Живети пуним плућима...

Зашто отворих тему?
Па зато што ми на ЉИС рекоше како немам појма о животу, како је ''љубав за пензосе'', а како млади ''треба да живе пуним плућима''...али ми не објаснише шта под тим подразумевају, а кад питах не хтедоше да ми кажу...:confused:
Зато питам овди. ;)

Зашто отворих тему?
Па зато што ми на ЉИС рекоше како немам појма о животу, како је ''љубав за пензосе'', а како млади ''треба да живе пуним плућима''...али ми не објаснише шта под тим подразумевају, а кад питах не хтедоше да ми кажу...:confused:
Зато питам овди. ;)

Знаш онај виц о три бика, он ти је одговор на тему! :rtfm:

Не знам. Причај!

Знаш, три бика седе на брду и гледају краве.
Млади каже:,,Хајде да се сјуримо међу њих и креснемо неку!''
Онај у средњим годинама каже:,,Ма јок, само треба да чекамо, и саме ће доћи, креснућемо их све!''
А матори ће на то:,,Бежимо, иду према нама!'' :eek:

А сва тројица живе пуним плућима... ;)

Онај у средњим годинама каже:,,Ма јок, само треба да чекамо, и саме ће доћи, креснућемо их све!''

:zcepanje: svaki za sebe ;)

Зашто отворих тему?
Зато питам овди. ;)

Pa jeste..ja se vezem sa svaku osobu sa kojom budem,i posle mi treba vremena da tog decka zaboravim,a to je lose....Umesto da odmah sebi nadjem novog decka,opterecujem se prethodnim ,a to ne valja....Nikako nije zivljenje punim plucima.

Poslednja izmena:
Pa jeste..ja se vezem sa svaku osobu sa kojom budem,i posle mi treba vremena da se zaboravim,a to je lose....Umesto da odmah sebi nadjem novog decka,opterecujem se prethodnim ,a to ne valja....Nikako nije zivljenje punim plucima.

А што је то лоше?
Значи - ''живљење пуним плућима'' је олако улажење из једне везе у другу без неког великог емотивног улагања? :confused:

Ako mogu da rezimiram.. samo moja interpretacija postova..
Negativno 6, nerealno 5, morbidno 1, sitnice/svakodnevnica 15 wow, zivotinjski svet 1 post.

Izgleda da mi ne mozemo ni da sazvacemo nesto kao sto je poruka iza sintagme "ziveti punim plucima". Ukljucujuci i moj post, previse ima toga sto je opisano kao nesto obavezujuce, da li bilo iz ustaljenih licnih uverenja, straha.. uopste submisivnih pocetnih misljenja. Pitam se zasto? Ima li s time veze podneblje, broj suncanih dana u godini, nasledne osobine? Da li bi odgovori bili drukciji i sasvim suprotni od ovih da nam je IP adresa negde u Brazilu mozda?

Retko ko prakticno primenjuje ovu sintagmu kao svoj zivotni moto. Zasto? Na kraju, naizgled ne salje nikakvu negativnu poruku. Moze biti da ziveti punim plucima upravo znaci ne traziti znacenje i smisao u svemu?

Sad sam se setila nekih ljudi koji pripadaju bas toj grupi, i koliko su neprocenjivo vazni. Mislim da je najveca premija imati.. stvoriti toliku slobodu i otrgnuti se iz ustaljenih tokova i ziveti po svojim pravilima, ali da je isto toliko i nemoguce za obicnog smrtnika. Ali lepo je bar razmisljati i pisati o tome svakako.

Zato što živeti punim plućima ne znači da uživaš sve vreme... znam ja nekoliko ljudi koji su pravi pustolovi i žive zaista slobodno (na motoru po celom svetu, na magarcu u Gvatemali, živeli sa plemenima u prašumi i slično) ali i oni imaju onaj deo života koji provode u fabrici, ili u bolnici, ili u zatvoru :lol:
Ko želi da živi punim plućima mora da bude spreman da taj isti život stavlja na kocku, da mu isključuju struju, da bega od policije i slično... mislim, meni je primer osobe koja živi punim plućima Stiv Mekvin u filmu LEPTIR :heart:
Sve ostalo je bedni mejnstrim i reklama za hipoteku :)

Poslednja izmena:

Pa jeste, baš tako smo se Buki i ja dogovarali šta da radimo sa forumašicama.

http://forum.krstarica.com/threads/74090&highlight=okupljanje&page=9

Ziveti punim plucima je pre svega biti srecan and zadovoljan ..ziveti onako kako zelite a ne zbog toga sto tako morate a jos manje da bi zadovoljili druge..Ziveti zivot na svoj nacin...neomedjani nicim..i ne cekati neke kasne cetrdesete ili pedesete pa se kao Erika Jong shvati gde se gresilo ( ako se shvati) :D a onda prolupa tako sto se udari kontra i sve iz pocetka ali..tada je malo kasno za mnogo toga..

Pa jeste, baš tako smo se Buki i ja dogovarali šta da radimo sa forumašicama.

http://forum.krstarica.com/threads/74090&highlight=okupljanje&page=9

hehehe.. mislio sam da ces nas sa ove teme citirati.. od ove strane se zakuvalo..
http://forum.krstarica.com/threads/181901&page=7

julujana su devojke pocele naprosto da salecu.. kad je vec sasvim zagustilo, buki je priskocio u pomoc i upitao julijana:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5460252&postcount=232

a julijan odgovario
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5461629&postcount=235

al ko ce se setiti svih nasih (ne)slavnih akcija :)

Back