Život bez ljubavi

samo da izjavim da postojimo i mi koje se udajemo jer smo umorne od promašaja,umorne od borbe...imam 37 godina,venčala sam se pre mesec dana.bilo je ili to ili konopac.ponestalo je snage.i sada ostajem sa nekim koga niti poštujem niti volim.napravila sam glupost...ima li vas još?
Greška: ili to ili konopac (šta, jel to društvo diktiira?)
Jeste, to je i glupost i nepoštovanje sebe i njega.
Greška je iz "umora" ili "slabosti" uraditi bilo šta, a posebno naći partnera.
Naredna greška bi bila pomisliti da takva greška treba da se živi ceo život

pa to je zivotni put mnogih zena. Provedu dosta vremena ili sa likom koji nije bio od pocetka zainteresovan ili traze tog pravog kog ne naidju i onda daj sta das, zavrse sa nekim ko im se uopste ne svidja.

Ako je za utjehu..ljubav svakako izlapi.
Ne bih se složila sa tim. Možda izlape neke emocije, ali ako je ljubav jednom postojala, ako je postojala, ona može samo da igubi neke elemente kao što je strast, jake emocije itd, ali zato posle nekih godina poprima lepe osobine prijateljstva, duboke vezanosti. Sve je to ljubav. Ali ako u startu nema ničega, onda će se to teško promeniti.

Ne bih se složila sa tim. Možda izlape neke emocije, ali ako je ljubav jednom postojala, ako je postojala, ona može samo da igubi neke elemente kao što je strast, jake emocije itd, ali zato posle nekih godina poprima lepe osobine prijateljstva, duboke vezanosti. Sve je to ljubav. Ali ako u startu nema ničega, onda će se to teško promeniti.
Eto, mi ekstrovertni po osećanjima i mišljenju se u još nečemu slažemo, mada je forma svakoj drugačija.
U mom rezonovanju se ljubav konstantno gradi i dopunjava... kao kad se nešto velelepno podiže iz peska, cigle, zemlje, betona, stakla... pa se svaki čas donosi, prinosi, nabavlja, i konačno kad se dovrši, i treba ga oplemeniti enterijerom, eksterijerom, stvarčica po stvarčica... pa, kad se završi i sa opremanjem, treba očistiti, prebrisati, uglancati... i tako sve dok trajemo, ali zajedno.

Ne dopusti se da se dvoje iz bilo kojeg razloga udalje, otuđe, postanu svako za sebe i tako se povremeno susreću da rešavaju pitanja biološke porodice i braka kao nepobitne činjenice na osnovu nekog pečata i potpisa negde.
Ja nešto to udavanje i venčavanje ne osećam kao tačan opis zajedničkog života dvoje ljudi.
Za mene bi to bio ZAVET, obećanje, zakletva na ljubav, brigu i želju da se živi, razvija, menja, odlučuje zajedno tako da nikada život ne sme da postane jednoličan, ali bliskost je na vrhu prioriteta.

Rekao bi čovek, 5 uspešnih brakova imam iza sebe!:zcepanje:

ekipa je "koktel" svi imaju neke svoje bendove a ovo su ono za svoju dusu se sakupili i sviraju i pevaju...
akusticna, bas, violina i pevacica :D ... i svasta nesto sviraju.
Jedino sto je bilo u Modeni pa je i ekipa cudna za moj ukus ali sam se iskljucio ipak sa ekipicom sa bio
pa nisam previse obracao paznju na okolinu. A i nisam bio bajsem pa da gledam da li ga cigisi kradu :lol:

Back