Ne znam za ljude, ali da pokazuje auru i oko odsecenog dela neke biljke, to je tacno.
Ne znam za koji period to traje, ali na sveze odsecenim delovima, Kirlijanova fotografija pokazuje ceo deo.(celo telo).
Nije tačno.
Radio sam to dosta puta i uverio sam se.
Ako postaviš list neke biljke na ploču, daće otisak.
Ako ga odsešeš i odmah potom odsešenog postaviš daće sasvim drugačiji otisak. To je ono što vredi ispitivati.
Ako postaviš dva živa lista, daće "živ" otisak.
Ako jedan odsečeš i baciš, a na ploći ostane samo patrljak njegove stabljike, neće dati otisak, ako prethodno otkloniš efekat perzistencije koji je već zavarao mnoge Kirlijanovce.
Sto se tice ozbiljne nauke:
ona takodje tvrdi i da je moguce da zivot nastane sam od sebe.
Trebalo bi da se to i dokaze u laboratoriji.
Medjutim, oni samo dobiju neke aminokiseline, poneki protein i........tu prestaje svaka dalja akcija.
Kao,..... jos preostaje samo "mali' korak do nastanka jednocelijskog zivog bica.
Pa... sto ne koraknu taj "mali" korak?
Niko zivi to ni ne pokusava.
Zato sto svi znaju da je to nemoguce.
Ovo o cemu mi pricamo je mnogo vise nauka od teorije o evoluciji i spontanom nastanku zivota.
Klasična nauka je uvek imala svoje domete i ograničenja. Bez njih jednostavno ne bi bila to što jeste. Učinila je veoma mnogo do sada i postoje dobre šanse da tako i nastavi, ako kao i do sad bude bila u stanju da ih pomera. Bez njih jednostavno ne može. dobri su razlozi za to.
Nemam neki poseban problem sa njom.