Život pisan srcem

Uspi u mene noć,
svih drugih boja vec ima
Nedostajala je samo noćno crna.
Sjajem meseca i zvezda
prošaraj ,razgali,osvetli...put..
Otvori ram da u njega stane
slika u dvoje...
Tog trena će srce u tami u mraku
razliti sve ostale boje.

Zar Ptica

edit by Nina

Poslednja izmena od moderatora:
" Lutamo svetom kao stranci.
Svakoga dana krecemo se medju drugim ljudima,ucestvujemo u njihovim igrama i nadanjima.Delimo iste strahove i ocekivanja…
A opet svako je sam za sebe,usamljeno ostrvo u okeanu bezdusnosti.
Kada se svetla pogase i publika razidje,ostajemo sami na sceni tihi i pokunjeni,uplaseni tamom i hladnocom koja iznenada nastupi oko nas.
Samoca.
I zudnja da se svoje bivstvovanje podeli sa nekim.
A to je ono najteze u citavom zivotu.
Pustiti drugoga u svoj zivot,razgolititi se potpuno i tako pobediti samocu…
I pre svega toga,strah.
Strah od predavanja drugome svega onog sto jesmo,strah da neko nece vrednovati taj iskreni poklon,da nece razumeti nase zelje.
I zivot prolazi na tankoj zici izmedju samoce i zelje da se dan podeli sa nekim posebnim.
Jedino je ljubav carobni sastojak koji moze da spoji nespojivo,utuli strah i nepoverenje,raspali hrabrost i prkos svemu sto zivot nosi…
A taj caroban sastojak je ono sto se pronalazi teze od najredjih dijamanata,to je tajna koju je teze dokuciti i od dubina svemira,vecitih zakonitosti prirode ili cak smisla samog zivota.
I bas zato treba je traziti."
Da se pokaje ruka koja me je iscupala iz zagrljaja Tuge,

da se vratim u svoje carstvo.

Da placem,da osvezim morsku boju u ocima,

da osecam,

da zivim kroz rec,treptaj i melodiju...

Nije da nisam

I to nekada

Znala.
user1000_1145011677.jpg

Naslov: Re: Nemam vise vremena... Pon Feb 21 2011, 17:14
Sad krvari željna a ne ispunjena, ne mogu da te ljubim ovako ranjena.

Pusti
me...daj mi malo prostora i vremena.Ponekada sam i sama sebi
strana.Pusti me...ne trazi od mene da te ljubim ovako ranjena..Jer to ne
bi bila ljubav iskrena.To bi bila samo uteha koju bi u tebi
trazila.Sada sam samo lice bez imena,igra bez plamena,oznaka.Prah na
zgaristu jedne etape zivota.Da li ti tako nesto uopste
treba?Razmisli,odluci u meni jos tinja negde daleko,duboko osmeh koji
nije sahranjen,nije ubijen.Sacuvan,samo treba da je otkriven.Imaj
strpljenja...ili pusti me.Da nastavim tamo gde sam stala,hodajuci po
staklu onako krvavih tabana.Izgubljenog lica bez imena.I ne shvataj ovo
kao poziv za ljubav,jer ja vise nista ne pozivam,nista ne dajem...samo
uzimama.Hodam po staklu nagrdjena i mislim da u mome srcu vise nema
mesta lepim recima.Moj vostani ponos,i jalova snaga mi kazu da nade vise
nema.
Beskraj

185876_1743468780935_1065202041_1922279_5426855_n.jpg

Kada bi srce imalo ono što voli, duša što je raduje, usne kog žele da ljube, ruk...e kog žele da miluju, noge kud vole da putuju, život bi bio najljepša pjesma. Ali i najljepše pjesme imaju kraj. I obično nisu duge. Međutim, ako zaista vrijede dugo opstaju i pamte se...:heart:

ja sam
po krugovima vode hodao
i zrna srece sebi trazi
a vidio sam samo maglu u ocima
svako jutro novi strah
svako jutro nova laz
a u srcu pustinja

ljubav na bijelim krilima ce doci
i okajati nase grijehe sve
i povesti u zemlju
sunca i zlatnih jabuka
daj mi ruku milosti
budi ista kao mi
i od zla nas izbavi

ako vjerujes u snove zagrli me nocas ti
zagrli me moja draga
jer zivot prolazi
sad je cas
svega ce biti na svijetu samo nece biti nas

osjecam
tvoje nas oci sada gledaju
i ljubav cista kao majka
u nasa
mlada srca
vratit ce sjenke radosti
daj mi ruku ljubavi
budi ista kao mi
i od zla nas izbavi

DAJ NAM SUNCA
DODJI I DAJ NAM SUNCA, DAJ

DA NAM SUNCE VJECNO SJA

LET THE SUN SHINE IN
iz filma KOSA

Poslednja izmena:
A ti znaš da je otac zemaljski napasnik i da on spaja nespojivo, slaže nesloživo. Ja ipak ovako mislim: ima svrhe podnositi nepodnošljivo, jer vodi oslobađanju; misliti nezamislivo, jer u tome je nada; izvoditi neizvodivo, jer znači rađanje; kidati neraskidivo, jer to je udaljavanje; sagledavati nesagledivo, jer to je smirenje.

Inspiracija nikad ne dolazi sama od sebe. Ona jeste u nama, ali je sami ne možemo pokrenuti. Kao što jedan kamen ne može upaliti vatru dok ga drugim kamenom ne udarimo, tako i inspiracija neće doći dok nam neko drugi ne pomogne da tu varnicu stvorimo.

Jer, ma koliko to čudno zvučalo, ljubav se uvek može uporediti sa mačem sa dve oštrice. Prva oštrica, udaljenija, poput Eskalibura prividno budi najčistija osećanja, preplavljujući telo nekom začaranom energijom. Blagotvornom. Snažnom. Okrepljujućom. Ona je ta koja naše ciljeve načini ostvarljivim. Drugu oštricu ne vidimo. Ona jeste bliža, samo, od uprtih pogleda ka prvoj, mi se ne osvrćemo. Vidici su nam suženi. Tupi. Neretko, poneseni zaslepljenošću, ne upotrebljavamo svest, zdrav razum, pa tako nesvesni sami sebi nabijamo vrh oštrice u srce. Nakon toga, postajemo slabi, krhki, ranjivi… Tu ranjivost, taj neuspeh, ispoljavamo pogrešno. Kroz ljutnju. Bes. Trudimo se da prikrijemo stvarno stanje, sve više upadajući u vrtlog izgubljenosti, jer nas rđa i bezljubavna hladnoća oštrice sve više prlja Ipak, lek postoji. Ali se pametni leče. Oni drugi nastavljajući sa povređivanjem, ne primećuju da lek postoji u isto tako naoštrenom maču. Samo treba usmeriti pažnju na prvu oštricu. Tu se zapravo krije eliksir izlečenja. Ne u oštrici.Već u iskustvu. Svakom se dogodi.

Nekad nismo srećni, nismo ni tužni. Ravnodušni smo. Igramo se na klackalici tuge i sreće. Onda tuga prevagne, a mi, depresivni, sanjamo o sreći kao spasenju. Posle, kad tuga nestane, zaista postajemo srećniji, ne razmišljajući da je to samo zato sto vise nismo tužni. A zar na početku nismo bili u boljoj poziciji?

Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvezda u nekoj drugoj galaksiji, ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osetili njen savršeni miris.

Ima onih koji daju nepobitne dokaze da mozak i srce ne mogu zajedno. Kod zaljubljenog čoveka, razum je isključen, vođen emocijama, on pravi najveće gluposti, neretko gine, samo da bi osetio malo parčence ljubavi, možda samo naznaku. Ništa više.
Sa druge strane, razuman čovek ne dozvoljava srcu da prevagne, već umno korača kroz život. Odmereno, pažljivo, naposletku, postane bogat i uspešan. Obično doživi duboku starost. Nije li onda bolje biti pametan i oslanjati se samo na mozak? Nije.
Ja, opet, ne vidim ništa pametnije nego isključiti mozak i prepustiti se emocijama.

I dok je tako sedeo u sobi, trudeći se da tuga što pre prođe, bio je sve tužniji. Onomad, kada je bio srećan, a sam, sreća se nije množila, nego delila. Neverovatno, koliko su jednostavna pravila prirode. Ako tugu podelimo sa nekim, smanjiće se, ako sreću delimo, udvostručiće se. A opet, mi ljudi, često uvek postupimo suprotno.

Ljubav je nedorečena, uvek drugačija i nedefinisana. Ako bi neko uspešno definisao ljubav, pronašao neku opštu formulu i podelio je sa nama, pitanje je koliko bi onda život uopšte imao smisla. Mnoge knjige, pesme i umetnička dela su nastali iz ljubavi. Plašim se da će pisci, ukoliko neko sutra objavi definiciju ljubavi, ostati bez posla, jer koja je svrha pisati o njoj ako svi znaju šta je.

I onda si se pojavio Ti.
Kao u magnovenju tražila sam nečije ruke, zagrljaj siguran i topao
u kome ću se lečiti i zaboraviti da nisam prepoznala Život,
misleći da je pravedan....Slutnje moje obistinile se onog
časa kad sam htela da se ljubimo a Ti govorio kako nije
vreme.
Osećam se pogubno jer sam se kao lancima vezala za Tebe,
za svaku Tvoju reč, postupak, obećanje....Sad sam smešna
u Tvojm očima, znam...Ti, koji si navikao da iz srca u
srce prelećeš, da se u tudjim gnezdima osećaš dobro...
Ne osudjujem Te; naprotiv - zahvalna sam Ti što ću
osvešćena sasvim nastaviti svojim perivojima nadanja
i svedočiti svima koje budem sretala po kolodvorima
sa kupljenom kartom u jednom pravcu, ono što ja
tek sada shvatih za istinu

" Život ima dva dana
Jedan za tebe
Jedan protiv tebe "

Eliza B.

attachment.php

Ne dozvoli da tuđi duh ovlada tobom. Budi svoj, uvek slobodni elektron koji se kreće, radi i misli. Onda će tvoja glava uvek biti tvoja, a tvoj pogled samo tvoj. Ne možeš nikad tuđim očima videti ono što vidiš svojim, i ne može tuđe srce osetiti ljubav onako kako to može tvoje.

Dok stojim na kiši pod ovom starom krošnjom
mislima se tužnim i srećnim jednako radujem
snivam,
prisećam se ,
želim
i znam uspomena nema kraj ..
jer ...nas će grane ovog drveta uramiti
da ostanemo uvek tu ispod
zaštitiće nas
hladom podariti
od kiše sačuvati.
Od bola odvojiti
od tuge rastaviti
One će za nas istina biti
one će nam sećanja potkrepiti
one će nas obelodaniti
samo nas nikad neće razdvojiti.

Zar Ptica

edit by Nina

Tako mi dođeš.
Kad sve stane i vreo vazduh počne da me guši
Eto te
S nekog mora mi duneš
i ja prodišem
Uvučeš mi se u kovrdže
i raščupaš me svu
Protutnjaš mi između prstiju
i zasviraš neku dobru stranu
iz osamdesetih
Ubrzaš mi korak
i počnem da poskakujem po tlu
mučim se da ostanem tu, na zemlji
Ti dižeš čestice u meni
ti me čistiš, ti me prljaš
ti čupaš moje sate kao stabla iz korena
tebi da pripadnu
Ti me vrtiš kao vetrenjaču
ne mogu se zaustaviti
sve i da hoću...

edit by Nina
autor teksta SaMar

Protkala sam sve
one lepe uspomene
nitima sećanja
okupanim mesečevom
senkom.
Upakovala u peščanik
vremena svu lepotu
naših dana.
Kad mi zatrebaš,
samo okrenem sat...
Cure sećanja,zrno
po zrno u svoj lepoti.
Šušte reči tvog
zvonkog glasa.
Mali penušavi oblaci
liju plavet tvog oka.
A ja, iz sećanja čupam
tvoj pogled,
u dugu bojim tvoj lik.
Protrčim kroz uspomene,
pa onda sanjam do beskraja...

edit by Nina

autor Strelica

Ponekad mi se ucini da mi beze pod nogama putevi i daljine.
I kadgod mi se dogodi da dospem u daleko i stanem nasred njega i mislim.. konacno.. evo me.
ako podignem oci vidim da svako najdalje ima svoje jos dalje.Mozda je to i sreca.
Mozda imam u sebi nesto duze od krajeva.Mozda imam u sebi toliko mnogo sveta.. da se nikada..
nigde.. nece moci zavrsiti.Nije rec o zivotu.. nego o njegovom dejstvu. Jer neke stvari se ne mogu saznati samo ocima.
Postoje u meni mnoga.. neverovatna cula. Cula vode i vazduha.. metala.. ikre.l. semenja.Oni koji me srecu.. misle da ja to putujem.A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda.

Back