Zivljenje multi zivota

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.875
Vrlo brojna pojava.
Lako je i pokazati zasto..
Mnogo je tesko voditi jedan zivot, moras naci pravog partnera, moras ispraviti greske ako napravis itd itd..
Ili jos gore kod perfekcionista ili lenjih , da ne napravis greske..

Zato je lakse imati vise zivota...
Jedan sluzi za dobru porodicu, drugi za dobar seks, ako cemo iz zenskog ugla..
Ili jedan dobar za karijeru, drugi dobar za lep i zabavan zivot...

Tri , zasto ne tri...
Naravno , jedan do pola , jedan do cetvrtine i drugi do cetvrtine, tako sebi pokazemo..

Činjenica je da je teško jednom osobom obuhvatiti sve tvoje potrebe životne, prosto jako teško. Zato većina i živi te neke petostruke živote, ali ne zato što im se to sviđa, već zato što bi ih okolina osuđivala. Tako da, pre nego što pljunemo po tim ljudima, moramo shvatiti da je zapravo većina i kriva što ti ljudi rade to na taj način, da se ne zabada nos u tuđe dvorište ne bi ljudi morali to ni raditi.

Ja ne bih rekao da ljudi zive petostruke zivote zato sto neko zabada nos u to....
Cak obicno ko to pomene i ne zabada nos u to...

Nego zato sto hoce da mimikrijom dobiju nesto sto ovako ne bi dobili...
Zato je idealno pretvarati se jedno ovako , drugo na drugom mestu i tako gde god mozes, a obicno ne mozes puno ako nisi bas kvalitet....psihicki prolupaju takve osobe..

Cesto vidljivo kod fame osoba...tu jedan personaliti narasta jer je publika brojna, pa ako se lose postave tu postane ta personaliti jaca od njih samih...

Ali nebitno , drustvo poput Srpskog nece osuditi petostruke zivote nego naprotiv osudice bilo sta sto moze da zasmeta takvom zivotu...
To garantujem..
Stariji mozda foliraju cednost i postenje ali vode bar onu razliku persona privata persona publica, sto je zaostavstina iz porodicnog zivota, tj jake porodice....
gde postoje samo dve sfere javni zivot i privatni zivot porodice...
Ali sad je to totalno drugacije...tj vec krajem 70tih je bilo drugacije, jer je mnogo ljudi sa sela preslo u grad i onda se javljaju javni zivot, javno pred svojim poreklom zivot i privatni zivot..

Tu imamo taj dodatak koji je prilicno destruktivan, a to je cuvaj se da ti praziluk iz dupeta ne viri....a on je neminovan pokazatelj kod vecine ako ne i svih ljudi koji su presli sa sela u grad...ali eto onda imamo i tu psiholosku presiju...
To je opasno jer je samodestruktivna stvar za razliku od filozofske podele na personu publica i personu privata koja se ustvari prepire oko morala...drustvenog i licnog...

Ovde imamo destruktivnost prema praziluku i onda imamo odmah naraslo licemerje tj da se zataska svaka pojava uocavanja tog praziluka...
To je sad vec toliko duboko....
Mnogo duboko...ne moze se vise ni ocekivati nijedna recenica a da ne ispliva borba mediokriteta da se ne pominje praziluk....

Vidi, masa klinaca, baš mladih ljudi ima i na društvenim mrežama već duple profile, jedan je privatno, drugi je javno. Dakle, masa ljudi se plaši reakcije i glupog osuđivanja od strane okoline, zato i ne smeju javno biti to što jesu, već vode multi živote. Takođe, ovde ljudi prečesto posežu za potrebom da te ukalupe i da te negde svrstaju, što je pogubno. Npr, ako kritikuješ vlast ili opoziciju, ti si odmah ovaj kontra, ne možeš biti slobodan čovek koji ne misli isto itd, banalan primer, ali razumeš me.

Da , ali to je posledica , tj drugi stepen oportunizma....nije stigma mediokriteta kako ti pokusavas da pokazes...
Daleko smo mi od te etape javno ustanovljenih vrednosti da imamo dogme mediokriteta pa onda stigme mediokriteta....

To sto lici na to , ne znaci da je to....
Inace ne bi bilo pravilo degradacije jezika, koji je sada neupotrebljiv, ne bi bilo pravila da se ljudi razumeju samo ako su bipolarni...

Bipolarnost svakog tumacenja obara tvoju tezu....da je to guranje nosa u tudju privatnost, nego je to vec oformljen proces lobiranja i propagiranja svoje opcije..sirenje svog prostora dejstva...

Zato ja to zovem oportunizam i samim tim i mimikrija.
Ne samo zbog toga....ima tu jos detalja koji pokazuju pravu prirodu , jedan od tih je nepostojanje sistema vrednosti, tako da se mimikrijom kreira ulaznica za neki drustveni model ponasanja...
To je toliko rascepkano da se bukvalno vise i ne povezuje...

Ono sto ti vidis kao zastita od tog stigmatizovanja zbog polarizacije ja vidim kao pre toga sadjenje tikava...
Naravno da i ja to koristim iako nisam sadio tikve...
Ali ja sam izuzetak , otpadnik..
Svi otpadnici se kriju , to mora tako....raskomadali bi ih i ovi i oni polarizovani napadaci...

Ali ih ima malo , vise ima onih koji kukaju zbog svoje promasene procene..
Npr oportunista koji se nije ovajdio koliko je mislio...ili ovde se prikazao kao pozicija ,bilo super, a sad ga kaznjavaju kao pripadnika pozicije tj nema gradjansku slobodu kao da je nosio transparent podrske poziciji...

Posto nema dovoljno nagradi, oportunisti pamte i eliminisu one koji su se vec deklarisali...u ucestvovanju u deljenju nagrada...

Naravno sve ostalo je possledica takvog pristupa...
Naravno da ces posle imati jaku agresiju prema drugim grupama...
Ali konkretno , svako moze imati samo jedan profil i izbegnuti dobitak i onda neces imati problem.
Ali neces imati dobitak...ko je lud da sebe lisava toga...

Back