Život posle smrti ??

Ma ako poludis, onda ce ti zivot proci u veselju :-)

Sve je to u velikoj meri stvar licnog stava,
ja nisam vernik, ali samoubistvo.........ne mogu da zamislim situaciju koja bi me naterala na to.
Pa cak ni smrtonosne bolesti sa bolnim krajem, ono eutanazija.

Ima isuvise dobrih knjiga koje jos nisam procitao :-)

Мислим да сам испао из расправе.Кулиража,извини,али не могу ти одговорити,јер ако би теби одговорио,морао бих одговорити на још 30-так постова :( :( :(

Размисли мало о овом првом.Нпр,ти и особа коју волиш налазите се на ивици неког одрона.Ако обоје останете ту,падате.Нагон за самоодржањем каже:"Гурни!"!Али ти можеш да изабереш,да ти скочиш,а особа коју волиш да остане жива.Ту је разлика.У избору.Ти можеш да изабереш да ли ћеш послушати тај нагон.

Miki, to je razlika između nas i životinja.
Zato u razvijenom delu sveta vlada bela kuga, ljudi biraju sebe i hedonizam a ne osnovne nagone.
Ali i neke životinje se bukvalno žrtvuju zarad potomstva.To je imperativ svekolikog živog sveta.

Oximoron:
Zenu.Ukoliko dete umre sa zenom cu ga lakshe oplakati,a posle mogu da imam josh jedno...
Mislim da se tvoja žena ne bi složila sa ovim.Racio nije primaran u ovakvim odlukama, već emocije.

p.s. Šta ovo bi?
"Žao nam je. Administrator je odredio da korisnici mogu poslati samo jednu poruku na svakih 15 sekundi."

dan555:
Mislim da se tvoja žena ne bi složila sa ovim.Racio nije primaran u ovakvim odlukama, već emocije.

p.s. Šta ovo bi?
"Žao nam je. Administrator je odredio da korisnici mogu poslati samo jednu poruku na svakih 15 sekundi."
Znam da se ne bi slozhila,ali pitanje je bilo shta bix ja uradio a ne shta bi ona :D
Ovo si dobio verovatno jer si koristio operu ili firefox pa poqshao da postavish post na 2 razlichita podforuma u manje od 15 sekundi...dakle poruke mogu da se shalju u vremenskom razmaku od 15 sekundi najmanje...

U situacijama zivot- smrt kao sto je ta koju sam naveo ne odlucuju ni racio, ni emocije vec primarni nagoni.
I zato bi svako, ali bas svako spasao dete jer iza nas imamo 2 miliona godina usadjivanja instinkta da se mladunci moraju zastiti po svaku cenu, jer znace opstanak vrste.

Mi u stvari nismo svesni koliko je jos uvek i u normalnom zivotu veliki deo naseg ponasanja i razmisljanja uslovljen nagonima koji poticu od pecinskih ljudi i jos mnogo pre toga.
Nekoliko hiljada godina civilizacije ne moze izbrisati milione godina evolucije.

ender71:
U situacijama zivot- smrt kao sto je ta koju sam naveo ne odlucuju ni racio, ni emocije vec primarni nagoni.
I zato bi svako, ali bas svako spasao dete jer iza nas imamo 2 miliona godina usadjivanja instinkta da se mladunci moraju zastiti po svaku cenu, jer znace opstanak vrste.
Ja retzimo ne bix...shtitjenje mladunaca...ako sachuvam zhenu mogu imati josh x detze...a ovako mi je ostalo samo ovo 1...

Da, ako bi imao vremena da mislis o tome, kao recimo kada bi porodjaj ugrozio zivot zene pa se tu donosi izbor.
Kada odlucuju trenuci tada se ispoljavaju primarni nagoni, i tu bi svako spasao dete, to ti garantujem.
Mozda je meni lakse da se uzivim u situaciju, posto imam decu.
Primarni nagoni jesu orudje evolucije, a sa stanovista evolucije zena je prenela svoj genetski kod i stoga manje vazna.

Miki 13991:
Размисли мало о овом првом.Нпр,ти и особа коју волиш налазите се на ивици неког одрона.Ако обоје останете ту,падате.Нагон за самоодржањем каже:"Гурни!"!Али ти можеш да изабереш,да ти скочиш,а особа коју волиш да остане жива.Ту је разлика.У избору.Ти можеш да изабереш да ли ћеш послушати тај нагон.
U nasoj prirodi je da ih slusamo...bez pogovora...:D
Situacija je nerealna....Ja bih spasavala oboje, barem pokusala da spasim..

OK ja tvrdim da covek nije mnogo daleko odmakao od svojih zivotinjskih predaka.
U formi jeste, ali u sustini nije.

Jedino sto nas razlikuje jeste inteligencija, i to ne sama inteligencija kao takva vec samo njen nivo.

Navedite sve sto mislite da definitivno odvaja coveka od zivotinja pa da popricamo o tome.

Back