ŽIVOT NAKON SMRTI: Znanstvenici pronašli dokaze da ljudska svijest nadilazi grob !

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Kada tijelo umre, ljudska svijest i dalje živi.

To je zaključak kojeg je donio Roger Penrose, vrlo ugledni engleski fizičar, matematičar i filozof, piše Express.

Penrose kaže da se njegova teorija temelji na znanstvenim dokazima. Kaže kako je zajedno sa svojim timom pronašao dokaze da proteinske mikrocjevčice (mikrotubuli) – strukturna komponenta ljudskih stanica – nosi kvantne podatke pohranjene na subatomskom nivou“, misleći na ljudsku svijest.

„Ako osoba privremeno umre, ta se kvantna informacija otpušta iz mikrocjevčica u svemir. No, ako oživi, kvantne informacije se kanaliziraju natrag u mikrocjevčice, i to je ono kada se pojavi svjetlo u iskustvu bliske smrti“, objasnio je Penrose.

Teorija britanskog znanstvenika slaže se s otkrićem poznatog Instituta Max Planck za fiziku u Munichu, koje tvrdi da je „fizički svemir u kojem živimo samo naša percepcija, a nakon što naše tijelo umre, izvan njega postoji beskonačnost.“

Dr. Hans-Peter Durr, bivši ravnatelj Instituta, još je objasnio: „Ono što smatramo ovdje i sada, ovaj svijet, zapravo je samo materijalni nivo koji nam je razumljiv. Izvan toga postoji beskonačna stvarnost koja je mnogo veća.“

http://www.novizivot.net/2016/11/29/ljudska-svijest-nadilazi-grob/

nema pojma. kvantna terminologija je mutna.

ljudska sest je utemeljena na večnoj pamjati. večna pamjat je memorija univerzuma. ona sve pamti.

naprimer. okreneš teleskop prema zvezdi udaljenoj 4 svetlosne godine. i videćeš njeno stanje od pre 4000 hiljade godina!!! dok je na njoj sadašnjost. tako, oko jednog tela, njegova istorija distribuirana u prostoru oko njega sve do ruba onoga što zovemo univerzumom.

da postoji večna pamjat je skoro pre milenijum dokazao genije zvan toma akvinski, slikovito, na primeru devojke koja je izgunila nevinost pa otišla kod Boga da jo vrati himen. Bog ispuni želju razdevici i ona posta nanovo djevojka. tada toma primeti: "dobro, Gospod djevojci vratio himen.... a može li Bog učiniti da se čin gubitka nevinosti nikada nije desio:think:???".
NE MOŽE.
većnaja pamjat ili vaki-um su memorija ovoga sveta. u biti to je sama kauzalnost. prethodno dogadjanje na kome je ustrojeno sadšnje stanje.
ko ne razume može i slikvito: duvajte ga botovi. promašili ste vasceli život.

zato sto je za svest neophodan mozak
de, objasni zašto je svesti potreban mozak.

Poslednja izmena:
Sledeci evolutivni skok je vestacka inteligencija i svest.
Naredni skok je vestacki razum.
I tu se uloga coveka na planeti zavrsava.
To je odgovor na majku svih pitanja: ZASTO POSTOJIMO?
ispraznim ljudima se završio jer vlastiti život vezuju za promašene ideje. nema veštačkog razuma. svaki je prirodan i utemeljen u beskonačnosti tj. Bogu. svaki drugi je štela ili naklapanje zapadne "misli".

ispraznim ljudima se završio jer vlastiti život vezuju za promašene ideje. nema veštačkog razuma. svaki je prirodan i utemeljen u beskonačnosti tj. Bogu. svaki drugi je štela ili naklapanje zapadne "misli".

Jesi li nekada igrao sah sa kompjuterom?

Ja jesam i tada sam shvatio da se covecanstvu blizi kraj....

Da je masina mnogo inteligentnija, brza, kvaliutetnija od nas smrtnika...

Ne treba mnogo pa da masina POSTANE SVESNA SAMA SEBE.

I to ce biti nas kraj....

zato sto su osecanja reakcije u mozgu
nisi mako od prethodnog.nisi dokazao da osećanja i svest ne mogu bez mozga.
quote_icon.png
Original postavio sasasta
zato sto je za svest neophodan mozak

- - - - - - - - - -

Ja jesam i tada sam shvatio da se covecanstvu blizi kraj..
..

bliži se kraj gluposti. a pamet je ustanovljena na svoj istoriji svojoj. pamet, istinit odgovor , nema kraja ni u prosšlom ni u budućem.

kraj ovoga je pocetak novoga. večno panta rei. besmrtan si dakle.

ali nije svejedno kuda ćeš. u raj ili pakao. izbor zavisi od toga kako živiš i u šta veruješ. te da li se Bogu moliš.sam si sebi sudija.

sah je ubacivanje poteza i program u smislu - ako ovo onda ovo

misao je malo kompleksnija

ako vestacka inteligencija nauci da povezuje informacije moze biti opasno

jer je pored toga potreban i interes ali i zelja da nesto uradi

koji bi cilj mogao imati komp

- - - - - - - - - -

posto misao stvaraju hemijsko-elektricne reakcije u mozgu

mozak je neophodan

sah je ubacivanje poteza i program u smislu - ako ovo onda ovo

misao je malo kompleksnija

ako vestacka inteligencija nauci da povezuje informacije moze biti opasno

jer je pored toga potreban i interes ali i zelja da nesto uradi

koji bi cilj mogao imati komp

- - - - - - - - - -

posto misao stvaraju hemijsko-elektricne reakcije u mozgu

mozak je neophodan

Ti treba da vidis kako kompjuter, kada je situacija na sahovskoj tabli komplikovana, RAZMISLJA i bira najbolji potez koji ce povici!

Danas vise svetski prvak u sahu ne moze da parira kompjuteru.

Uskoro ce kompjuteri znati SVE, mnogo vise od nas...

I vuci ce, kao u sahu, najbolje poteze...

Iskreno, mislim da je smrt mnogo jednostavniji proces od onoga sto naucnici pokusavaju da dokazu. Jednostavno - kraj. San bez snova. Isto kao sto tvoje telo fizicki nestane, to jest, satruli tako nestane i tvoja svest samo mnogo brze.

Ima istine i ovo je jednostavan ali dobar primer dokle se stiglo sa vestackom inteligencijom. A nije ni potrebno reci da danas postoje neuporedivo inteligentnije masine od kompjutera koji igra sah.
Ipak mislim da ce covek jos prilicno dugo moci da drzi pod kontrolom iz pomalno banalnog ali prostog razloga sto kao sto covek samo kratak i ogranicen vremenski period moze da funkcionise bez napajanja, to jest, hrane i vode, tako i masina ne moze bez svog napajanja. Dokle god je covek u stanju da kontrolise napajanje masine nema bojazni da kompjuter moze da ga nadjaca u bilo kom smislu. Veci problem je sto je covecanstvo postalo previse zavisno od masina i komjutera.

Iskreno, mislim da je smrt mnogo jednostavniji proces od onoga sto naucnici pokusavaju da dokazu. Jednostavno - kraj. San bez snova. Isto kao sto tvoje telo fizicki nestane, to jest, satruli tako nestane i tvoja svest samo mnogo brze.

Ima istine i ovo je jednostavan ali dobar primer dokle se stiglo sa vestackom inteligencijom. A nije ni potrebno reci da danas postoje neuporedivo inteligentnije masine od kompjutera koji igra sah.
Ipak mislim da ce covek jos prilicno dugo moci da drzi pod kontrolom iz pomalno banalnog ali prostog razloga sto kao sto covek samo kratak i ogranicen vremenski period moze da funkcionise bez napajanja, to jest, hrane i vode, tako i masina ne moze bez svog napajanja. Dokle god je covek u stanju da kontrolise napajanje masine nema bojazni da kompjuter moze da ga nadjaca u bilo kom smislu. Veci problem je sto je covecanstvo postalo previse zavisno od masina i komjutera.

To isto mi je jednom rekao jedan prijatelj: Ëbo ti njegä, samo ga iskljucis iz struje i gotovo!"

Ali, zaboravljamo da ce on ZNATI svoje slabe tacke i zastititi ce ih na neki nacin tako da mi necemo moci ili necemo hteti da ga iskuljucimo iz struje....naci ce on kako to da izvede posto ce znati SVE....

To isto mi je jednom rekao jedan prijatelj: Ëbo ti njegä, samo ga iskljucis iz struje i gotovo!"

Ali, zaboravljamo da ce on ZNATI svoje slabe tacke i zastititi ce ih na neki nacin tako da mi necemo moci ili necemo hteti da ga iskuljucimo iz struje....naci ce on kako to da izvede posto ce znati SVE....

Tvoj prijatelj je izgleda neki jednostavan a praktican covek kao ja :)
Cela ta prica zvuci realno jer, uzmimo coveka kao primer, koliko vremena je bilo potrebno da se stvori covekova svest. Evolucija, razvitak, fizicke i mentalne promene i to sve samo od sebe. Vekovi i vekovi... a masina ima veliku pomoc coveka u razvitku svoje, vestacke inteligencije. Covek koristi svo svoje znanje i mogucnosti da razvije nesto jos inteligentnije od sebe.

zato sto su osecanja reakcije u mozgu

- - - - - - - - - -

slucajno

i bez smisla

Како празно и глупо гледање. Све је случајно и спонтано. Е па нема ништа случајно. Нас је створила ова планета јер смо јој потребни колико и микроорганизми и бактерије у нашем телу. Читава наша планета је једно велико живо биће које ствара друге организме.

Како празно и глупо гледање. Све је случајно и спонтано. Е па нема ништа случајно. Нас је створила ова планета јер смо јој потребни колико и микроорганизми и бактерије у нашем телу. Читава наша планета је једно велико живо биће које ствара друге организме.

istinito pre svega

jesu bajke lepse

i ja volim lepu bajku

a mi smo potrebni zemlji koliko i marsu ili jupiteru neke zivuljke

Nisu izneseni nikakvi pravi dokazi. Mislim, saqmo pogledaj izvor, iz kog iznosis zute senzacionalisticke tabloidne click bait naslove i gluposti - "novi zivot tacka net", slicno kao i novi svjetski poredak tacka hr".

Aman, nemojte puniti bre pdf nauka, teorijama zavera, pseudonaukom i sarlatanskim glupostima. NIje ovo pdf za gluposti nego za nauku.

Ti mislis da je za edukaciju dovoljno cuti sto o tome kaze nekakva Kristina, ili kako se vec zove, koja je PhD, manja titula od DOC, sto je manja titula od DR, jer mislis da je ona hrist koji je dosao da objavi ljudima istinu, i kazes mi> dzabe sto su ljudi koji imaju titule prof. dr, doc, i dr kazali da je psihoanaliza uspjesna, i sto se na fakutletu beogradskom i crnogorskom uci da je 80% uspjesna, kad je ova PhD rekla da nije tako...

tebi fali gen koji bi ti pomogo da saznas da je2 i 2 4. Necu da kazem da si "degenerik" jer ne volim taj izraz, ali poremecaje gena imas...a jako bi te izvrijedjao da daje pravilnik, a moderatori su na tvoju stranu, kao i ta PhD, to ti priznajem, samo sto su mnogo vec face na Moju stranu. Recimo, ti obozavas Tocka, i kazes da je bolji gitarista od bregovica * pucam od smijeha :hahaha: * ali imas video gdje i jedan i drugi u emisiji priznaju frojdovu teoriju, trazi na jutjub intevjue sa breogicem najnovi, drugi dio, "bulevarom" ili nesto tako, i Tocak intervju, dva dijela ima, u drugom dijelu priznaje Junga, ali ono sto je Jung uzeo od Frojda.

Os viranju gitere nemas pojma, kao ni o psihologiji, a ja imam jer ja imam i studentski indeks sa 10tkama, i gitare 5 ih je proslo kroz ove ruke, sviram 10 godina, i dobro znam ko je bolji gitarista i psiholog, inemam ko ti....[banovace me ako kazem]

Back