŽIVOT potomstva.
Na drugoj strani će se naći osobe nezadovoljne svojim sadašnjim životom sa pustom željom i nadom da će imati šansu za bolje bitisanje posle smrti.

I kakve odgovore očekuješ?
Na jednoj strani će biti oni koji koriste zdrav razum i iskustvo koje kaže da život ima svoj početak i kraj, da je neponovljiv, da se može produžiti samo kroz NOVI ŽIVOT potomstva.
Na drugoj strani će se naći osobe nezadovoljne svojim sadašnjim životom sa pustom željom i nadom da će imati šansu za bolje bitisanje posle smrti.

Ovo govori da je tvoje poznavanje pravolsavlja nikakvo .Sem malo komunisticke demamgogije nema nicega vise .Ali dobro, ti si ateista pa mora da si u pravu

Back