život and priključenija

petunija_love

Veoma poznat
Poruka
11.791
glede bede-mislim se ja, kakva sreda u mene gleda, kada čukam rts u neko doba dana, da ne kažem da mi je preko tva-obrasla mahovina gusta..
dojajitis filmitis, posle skapiram, e to je tema!
deder, na sunce citate, mudrosti, uputstva, ideje, štagod..iz filmova, nije suština u samom filmu, produkciji, glumcima, nego u tome šta je vas ganulo, nasmejalo, potreslo..da li da pitam zašto?
nije da se mora ((: obrazlagati, ali bilo bi najs.
inspirejšnZ sam dobila iz povremeno gledanog filma danas ,,Volim te najviše na svetu" u nekoliko navrata po nekoliko minuta odgledah u letu film takoreći stihijski,
kada majka udovica koju glumi Tanja Bošković kaže ćerki /Ana Sofrenović/ nešto u fazonu, parafraziraću, da ne tražim citate na netu/možda postoje/:
novac ima tu divnu osobinu da amortizuje sve mane muškarca, važno je da je bogat, visok i malo zgodniji od majmuna.

Nemojte da se faćate za moje parafraziranje, nema potrebe ni Bertolučiju ripove da odajemo na temi /mada sam ga volela, ali nije tuga muka/, mogu pouke iz njegovih filmova ((:
i tako, može i iz serija,npr selo gori a baba se četka ili šta god..

super, baš si se potrudio ((:

moj omiljeni citat iz filmova

iz knjige bi bio iz Hazarskog recnika :"Jedan od sigurnih puteva u pravu buducnost jer ima i lazne buducnosti je ici u onom pravcu u kom raste tvoj strah" :cool:

- - - - - - - - - -

“Sometimes you have to be a high riding bitch to survive, sometimes, being a bitch is all a woman has to hang on to.”
Stephen King, Dolores Claiborne

Zenska kultura je uzas i to taj citat i dokazuje :)

Isto ko u Godfatheru - Don Vito Korleone

Women and Children can afford to be Careless, Man Cannot Be Careless

To su "muski" filmovi :cool: - Once Upon a Time in West i Godfather

Light.Sleeper.1992.WEBRip.x264-RARBG.mp4_005010.127.jpg

Knjigu je napisao muškarac. O nasilnom muškarcu i ženi koja mora da ga ubije da ne bi on nju ubio.

Okej, ali opet je odavno Biti Kucka simbol Zenske Moci :D

Medjutim, kontekst porodicnog nasilja je ono totalni Turn Off

-------

Zamisli kad bi Lajtmotiv Muske Borbe bio borba sa Ludim i Nasilnim Ocem koji maltretira Sina, a ne borba sa Mafijasima, Korumpiranim Politicarima, Ratovi protiv Vanzemaljaca i ostalih Crnogoraca

Tako ja to gledam

Ludi Otac koji maltretira Sina bi samo jedno jutro shvatio da je sam, a kod vas zena Lajtmotivi su Masnice na Oku, #MeToo gluposti gde se vise lazno prijavljuje i sta vec sve

Tako ja to gledam

Mislim Kuca, Porodicni Dom treba da bude Oaza mira i stabilnosti i Baza za sve moguce Ratne operacije Spolja, a ono kod vas suprotno

Inace meni je super na primer Tarantinov film True Romance gde je Devojka podnela teske batine Mafijasa koji je zeleo da joj ubije Momka i na kraju ga ubila iako je bila mnogo slabija od njega

A to porodicno nasilje - to je bljak

"Love is passion, obsession, someone you can't live without. I say, fall head over heels.
Find someone you can love like crazy and who will love you the same way back.
How do you find him? Well, you forget your head, and you listen to your heart.
And I'm not hearing any heart. Cause the truth is, honey, there's no sense living your life without this.
To make the journey and not fall deeply in love, well, you haven't lived a life at all.
But you have to try, cause if you haven't tried, you haven't lived."
- Meet Joe Black

"The world ain’t all sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t about how hard ya hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! Now if you know what you’re worth then go out and get what you’re worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain’t where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain’t you! You’re better than that!" - Rocky Balboa

:mrgreen:

"The world ain’t all sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t about how hard ya hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! Now if you know what you’re worth then go out and get what you’re worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain’t where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain’t you! You’re better than that!" - Rocky Balboa

:mrgreen:

:ok::ok:

Back