Живети пуним плућима...

otkad sam preuzela odgovornost za svoju svakodnevicu, ta "puna pluca" mi ne znace nista - pre toga su bila mit samo ja nisam bila svesna toga...ono ... ne raspakivati kofere, zujati po svetu, biti na 20 mesta u isto vreme...uh bre...zamoran cilj
sad su mi pluca puna kad uspem da zivim kako mi odgovara i kad sam zadovoljna sobom ... bice da sam omatorila :cool:

mislim da gresis.....najteze je upoznati sebe i znati stati za svoje dobro...i to nije kukavicki....to je najkvalitetniji moguci zivot.....
to su sad vec neke druge stvari, draga...to je ono "ziveti zivot u skladu sa svojim mogucnostima i potrebama i biti zadovoljan" i to je mozda najhrabrija stvar..spoznati i priznati svoje mogucnosti i potrebe...:)
ali, to nije ono sto se pod "ziveti punim plucima" obicno podrazumeva :)

Poslednja izmena:
Živeti kao da ti je svaki dan poslednji...što lepo zvuči u teoriji ali u zemlji Srbiji praksa slabo ide.......

E, meni taj poslednji dan uopšte ne zvuči lepo... meni je divno živeti kao da nikad neće doći kraj... opušteno :) ... i baš sam razmišljala, kako bi taj poslednji dan izgledao... ja bih verovatno čitala knjigu i pila čaj u porodičnom okruženju, to bi me jedino utešilo...

E, meni taj poslednji dan uopšte ne zvuči lepo... meni je divno živeti kao da nikad neće doći kraj... opušteno :) ... i baš sam razmišljala, kako bi taj poslednji dan izgledao... ja bih verovatno čitala knjigu i pila čaj u porodičnom okruženju, to bi me jedino utešilo...

:) pa to hocu da kazem.....harmonija je ziveti punim plucima....nije to divljanje, pomeranje granica, talasanje.....mozda dok si mlad ali sa godinama puna su ti pluca kad si skladan.....

to su sad vec neke druge stvari, draga...to je ono "ziveti zivot u skladu sa svojim mogucnostima i potrebama i biti zadovoljan" i to je mozda najhrabrija stvar..spoznati i priznati svoje mogucnosti i potrebe...:)
ali, to nije ono sto se pod "ziveti punim plucima" obicno podrazumeva :)

Živeti punim plućima ne znači živeti mimo svojih mogućnosti, grešiš.

Čim to čujem postanem sumnjičava :)
Zapravo, mrzim tu sintagmu, verovatno zato što uvek zamislim neku ekstrovertnu osobu koja spava 4 sata dnevno, samo visi po žurkama, ili na skijanju, ili istura glavu kroz prozor voza i urla u vetar, umesto da malo prikoči i pročita nešto :) Eto, ta fraza meni zapravo ne znači ništa, ali ima negativnu konotaciju... i sad si me bacila u ... zaprepašćenost, jer uopšte ne znam odakle mi to :eek:

Da..tako nekako....:)

Back