Zivot posle zivota?

Ateternum rece da ako zivis moralno da si na pravom tom putu spasenja

A sta ako zivis moralno 20 god a onda prestanes da zivis moralno?

Sam moralan zivot nece nikoga spasiti, jer se ne spasvamo moralnim zivotom, vec nam je spasenje dato kao dar bozji.
Kada prihvatimo taj dar, onda znaci da prihvatmo i boga, koji sada cini kroz nas da zivimo moralno.
To je duhovno iskustvo koje ne verujuci, nisu imali pa im se cini da nije istina.

Znaci, ne zivis moralno da bi se spasio, jer sam i ne mozes da zivis moralno u potpunosti, bez sile odzgo.
Vec zivis moralno jer si spasen, ne da bi se spasio.

Ateternum rece da ako zivis moralno da si na pravom tom putu spasenja
Pa moralnost je znak da si u zajednici sa bogom.
Ali ne put spasenja.
Vec znak da si spasen.
Isus kaze, po rodovima cete ih poznati.
Misli se na nacin zivota.
Postoje ljudi koji se drze nekih moralnih principa iz straha i slicn, ne zato sto su pokrenuti bogom.
Ali kada ih bolje upoznas, vidis da nije bog pokretac,
I onda se primenjuje ono:
Po rodovimal delima cete ih poznati.

Sada ne znaci da neko ko veruje, moze svako da ga iskoriscava ili tuce.
To nikako.

Moralno zivim ali ne prihvatam boga, nemoj to da povezujes, nema veze.....
Govorim o onome sto je po bibliji moralno.
A rekao sam ovako, nisi pazio:

Glasnik:
Znaci, ne zivis moralno da bi se spasio, jer sam i ne mozes da zivis moralno u potpunosti, bez sile odzgo.
Vec zivis moralno jer si spasen, ne da bi se spasio
[/QUOTE]

Mislim da ti imas drugaciju definiciju toga.
Ja to gledam sa biblijskog aspekta.
Moguce da mislis vise na dobar ne moralan.
Jer nemoguce je da covek bude moralan a da bude rob grehu.
Sada je pitanje sta je greh?
Ali da ne ulazim u greh, ako je covek od necega zavistan, vec nije moralan.
Ako ima neku gresnu slabost, vec nije moralan.Itd.
On je samo dobar.

Jovan 8,34Isus im odgovori: zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini grijeh rob grijehu.
Rimljanima 6,16Ne znate li da kome dajete sebe za sluge u poslušanje, sluge ste onoga koga slušate, ili grijeha za smrt, ili poslušanja za pravdu?
Rimljanima 6,19Kao čovjek govorim zbog vašega tijela, jer kao što dadoste udove svoje u službu nečistoći i bezakonju na bezakonje, tako sad dajite udove svoje u službu pravdi na posvećenje!

Pisao sam malopre o savesti.
Covek koji na primer nikada nije cuo za boga, a ziveo je po savesti, bice spasen.
Jer je savest u stvari bozji zakon u nasoj prirodi.
Tako, biti moralan na visem nivou je i bez boga moguce.
Ali nikako potpuno.
Potpuno je u onom smilsu u kojem razumes problematiku.
Koliko ti je dato toliko ce se traziti od tebe.

Moralno?
Ocigledno je tvoja definicija moralnosti drugacija:

Pa to......da se pomolim da mi omoguci kod Vesne :D

A kada pogledamo na smensim slikama sta si postavljao, vidimo da je vecinom sex u pitanju.

Ocigledno je tvoj pojam moralnnosti sasvim drugaciji.

Tako opet dolazimo na onu Hristovu, po rodovima ce te ih poznati.:cool:

Poslednja izmena:
E ovako. Covek je spoj tela i duha. Kada umremo nas duh prestaje da postoji trenutno, ali ce nas Gospod vaskrsnuti kasnije, nekoga na patnju i unistenje, nekoga na VECAN ZIVOT. Zavisi kako je ko ziveo.
Takav bog je sadista beskonacnog zla i ne treba mi...To vec nije bog, pravi bog ne kaznjava nikog u vecne muke i klanje da vecno gori ziv trpi tu bol zauvek, gori a ne sagori kakav bolesnik i psiho treba da budes za tako nesto...

Pakao ne postoji to je izmisljeno da se narod plasi do koske da bi mogli da naprave red i kontrolu...

Neka kosmicka pravda postoji i neka vrsta kazne ali nikako vecne i tako surovo bolesne...

Ako postoji iza nesto onda je covek i sve svesno na svetu neka vrsta zivotne energije koja kruzi dok telo materija ima svoj put i tako u beskraj ispunjavamo neku svrhu time koj mi ne mozemo ni da zamislimo kao sto pas ne moze da zamisli da postoje video igre i letece naprave koje je napravio covek...

Iz jednog zivota u drugi, iz jednog istorijskog doba na zemlji u drugi napred nazad dusa uci gresi napreduje, nazaduje, iz jednog univeruma u drugi, put je beskonacan, broj zivota infinity...

Poslednja izmena:
Takav bog je sadista beskonacnog zla i ne treba mi...To vecje nije bog, pravi bog ne kaznjava nikog u vecne muke i klanje da vecno gori ziv trpi tu bol zauvek, gori a ne sagori kakav bolesnik i psiho treba da budes za tako nesto...

Pakao ne postoji to je izmisljeno da se narod plasi do koske da bi mogli da naprave red...

Neka kosmicka pravda postoji i neka vrsta kazne ali nikako vecne i tako surovo bolesne...

Ako postoji iza nesto onda je covek icoveku sve svesno na svetu neka vrsta zivotne energije koja kruzi dok telo materija ima svoj put i tako u beskraj ispunjavamo neku svrhu time kojui ne mozemo ni da zamislimo kao sto pas ne moze da zamisli da postoje video igre i letece naprave koje je napravio covek...
Pa Bog i ne kaznjava a pakao ne postoji
sam biras da li hoces vecni zivot
ili unistenje
Bog nam je dao izbor

Matej 7

13 „Uđite na uska vrata. Jer širok je i prostran put koji vodi u uništenje i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.

Takav bog je sadista beskonacnog zla i ne treba mi...To vecje nije bog, pravi bog ne kaznjava nikog u vecne muke i klanje da vecno gori ziv trpi tu bol zauvek, gori a ne sagori kakav bolesnik i psiho treba da budes za tako nesto...

Pakao ne postoji to je izmisljeno da se narod plasi do koske da bi mogli da naprave red...

Ako postoji iza nesto onda je covek icoveku sve svesno na svetu neka vrsta zivotne energije koja kruzi dok telo materija ima svoj put i tako u beskraj ispunjavamo neku svrhu time kojui ne mozemo ni da zamislimo kao sto pas ne moze da zamisli da postoje video igre i letece naprave koje je napravio covek...
Problem je sto to neki misle da je pakao stvarno hriscansko ucenje, pa zbog toga odbacuju hriscanstvo u svakom smislu.

Covek koji na primer nikada nije cuo za boga, a ziveo je po savesti, bice spasen.
Ja bih ovo preimenovao "covek koji NE veruje u boga"
A kada pogledamo na smensim slikama sta si postavljao, vidimo da je vecinom sex u pitanju.
Sta si nasao smesne slike sa ovom temom da povezujes ?
Tamo je smeh u svakom obliku pa i sex, nema veze sa verom i religijom.

p.s. izvini sto izvlacim citate recenica iz tvojih postova. Ja to da bih se razumelo :)

Pa Bog i ne kaznjava a pakao ne postoji
sam biras da li hoces vecni zivot
ili unistenje
Bog nam je dao izbor

Matej 7

13 „Uđite na uska vrata. Jer širok je i prostran put koji vodi u uništenje i mnogo je onih koji njime idu.
14 A uska su vrata i tesan je put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.

Ko je lud da bira unistenje, cak je i materija neunistiva a tako i zivotna energija dusa...Nikakvog unistenja nema samo putovanje i razvijanje itd...

Kazna ako postoji nije vecna...

Bog koji unistava zivot i duse do totalnog nepostojanja a to nije moguce, je cak gori od onog boga koji vecno przi i osudjuje ljude na vecne muke, gotovo isti....

Ko je lud da bira unistenje, cak je i materija neunistiva a tako i zivotna energija dusa...Nikakvog unistenja nema samo putovanje i razvijanje itd...

Kazna ako postoji nije vecna...

Bog koji unistava zivot i duse do totalnog nepostojanja a to nije moguce, je cak gori od onog boga koji vecno przi i osudjuje ljude na vecne muke, gotovo isti....
Naravno da je moguce.
Ako Bog moze da stvori coveka, moze i da ga dematerijalizuje = unisti.

Kako pitas ko je lud da bira unistenje?
Pa vecina koja danas ide tim sirokim putem bezboznosti

Naravno da je moguce.
Ako Bog moze da stvori coveka, moze i da ga dematerijalizuje = unisti.

Kako pitas ko je lud da bira unistenje?
Pa vecina koja danas ide tim sirokim putem bezboznosti
Onda je bog zao...
Ijudi koji ne veruju u boga mogu da budu milion puta bolji od one pobozne pogotovu od vas js koji su ograniceni i gledaju u jedan smer bez ikakvog razmisljanja sta je levo i desno ali svaka cast izuzecima a gotovo ih nema....

Onda je bog zao...
Ijudi koji ne veruju u boga mogu da budu milion puta bolji od one pobozne pogotovu od vas js koji su ograniceni i gledaju u jedan smer bez ikakvog razmisljanja sta je levo i desno ali svaka cast izuzecima a gotovo ih nema....
Da Sotona je zao jer tera ljude u unistenje i navodi ih da cine greh i tako odvaja od Boga i spasenja.

A Bog JHVH je ljubav i zove ljude da idu tim uskim putem i dobij uvecni zivot
Za razliku od tih zavedenih ljudi koji idu tim sirokim putem propasti
Mi js razmisljamo svojom glavom i biramo taj Bozj iput zivota :)
dok zavedena vecina ne razmislja svojom glavom zato je i zavedena

Ja bih ovo preimenovao "covek koji NE veruje u boga"

Sta si nasao smesne slike sa ovom temom da povezujes ?
Tamo je smeh u svakom obliku pa i sex, nema veze sa verom i religijom.

p.s. izvini sto izvlacim citate recenica iz tvojih postova. Ja to da bih se razumelo :)
To tamo otkriva tvoj karakter.
Nije sano sneh, vec i izjave u toku diskusije.
Ima tamo na snehu jos druge stvari koje pokazuju tvoj karakter a i izvan toga ima. Ali namerno nisam hteo da ih navodim jer mi nije cilj da te napadnem i osudim.
Vec da pokazem da je tvoje shvatanje moralnosti drugacije.
Vidi se da je sve to prozete i pozitivnim uticajem savesti.
Ali moralnost je nesto mnogo vise.
Mozda bi smo mogli da kazeno da,si ti dobar covek.
Na osnovu onoga sto se vidi izmedju redova ovde.
Nisi ti neki veliki gresnik ili zao covek.
Ali opet za moralnost, treba jos mnogo.
Ali ti vidis sebe tako po tvojim merilima moralnosti.:cool:

Posten, cestit, vredan, ljubazan.....da ne nabrajam jos dobrih osobina jednog moralnog coveka.
A sta je prijatelju to "jos mnogo" za moralnost ?
Koje su to jos ili npr tvoja merila za moralnost :think:
Ja se nebih usudio da dajem ocenu o sebi.
To uvek moraju drugi da ucine.

Opisimo to sto hoces, jednom Hristovom izjavom:

Luka 6,31I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako.

Ili ova:

Rimljanima 13,10Ljubav ne čini zla bližnjemu; daklem je ljubav izvršenje zakona.

Potpuna moralnost ne moze da se sprovede bez ove ljubavi.
A ta ljubav dolazi samo odozgo.
Po prirodi mi nismo zli, imamo savest koja nas usmerava, ali skloni smo slabostima, grehu.,
Ljudi se kvare vremenom manje ili vise.
Ali karakter izgradjen po bozjem zakonu, moze samo ovom ljubavlju da se popravi ponovo ili dovede u sklad sa bozjim zakonom.
A ona dolazi samo odozgo.
I to je onda iskustvo vere.

Poslednja izmena:
Kako možemo prevazići ego i sujetu?

Tako što ćemo kroz duhovnu svetlost zaviriti u sebe i potražiti odgovore iznutra.
Koje odgovore tražimo?
Tražimo da odbacimo iluzije o tome ko verujemo da jesmo.
Kada se suocimo sa duhovnim stvarima i sretnemo sa Hristom, tada vidimo ko smo stvarno.

Isaija 64,6Ali svi bijasmo kao nečisto što, i sva naša pravda kao nečista haljina; zato opadosmo svi kao list, i bezakonja naša kao vjetar odnesoše nas.

Kada odbacimo te iluzije ostaje ono to stvarno jesmo.

Spoznaja nas oslobađa i uvodi nas u svet prave samospoznaje i covek onda shvata da je bez boga kao prljava haljina.
Tada se desava natrpirodna, duhovna promena u nasem zivotu i Hristos postaje :

Jeremija 33,16U te dane spašće se Juda, i Jerusalim će stajati bez straha, i zvaće se: Gospod pravda naša.

Otkrivenje 3,5Koji pobijedi on će se obući u haljine bijele, i neću izbrisati imena njegova iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred ocem svojijem i pred anđelima njegovima.

A svaka ljudska pravednost ce proci ovako:

Jakov 5,2Bogatstvo vaše istruhnu, i haljine vaše pojedoše moljci;

Ja se nebih usudio da dajem ocenu o sebi.
To uvek moraju drugi da ucine.

Opisimo to sto hoces, jednom Hristovom izjavom:

Luka 6,31I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako.

Ili ova:

Rimljanima 13,10Ljubav ne čini zla bližnjemu; daklem je ljubav izvršenje zakona.

Potpuna moralnost ne moze da se sprovede bez ove ljubavi.
A ta ljubav dolazi samo odozgo.
Po prirodi mi nismo zli, imamo savest koja nas usmerava, ali skloni smo slabostima, grehu.,
Ljudi se kvare vremenom manje ili vise.
Ali karakter izgradjen po bozjem zakonu, moze samo ovom ljubavlju da se popravi ponovo ili dovede u sklad sa bozjim zakonom.
A ona dolazi samo odozgo.
I to je onda iskustvo vere.
Obe ove hristove izjave su ok ali su ok i bez vere u boga :)

Back