Vladimir983
Aktivan član
- Poruka
- 1.099
Patim za proslim vremenima,a znam da to vise ne moze da se vrati.Ne za onim,pre 15-20 godina,vec za onim vremenom 1920-ih i 1930-ih...kada mene jos nije ni bilo.A mozda i jeste!-pa sad nesto "vucem" u ovom zivotu,iz tog prethodnog.Nekako,uzivam kad gledam te stare fotografije,pa kazem "Majku mu,kako je nekad sve izgledalo lepse..." Dobro,znam...na fotkama uvek sve izgleda lepse,ali ipak..ljudi su imali potpuno drugaciji pogled na svet,bili su posteniji,naivni u odnosu na danasnje,a bilo je puno vise neke pristojnosti,medjusobnog postovanja.I ne samo to,svidja mi se moda tog vremena.Gradjansko odevanje,sakoi,kravate,sesiri...sve nekako udeseno i ugladjeno.Nigde ni traga zvrljotinama na spomenicima i zgradama,izgleda da se tada vise vodilo racuna o nasledju.Postojala je neka odredjena moda,koje su se uglavnom svi pridrzavali (danas se odeva kako ko stigne,uglavnom sve sama kina i indija).Prosla vremena volim i u tehnoloskom smislu.Zar nisu bili interesantni gramofoni sa onim "trubama" koji se navijaju,kino-kamere u koje se stavlja film,automobili koji su se palili na kurblu...Mrzim digitalno doba!!!Odvratno je,sve je to sivilo bez duse.Pogledajte samo zgrade.Koliko su,nekada davno,ljudi imali vise maste da ih naprave...To nisu zgrade,to su umetnicka dela!Uporedite te lepe monumentalne gradjevine sa ovim danasnjim "staklencima" i raznim budzevinama.Neki bi rekli "Pa to je skupo da se napravi",ali nije to do para,to je u glavi.Mogle bi one i danas da se prave,ali ljudi su izgubili smisao za lepo i ukusno.Kad prodjem Novim Beogradom i pogledam gde zivi taj svet,pomislim da tu stanuju neki roboti,a ne ljudi.Padnem u neku depresiju dok gledam taj beton i to staklo,kako se preplicu ulicama.Nema bre vise ni zelenila kao nekad.I drvece je pocelo da se susi,cim malo izraste,odmah zakunja i uvene.
Pogledajte npr. nase danasnje filmove na sta oni lice..Nije ni cudo sto je bioskop umro,pa sta covek vise i da vidi u njemu?Gde je ona komika ko nekada,kada smo se smejali do suza?Sad samo vataju na psovke,a ni to vise nije interesantno.Poslusajte pesme,pa na sta tek one lice?Te pesme samo mogu da zaglupe coveka,a danasnji pevaci nemaju pojma da pevaju,oni samo recituju,cak i to lose rade.Gde sad vise covek da udje u kafanu i poslusa neku dobru pesmu,nema toga vise...taj "duh vremena",taj stil zivota,sve je to umrlo,izgubilo se.Danas je potpuno neko nehumano,robotizovano doba,neki nametnut,izvestacen stil zivota.Sto bi rekao moj dobar prijatelj "Vlado,ovo danasnje vreme,meni nema sta da pruzi.." - i jeste u pravu.Ma milione da imam,nesretan cu biti,jer ni tada ne bih mogao da vratim film unazad.
Cak sam negde cuo da je to vrsta nekog psiholoskog poremecaja (samo sto ne mogu da se setim strucnog naziva za to),ali bas me briga.Svestan sam toga i uzivam u svom ludilu.
Znam da ima onih koji misle isto kao ja,pa bi voleo da cujem njihovo misljenje?
Pogledajte npr. nase danasnje filmove na sta oni lice..Nije ni cudo sto je bioskop umro,pa sta covek vise i da vidi u njemu?Gde je ona komika ko nekada,kada smo se smejali do suza?Sad samo vataju na psovke,a ni to vise nije interesantno.Poslusajte pesme,pa na sta tek one lice?Te pesme samo mogu da zaglupe coveka,a danasnji pevaci nemaju pojma da pevaju,oni samo recituju,cak i to lose rade.Gde sad vise covek da udje u kafanu i poslusa neku dobru pesmu,nema toga vise...taj "duh vremena",taj stil zivota,sve je to umrlo,izgubilo se.Danas je potpuno neko nehumano,robotizovano doba,neki nametnut,izvestacen stil zivota.Sto bi rekao moj dobar prijatelj "Vlado,ovo danasnje vreme,meni nema sta da pruzi.." - i jeste u pravu.Ma milione da imam,nesretan cu biti,jer ni tada ne bih mogao da vratim film unazad.
Cak sam negde cuo da je to vrsta nekog psiholoskog poremecaja (samo sto ne mogu da se setim strucnog naziva za to),ali bas me briga.Svestan sam toga i uzivam u svom ludilu.
Znam da ima onih koji misle isto kao ja,pa bi voleo da cujem njihovo misljenje?
Poslednja izmena: