dan555:
"Човек није настао од мајмуна "
Ovo je tačno, majmuni i čovek imaju istog pretka, samo su se majmuni ranije odvojili od te grane.
I čovek jeste nastao evolucijom.To nije pitanje vere već proverljivih dokaza.
Како није питање вере?Па онај који верује,не може да прихвати ту
теорију,јер је у супротности са Светим Писмом.
dan555:
Koje stoje na 4 slona....
Izvini Miki.
Ма нема везе,и ја сам се насмејао
dan555:
Ovo je pomalo off, ali da primetim ovo: otkuda Kainu žena?Pa zatim, u starom zavetu piše Oko za oko, zub za zub, a u novom Isus kaže Ko tebe kamenom ti njega hlebom.
Sve su to mnooogo stare stvari.Za nelogičnosti u Bibliji postoji i naziv (zaboravio sam kako glasi) i pošto vekovima nije nađen odgovor na njih teolozi su digli ruke od pokušaja da ih objasne i jednostavno ih prihvataju takve kakvi su.
Biblija dakle zaista ima nelogičnosti, dakle nije baš racionalna.
Толики познавалац Библије нисам

Овако стоји:
16.И оде Каин испред Господа,и насели се у земљу Наид,источно од Едема.17И позна Каин жену своју,а она затрудне и роди Еноха.И сазида град и прозва га по имену сина свога Енох.
Значи,по овоме као да је било још људио на земљи осим Адама,Еве и Каина.Сад кућа ми је пуна светоотачке литературе,тако да се надам да ћу тамо наћи одговор
ender71:
Jos nisam naisao na podatak kako religija izlazi na kraj sa cinjenicom da nas od simpanzi odvaja samo 0,4 posto razlike u genetskom kodu.
Свако је биће Божије створење...Можда је Бог хтео да личимо једни на друге?То ми не можемо знати.
ender71:
A slonovi na kornjaci, a kornjaca se zove A`tuin.
I ja se izvinjavam Miki, ovo je samo sala.
Опет понављам не љутим се
ender71:
Pa kao vernik i ne bi trebalo da se slazes Miki, za to smo ovde da suprotstavimo argumente i naucimo nesto medjusobno.
Ili da parafraziram Voltera "mogu se ne slagati ni sa jednom tvojom reci, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da ih kazes".
Потпуно тачно.Свако има своје мишљење

И нико неће да се убеђује,већ само износи свој став.Јако ми је драго да на овом форуму постоје људи који су спремни да изнесу свој,а и да чују туђи

Уосталом,шта код ми овде причали,једно је сигурно:после смрти знаћемо шта је истина
ender71:
Pa sa moje tacke gledista Biblija je samo zbir mitova i legendi (od kojih su neki mnogo stariji od hriscanstva) uz dodatak nesto istorijskih cinjenica.
Kada smo vec kod toga znas li kako je i kada nastala Biblija, mislim kao knjiga u ovom obliku u kojem stigla do Gutenberga, pa do nas danas ?
Имам текст,требо би да га прекуцам.Писао је Свети Владика Николај Велимировић.
pikax:
Je l' verujete u teoriju evolucije ( Darvin) ?
Хахахахаха

))))) Иначе,кад смо код Дарвина,и он је био верник,и пред крај живота је схватио шта је учинио кад је написао ту
теорију 
То се види у писмима које је писао једном свом пријатељу.Дакле ни сам Дарвин није веровао у то

Иначе,некад,док нисам чито ово,бавио сам се свим тим,и сећам се да је била нека ујдурма око фамозне "недостајуће карике",кад је неки енглески лорд потурио лажњак.Да ли је та карика икад нађена?(ово је оф топик,ал ме интресује

)
ender71:
Miki tvoje je pravo da budes vernik, i tu niko ne sme da ti prigovori.
Ali nemoj zbog toga da budes slep za cinjenice, kod pravog vernika ima mesta i za evoluciju i za kreacionizam.
Fanatizam koji sa sobom moze da donesu religija i politicke ideologije je veoma, veoma opasan.
Video sam porodice koje su zbog dogmaticnog odnosa prema veri bukvalno rasturene.
Sto se mene tice ja znam zasto ne verujem, jer mi religijska objasnjenja jednostavno nisu dovoljna, suvise su ogranicena.
Ali to ne znaci da cu mojoj deci braniti da budu vernici, ako im odgovara neka ih dog kod su dobri ljudi, no treba da se upoznaju sa svim mogucnostima pa onda da izaberu.
Па наравно да има места,у форми идеје

Фанатизам?Свакако,ни ја нећу своје дете терати да буде верник,ако то неће,али моја је дужност да му покажем пут спасења,ако га већ не нађе само.А многи га наћу сами.ОК,ако ти није довољно нико ти не брани да тражиш шта те испуњује

Ја верујем,зато што једноставно осетим,сваким делићем себе,да је то истина.
pikax:
Cekaj, je l' to kompliment ?
Шта је ово мување

Шалим се
dan555:
Uzmi flat, ima baš povoljnih.
Да ја идем преко необеа,590 месечно,и стварно је добро
Него ја видим да сам се расписао,и то много,тако да ајде сви у кафану,да вас частим,шта ко пије